Menu

Hotspot No 25 Groningen

Ik kom uit Groningen, sterker nog ik kom uit het hoge noorden, uit Uithuizen om precies te zijn. Toen ik 12 was, verhuisden wij naar nog een kleiner dorp, Zandeweer. Met 1 buurtwinkel, die later ook nog eens dicht ging en een dorpshuis was er vrij weinig te beleven. Tijdens mijn studies heb ik dan ook op verschillende plekken gewoond, maar uiteindelijk kwam ik toch weer terug in Groningen. In de stad, niet in het dorp. Inmiddels woont mijn hele familie in Haarlem, mijn vader is hier geboren, en is het plaatje weer compleet. Ik heb nog wel steeds vriendinnen in Groningen wonen, dus zo af en toe kom ik er nog wel.

Wat ik super leuk vind om te zien is dat Groningen ook steeds hipper wordt. Het is een echte studentenstad en je kunt hier klokje rond uit gaan. Geen sluitingstijden om 2.00, maar gewoon tot het weer licht wordt, in de kroeg hangen. Maar toen ik uitgestudeerd was, had ik het ook wel een beetje gezien daar. Maar onlangs was ik in het hoge noorden om de baby van vriendinnetje Willemijn te bewonderen en werd ik toch weer verrast door mijn goede oude stadje.

no 25 groningen

De Oude Kijk in ’t Jatstraat is getransformeerd in een hippe bedoeling met concept stores (Holtbar), een pastafabriek à la Vapiano en heel veel leuke lunch hotspots. Waaronder No. 25 waar ik een vorkje mee prikte. Je kunt hier terecht voor een lunch of een early dinner. Op de dag dat wij in Groningen waren, was het prachtig weer. De tafeltjes buiten waren helaas bezet, maar het plekje voor het grote open raam was nog vrij. Heerlijk om zo een beetje naar de langs fietsende studenten te kijken.

No 25 is een fijne sfeervolle plek met een moderne inrichting. Je kunt rechtstreeks de open keuken inkijken en daar valt mij meteen de enorme Big Green Egg op. Hier willen ze je laten zien dat lunchen ook culinair kan zijn. Dit doen ze door verrassende combinaties te gebruiken. En enkel gebruik te maken van pure en wat minder alledaagse ingrediënten.

no 25 groningen

Op de kaart vind ik verse sappen en groene smoothies, kleine hapjes zoals pita chips met vadouvan en bruschetta’s van brioche brood. Maar ook lekkere lunchgerechten zoals een burger van de Big green egg, een geitenkaas torentje en verschillende soorten salades. Ik heb altijd problemen met kiezen, als in ik kan geen keuze maken. Gelukkig is daar het Tastery salad menu, waarbij ik 3 verschillende salades kan kiezen. Kijk dan heb je mij! Ik ga voor een couscous salade met huisgerookte zalm, een salade met eendenborst en granaatappel en een salade met Manchego kaas. Allemaal super smaakvol. De avocado kip sandwich van Maurits smaakt ook goed. Want uiteraard moest ik die ook proeven.

no 25 groningen

Van de leuke dames in de bediening hoor ik dat er een tweede filiaal geopend is, aan de Rademarkt. Ik snap dat wel. Want van zo’n fijne plek met lekker puur eten, kun je nooit genoeg hebben.

no 25 groningen

Hotspot
No 25

Adres
Oude Kijk in ’t Jatstraat 25, Groningen

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 8:30 – 19.00
Zaterdag: 9.30 – 19.00
Zondag: 12.00 – 17.00

WWW
No 25

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

 • Sanne
  18 juni 2015 om 23:57

  Leuk ! ik woon zelf ook in Groningen en ie dit zeker als een optie voor lunch meetings. :)
  btw. leuke (en vooral veel lekkere) artikelen staan er op je blog!

  Liefs Sanne

 • Annemiek
  4 juni 2015 om 22:25

  Groningen is een super gezellige stad! Bocaccio is een Italiaans restaurant die je niet over mag slaan. Vlakbij Bocaccio heb je een tapas restaurant Cervantes, ook erg leuk! Il lago in de wijk Hoornse Meer. En zo kan ik nog wel een poosje doorgaan. Er gaat niets boven Groningen! ?

 • Alet
  4 juni 2015 om 20:19

  Groningen is een prachtige stad en het altijd fijn om daar naar toe te gaan.

 • Dita
  4 juni 2015 om 18:15

  Dat ziet er leuk uit! Mijn vriend werkt in Groningen en ik kom hier ook regelmatig.

 • Pauline
  4 juni 2015 om 17:29

  Oh leuk! Groningen is echt leuk! In de Oude kijk in 't jat vind je nog veel meer leuke plekken. En de pizzeria in Haren is ook goed!

 • Mandy
  4 juni 2015 om 11:30

  Wat een perfecte (ook qua timing) tip! Vanaf volgende maand woon ik in Haren (vanuit Nijmegen), maar ik weet wel wat ik als eerst uit ga proberen als ik Groningen ben ;)

 • Margot
  4 juni 2015 om 08:56

  Oeps, ik ben nog nooit in Groningen geweest, daar moet ik snel eens iets aan doen geloof ik.

 • Liset - Beautydagboek
  4 juni 2015 om 08:52

  Wat een leuke tip! Ik heb jaren in Groningen gewoond en ga er nog regelmatig heen. Ik ga het zeker onthouden, want dit klinkt echt heel gezellig :).

 • Getvices
  4 juni 2015 om 08:48

  Wat ziet dat er allemaal leuk uit! Niet alleen de menukaart, maar ook het interieur. Leuke tip!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.