I had a Taste of Amsterdam 2015
Weet je waarom ik Taste of Amsterdam zo leuk vind? Omdat ik hou van proeven, heel veel verschillende dingen proeven, en waar kan dat nou beter dan op een culi festival zoals Taste?
Op Facebook vroeg ik aan jullie of jullie een foto of videoverslag wilden. De meeste stemmen gelden, daarom heb ik een fotoverslag gemaakt.
En nog een rondje… ’s middags was het zo heet dat ik bijna van mijn stoel afgleed. Gelukkig was daar het reuzenrad van Veuve Cliquot (Champagne). Even een klein beetje afkoeling op grote hoogte met uitzicht over het hele terrein. Leuk!
En dat was extra leuk met de groentehapjes van restaurant Bolenius. Op de foto zie je een ingelegde biet met hangop, een sjalotje en een chipje met een gemberpuree. Superlekker!
Dille & Kamille was ook weer van de partij met een pop up shop! Blijft leuk om daar even tussen te neuzen..
Lekker dippen met smeerseltjes van restaurant Ali uit Amsterdam. Het is een Turks restaurant en wij proefden de hummus, een soort tzatziki en iets met paprika. Ik hou ervan!
Midden op het terrein was een mini Foodhallen nagebootst. Met o.a. de pulled park van The Rough Kitchen, de sushi van meneer Temaki, Viet View en ook Kranenborg was van de partij.
Macarons doen het altijd goed op foto’s. Persoonlijk ben ik stiekem helemaal niet zo’n macaron fan, ja echt waar. Annika wel en die nam weer een aantal mee van Urban Cacao.
Annika druk aan het werk met een coconut Mojito in de hand.. Rotleven!
Mijn lieve vrienden van Food We Love waren uiteraard ook van de partij. We zijn al druk bezig met de voorbereidingen van mijn box die aan het einde van de zomer uitkomt. Dat wordt leuk.
Het lekkerste at ik bij Lute! Deze man (ook al was hij er nu zelf niet) rockt ieder jaar het festival. Ik heb hier een sukade van de bbq, supermals en erg lekker met de asperges.
En zoals ieder jaar kon ik de polentafrieten met truffelmayo niet weerstaan. Wederom van Lute.
Ik heb nog even gezellig gekletst met Vivian Reijs en haar compagnon Anne. Vivian heeft haar eigen chocoladelijn, de droom van iedere vrouw. Deze rauwe chocolade met cacaonibs is superlekker en ik proefde ook meteen de andere versie met rozijn, ook fijn. De chocolade wordt gezoet met kokosbloesemsuiker en je kunt het o.a. kopen bij Organic for you.
Yum! Pita’s met lamsvlees van Samhoud Places. Wederom erg lekker. Nu denk je misschien wat eet jij veel. Nee dat zie je verkeerd (maak ik mijzelf wijs), ik proef veel. Ieder hapje op de foto deelde ik met ons vieren. De tip van de dag als je alles wilt proeven, share!
Ik proefde deze vis uit blik van het merk Nuri uit Portugal. Je weet niet wat je proeft. Zo vers en zo puur van smaak. Mocht je deze blikjes ooit tegenkomen bij een deli, meenemen!
Deze steak tartaar en de gerookte zalm met geitenhangop en biet at ik bij Fifteen.
Uiteraard dipte ik ook even in de Labne van Nadia en Merijn.
En toen ging het regenen en werd het koud. Om op te warmen sloot ik af met een stukje Flammkuchen en een cappuccino on the side.
En nu vraag je je misschien af, gaat dat nooit vervelen? Nee natuurlijk niet! Ik vind Taste altijd weer leuk en inspirerend. De opzet was dit jaar anders, leuker dan voorgaande jaren. De producentenmarkt was extra groot, hou ik van, en helemaal aan het begin van het terrein. Ook zijn er genoeg dingen te doen, je kunt meedoen aan de BBQ challenge bij Julius, een wijnproeverij volgen, een kijkje nemen in het kooktheater en vooral heel veel proeven. Dus ondanks de regen heb ik toch weer genoten van Taste en ik zeg alvast, tot volgend jaar!
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in