Sugo Rotterdam

Hotspot Sugo Rotterdam

Heb je ooit van Pizza al Taglio gehoord? Ik niet, totdat ik uitgenodigd werd door Sugo om deze bijzondere pizza eens te komen proeven. Pizza al taglio betekent eigenlijk pizza per punt of by the slice in het Engels. Bij Sugo kan je iedere dag kiezen uit 10 tot 20 soorten pizza. Er zit dus altijd wel een variant bij die je lekker vindt. Ik ben erg enthousiast over Sugo en verdient daarom zeker een plaatsje in onze Hotspot lijst.

Sugo Rotterdam

Sugo Rotterdam

Wat de pizza van Sugo zo speciaal maakt is de bodem. De bodem is gemaakt van een speciaal biologisch meel en het deeg wordt vervolgens 72 uur gekneed. Dit is echt veel langer dan bij een normale pizza. Daardoor bevat het deeg 80% minder gist en krijgt de bodem een luchtige structuur. Ken je dat volle gevoel na het eten van een pizza? Dat is hier niet het geval. De pizza van Sugo is licht verteerbaar en dat vind ik persoonlijk erg fijn.

Sugo Rotterdam

Sugo Rotterdam

Ik heb verschillende soorten geproefd en stuk voor stuk smaakte het ontzettend goed. Ik nam bijvoorbeeld de pizza met aardappel en truffel, een heerlijke combi. Ook nam ik wat traditionele smaken, zoals salami of tomaat en pesto. Sugo gebruikt alleen verse en voornamelijk biologische ingrediënten en dat proef je! Als dessert nam ik een lekker zoete pizza al taglio, met hoe kan het ook anders: Nutella!

Sugo Rotterdam

Sugo Rotterdam

De eigenaar van Sugo vertelde met enthousiasme over zijn zaak en de bijzondere pizza’s die gemaakt worden. Grappig detail is dat de pizzabakker zelfs speciaal vanuit Rome is overgevlogen om bij Sugo in Rotterdam te komen werken. Als een echte Italiaan de pizza’s bakt, dan moet het zeker goed zijn toch?

Sugo zit in hartje centrum Rotterdam, onder de Bijenkorf. De prijzen zijn goed, je betaalt gemiddeld 3 euro voor een ‘ al taglio’. Ik vind Sugo de ideale hotspot voor een snelle, maar lekkere hap tijdens de lunch, tussendoor of na een lange dag shoppen.

 

Wat: Sugo Rotterdam
Waar: Aert van Nesstraat 20, Rotterdam
Openingstijden:
zo – do: 11.00 – 21.00 uur
vrij – za: 11.00 – 22.00 uur
Meer info: website Sugo

Wat vind jij van dit recept?

1.0 (1 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in