Menu

Hotspot: Café Colette Haarlem

Café Colette is mijn lievelingsresto in Haarlem! Hij staat met naam en toenaam in mijn hotspotlijstje in mijn kookboek. In interviews komt Colette altijd aan bod, maar op mijn blog ontbrak het nog. Shame on me! De hoogste tijd dat ik jullie wat meer vertel over dit fijne restaurant in hartje Haarlem.

cafe colette haarlem

cafe colette haarlem

Als je bij Café Colette binnenkomt, waan je je even in Parijs. Deze bistro had zo in Quartier Latin kunnen staan. Alles klopt! Zwarte bistrostoeltjes, tafeltjes gedekt met wit linnen, witte tegeltjes en alle ingrediënten voor je steak tartaar alvast op tafel. De bediening is top. Ik voel mij hier welkom. Zowel de eerste keer dat ik Colette binnenstapte als de 10e keer. We worden altijd vriendelijk begroet, zo hoort het ook te zijn.

cafe colette haarlem cafe colette haarlem 2

Op de kaart vind je Franse klassiekers. Vooraf kun je beginnen met croquettes de crevettes (garnalenkroketjes), huisgemarineerde zalm (aanrader) of een klassieke steak tartaar. De steak tartaar is de lekkerste van Haarlem, en geloof mij ik heb er al een aantal geproefd in mijn stadje. Hij is superzacht en lekker fijn van structuur. De smaak ik top, maar als je wilt kun je hem nog meer op smaak brengen met wat tabasco, worcestershiresaus, ketchup of mosterd. Het is wat mij betreft niet nodig maar het kan. Voor de waaghals staan er ook slakken op het menu en uiteraard kun je ook een oestertje slurpen.

cafe colette haarlem cafe colette haarlem

De hoofdgerechten zijn al net zo klassiek. Een bavette met friet (de Franse welteverstaan), confit de canard of mijn favoriet de Petit Poussin. Deze worden aan het spit geroosterd. Dit kun je zien als je een blik werpt op de open keuken. Ook de huisgemaakte ravioli met knolselderij is erg lekker. En natuurlijk kun je er ook gewoon een burger eten, maar wel eentje met gruyère. Ik ben tot nu toe nog geen een keer teleurgesteld geweest. Wel vind ik dat het restaurant nu toe is aan een vernieuwde kaart, maar wat ik begrepen heb, zijn ze hier mee bezig. Ik ben benieuwd!

cafe colette haarlem cafe colette haarlem

Ook het toetje moet je hier zeker niet laten staan. Mijn favoriet is de crème brûlée. Super zacht en met een lekker krakende korst, zoals het hoort. De tarte tatin heb ik ook al eens geproefd, ook lekker! En de passievruchtenparfait is ook goed gekeurd. En het begint een beetje eentonig te worden, maar de koffie is er ook lekker. Het is misschien vloeken in de kerk, maar wij bestelden een Spaanse koffie (in een Frans resto), de lobbig geklopte room, werd aan tafel op de koffie gegoten. Hou ik van!

cafe colette haarlem

Je kunt er dus goed eten, maar wat vooral fijn is is de sfeer. Iedere medewerker neemt even de tijd voor je. En je hoeft niet bang te zijn dat je dorstig wordt. De bediening is vlot en de keuken ook. Zo hoef ik niet al te lang te wachten op mijn gerecht. En daar maak je mij blij mee. Ook de tijd tussen het voor- en hoofdgerecht is prima.

cafe colette haarlem

Eigenlijk heeft Colette alle elementen die ik zoek in een resto. Allereerst lekker eten. Een comfortabele plek, met een fijn en passend interieur. Attente bediening en bovenal een relaxte sfeer. Ik zei het in de intro al, ik ben fan! Nu nog een vernieuwde kaart en ik kom snel weer langs.

Wil je in het weekend naar Colette, dan zou ik wel even reserveren. Of neem lekker buiten plaats op het terras zo lang het nog kan.

à la prochaine!

Hotspot
Café Colette

Adres
Oude Groenmarkt 22, Haarlem

Openingstijden
Maandag t/m donderdag 16:00 – 24:00 uur
Vrijdag 16:00 – 01:00 uur
Zaterdag  14:00 – 01:00 uur
Zondag  14:00 – 24:00 uur

WWW
Café Colette

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

3 reacties

 • Chantal
  24 februari 2016 om 21:51

  Op jouw advies sleur ik mijn vriendinnetjes mee na een dagje shoppen in 023! En gefeliciteerd met jullie verloving, te tof!

 • Pauline
  20 augustus 2015 om 16:54

  Echt een aanrader hoor.

 • Margot
  20 augustus 2015 om 09:59

  Dat ziet er allemaal heel goed uit inderdaad!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST