bolletje speltbeschuit

Fotoverslag beschuitje eten bij Mijn Stadstuin

Net onder de rook van Amsterdam, midden in de natuur ligt Mijn Stadstuin. Dé plek waar ik met een aantal andere enthousiastelingen de nieuwe Granen Variatie beschuiten van Bolletje mocht proeven. De speltbeschuitjes zijn nieuw in het assortiment van Bolletje en 100% natuurlijk. Ze bevatten dus geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Heel fijn! En waar kun je dat nou beter proeven dan in een biologische groentetuin, waar je het beleg voor de beschuit rechtstreeks van het land kunt plukken.

bolletje speltbeschuit

Mijn stadstuin is een initiatief van tuinbutler Robin. Zo’n 4 hectare grond, helemaal beschikbaar gesteld voor de DIY tuinierder. En dat in de Randstad! Niet zomaar een moestuin, maar een tuin waar over nagedacht is. Met speciale software die je helpt bij de inrichting van je tuin en een watervoorziening waar je U tegen zegt. Je kunt al zo’n 50 m2 huren voor €35 per maand (ook ideaal om te delen met vrienden). Voor de mooiweertuinierders (waaronder ikzelf) is er een ge-upgrade pakket. Voor 5 eurootjes meer krijg je een beetje hulp van de tuinbutlers.

bolletje speltbeschuit

Terwijl ik aankom neem ik meteen een kijkje in de enorme moestuinen. Yes, hun tomaten zijn ook nog groen (ik was al bang dat het aan mij lag). Dat komt echt door het geringe aantal zonuren, deze zomer. Wel zie ik heel veel soorten sla, snijbiet, pompoenen in allerlei soorten en maten (de witte is lekker) en allerlei kruiden.  Op de tuin staan 2 leemovens (zelf gebouwd) daar kan je binnen 2 minuten een verse pizza in bakken. Ik heb meteen een idee om een pizzabeschuit te maken. En of dat gelukt is, zie je verderop in dit verhaal.

bolletje speltbeschuit

bolletje speltbeschuitbolletje speltbeschuit

 

bolletje speltbeschuit

We krijgen eerst een rondleiding bij de buren. Bij de Fruittuin van West, waar je zoals de naam al doet vermoeden zelf je eigen fruit kunt plukken. Ik zie een enorme boomgaard met appels en peren. Met daaronder honderden kippen, die zorgen voor de bemesting én dagelijks verse eitjes. Iets verderop staan de frambozenstruiken en ik kan het niet laten om er meteen een (ok het waren er wel wat meer) in mijn mond te stoppen.

“Je moet de echt dieprode frambozen plukken, want die zijn het lekkerste”

bolletje speltbeschuit

bolletje speltbeschuit

bolletje speltbeschuit

bolletje speltbeschuit lunch 18

Met ons geplukte fruit gingen we terug naar de tuin waar Bolletje een prachtige lunchtafel voor ons had gedekt. Midden tussen de zonnebloemen. De enkele drupjes regen viel niemand op… We zijn hier tenslotte om de nieuwe speltbeschuitjes te proeven. Deze is er in 2 varianten, de gewone spelt en de spelt, haver, rogge. Ik vind ze lekker (en mijn tafelgenoten ook), door de vlokken hebben ze net iets meer bite. En ze zijn voedzamer. Ook altijd fijn!

bolletje speltbeschuit

 

De speltbeschuitjes zijn goudgeel van kleur en hebben een volle smaak. Door het gebruik van de granen spelt, haver en rogge zijn ze super voedzaam. Ze zijn vezelrijk en ideaal om te combineren met hartig beleg. Ik at zelf een lekker beschuitje met brie en eentje met kaas en mosterd van Ton. Ik houd zelf heel erg van eenvoud. Helemaal omdat de beschuit al zoveel smaak van zichzelf heeft. Maar je kunt het zo rijk beleggen als je zelf wilt natuurlijk. Als toetje maakte ik een klein gebakje met vers geplukt fruit en een lepeltje crème fraîche.

bolletje speltbeschuit

Op tafel ligt verse geitenkaas (te lekker), brie en een boerenkaas, overheerlijke truffelsalami en verse groentes uit de tuin. Dan weet je pas hoe een tomaat hoort te proeven en dan besef je je pas hoe lekker sla eigenlijk is. De sla direct van het land heeft echt niet veel nodig.

bolletje speltbeschuit

bolletje speltbeschuit

In de tussentijd maak ik voor iedereen een geïmproviseerde pizzabeschuit (met salami, geitenkaas, tomaat, basilicum en pijnboompitjes) die even kort in de leemoven gaat. Subliem, al zeg ik het zelf! Ook lekker om met mozzarella te maken.

bolletje speltbeschuit

 

bolletje speltbeschuit

bolletje speltbeschuit

bolletje speltbeschuit

bolletje speltbeschuit

bolletje speltbeschuit

bolletje speltbeschuit

Uiteraard zijn er ook sappen gemaakt van fruit uit de boomgaard. En de nieuwste Granen Variatie speltknäckebröd van Bolletje, waar iedereen ook laaiend enthousiast over was. Deze zijn binnenkort in de winkels verkrijgbaar, dus we hadden een primeur.

bolletje speltbeschuit

bolletje speltbeschuit

bolletje speltbeschuit

bolletje speltbeschuit

Ik houd van zulke plekken, midden in de natuur. Met groente en fruit rechtstreeks van het land. Geen hip gedoe maar gewoon goed leven met mensen die enorm veel passie voor hun werk hebben. Met zoveel trots. En ook terecht, want dit is  iets om trots op te zijn.

bolletje speltbeschuit

bolletje speltbeschuit

bolletje speltbeschuit

Met blije gezichten en een goed gevulde goodiebag, ging iedereen weer naar huis. Ik heb mij laten vertellen dat ze nog enkele tuinen beschikbaar hebben. Mocht je nou in in de randstad wonen en behoeft hebben aan een eigen tuin dan is dit het overwegen waard. Ook ideaal voor Haarlemmers omdat het op de rand van Halfweg ligt.

Deze blog is in samenwerking met Bolletje, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in