Hotspot: Buitenplaats Plantage in Vogelenzang

Alleen als je goed zoekt, zul je het vinden! Buitenplaats Plantage ligt namelijk helemaal verscholen achter een tuincentrum in het kleine plaatsje Vogelenzang. Maar ik kan je alvast verklappen dat deze hotspot het zoeken waard is.

buitenplaats de plantage

Vogelenzang ligt vlakbij Haarlem, als je de binnendoorroute naar Leiden neemt, rijd je er voorbij. De plantage wat voorheen een kas was (van het naastgelegen tuincentrum) is de ideale plek om de drukte van de stad te onvluchten. Midden in de natuur vind je dit kleine paradijsje op aarde. Met schommelstoelen, grote houten picknicktafels, hangmatten en heel veel relaxhoekjes. Een fijne stek om ook met kinderen naartoe te gaan. Ook binnen is er veel aandacht besteed aan het interieur. Een grote open keuken met daarachter een muur met krijtverf, lekkere loungeplekken rondom de open haard en leuke plekjes om te zitten. Lekker speels, hou ik van!

buitenplaats de plantage buitenplaats de plantage

Op de kaart (die van hout is) vind je slow food gerechten, allemaal biologisch en helemaal puur. Met hier en daar een superfood, er zat chiazaad op mijn mango lassi, maar vooral met pure ingrediënten. Ik word gelukkig van de kaart waar ik desemboterhammen, soepen, kleine gerechtjes en lekkere salades vind. Ook ’s avonds kun je er terecht en eet je voor €39,00 een 3 gangen menu, dat je zelf mag kiezen van de kaart. Goede reden om er ’s avonds dus ook nog een keer naartoe te gaan. Want de côte de boeuf van de Lindenhoff wil ik graag proeven, maar ook de citroentaart met bergamot schreeuwt mijn naam.

buitenplaats de plantage buitenplaats de plantage

Ik was er voor de lunch en nam een gemengde salade met venkel en huisgemaakte makreelsalade. Superlekker! Maurits had 2 boterhammen met gerookte wilde zalm. Erbij dronk ik een romige mango lassi. Superlekker, alleen was een iets dikker rietje wel handig geweest. Bij de koffie kregen we een klein cake-je op een stokje. En juist van die kleine dingen word ik heel blij. Er wordt veel aandacht besteed aan de presentatie. Ik had een mooi houten bord en op tafel vind je al bestek en servetjes. Thee wordt geserveerd in een grote kist, waaruit je zelf kan scheppen. Zo kan je zelf je Earl Grey thee lekkerder maken met fruit of verveine of een klein beetje honing. Lekker creatief!

buitenplaats de plantage buitenplaats de plantage buitenplaats de plantage

De bediening was dik in orde. Want hoewel er nadrukkelijk op de kaart staat dat het een slow restaurant is en daardoor alles iets langer kan duren, had ik binnen 5 minuten mijn drankje en binnen een half uur mijn salade. En ook dat maakt mij gelukkig, want als ik te lang moet wachten op mijn eten, daalt mijn mood met 5% per half uur. Kortom ik vind de Buitenplaats de Plantage een aanrader. Gewoon lekker ontspannen met zijn twee-tjes, maar misschien nog wel meer met je kids….

buitenplaats de plantage

buitenplaats de plantage

Hotspot
Buitenplaats Plantage

Adres
Vogelenzangseweg 49 B, Vogelenzang

Openingstijden
Dinsdag & woensdag 11:00 – 18:00 uur
Donderdag t/m zondag 11:00 – 22:00 uur

 

WWW
Buitenplaats Plantage

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in