no 25 groningen

Hotspot No 25 Groningen

Ik kom uit Groningen, sterker nog ik kom uit het hoge noorden, uit Uithuizen om precies te zijn. Toen ik 12 was, verhuisden wij naar nog een kleiner dorp, Zandeweer. Met 1 buurtwinkel, die later ook nog eens dicht ging en een dorpshuis was er vrij weinig te beleven. Tijdens mijn studies heb ik dan ook op verschillende plekken gewoond, maar uiteindelijk kwam ik toch weer terug in Groningen. In de stad, niet in het dorp. Inmiddels woont mijn hele familie in Haarlem, mijn vader is hier geboren, en is het plaatje weer compleet. Ik heb nog wel steeds vriendinnen in Groningen wonen, dus zo af en toe kom ik er nog wel.

Wat ik super leuk vind om te zien is dat Groningen ook steeds hipper wordt. Het is een echte studentenstad en je kunt hier klokje rond uit gaan. Geen sluitingstijden om 2.00, maar gewoon tot het weer licht wordt, in de kroeg hangen. Maar toen ik uitgestudeerd was, had ik het ook wel een beetje gezien daar. Maar onlangs was ik in het hoge noorden om de baby van vriendinnetje Willemijn te bewonderen en werd ik toch weer verrast door mijn goede oude stadje.

no 25 groningen

De Oude Kijk in ’t Jatstraat is getransformeerd in een hippe bedoeling met concept stores (Holtbar), een pastafabriek à la Vapiano en heel veel leuke lunch hotspots. Waaronder No. 25 waar ik een vorkje mee prikte. Je kunt hier terecht voor een lunch of een early dinner. Op de dag dat wij in Groningen waren, was het prachtig weer. De tafeltjes buiten waren helaas bezet, maar het plekje voor het grote open raam was nog vrij. Heerlijk om zo een beetje naar de langs fietsende studenten te kijken.

No 25 is een fijne sfeervolle plek met een moderne inrichting. Je kunt rechtstreeks de open keuken inkijken en daar valt mij meteen de enorme Big Green Egg op. Hier willen ze je laten zien dat lunchen ook culinair kan zijn. Dit doen ze door verrassende combinaties te gebruiken. En enkel gebruik te maken van pure en wat minder alledaagse ingrediënten.

no 25 groningen

Op de kaart vind ik verse sappen en groene smoothies, kleine hapjes zoals pita chips met vadouvan en bruschetta’s van brioche brood. Maar ook lekkere lunchgerechten zoals een burger van de Big green egg, een geitenkaas torentje en verschillende soorten salades. Ik heb altijd problemen met kiezen, als in ik kan geen keuze maken. Gelukkig is daar het Tastery salad menu, waarbij ik 3 verschillende salades kan kiezen. Kijk dan heb je mij! Ik ga voor een couscous salade met huisgerookte zalm, een salade met eendenborst en granaatappel en een salade met Manchego kaas. Allemaal super smaakvol. De avocado kip sandwich van Maurits smaakt ook goed. Want uiteraard moest ik die ook proeven.

no 25 groningen

Van de leuke dames in de bediening hoor ik dat er een tweede filiaal geopend is, aan de Rademarkt. Ik snap dat wel. Want van zo’n fijne plek met lekker puur eten, kun je nooit genoeg hebben.

no 25 groningen

Hotspot
No 25

Adres
Oude Kijk in ’t Jatstraat 25, Groningen

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 8:30 – 19.00
Zaterdag: 9.30 – 19.00
Zondag: 12.00 – 17.00

WWW
No 25

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in