fbpx
Menu

Citroenvis uit de oven

Lekker zomers! Deze citroenvis uit de oven, staat binnen een handomdraai op tafel. Ik heb hem gemaakt met diepvries kabeljauw. Persoonlijk vind ik niks mis met vis uit de vriezer. De verse vis uit de supermarkt is immers ook gewoon ontdooide vis. Ik heb altijd wel een zakje in huis, meestal kabeljauw, maar ook zalm en garnalen. Ik vind dat handig, want op deze manier eet ik veel vaker vis en dat is hartstikke goed voor je. Ik laat het wel altijd even ontdooien voordat ik het gebruik, maar dat hoeft niet perse. Het ontdooien doe ik altijd op zijn chefjes; ik leg de verpakking in een bak met water en dan gaat het ontdooien gelijkmatiger.

Onlangs heb je bij mijn collega foodies kunnen zien dat ze op bezoek waren bij de Panga kwekerijen van Queens. En ik heb op hun blogs kunnen lezen hoe dat er aan toegaat. De vis wordt vrijwel meteen na de vangst ingevroren, dus verser kan bijna niet. Datzelfde geldt voor de kabeljauw. Deze vis komt uit de Noordzee en wordt alleen in het seizoen, duurzaam gevangen. Het assortiment van Queens is vrij uitgebreid, zo hebben ze naast de kabeljauw ook  zalm, koolvis, pangs, tilapia en ook schol. En je kunt het gewoon in de supermarkt halen. Fijn! Vis bereiden kan je op zoveel manieren doen, ik heb er al een keer een artikel over geschreven. Je kunt het grillen, bakken in boter, roosteren op de bbq, en pappillote bereiden of zoals ik nu gedaan heb in de oven. Super makkelijk en heel erg lekker!

citroenvis uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen
4 st. Queens kabeljauwfilet
1 citroen
2 el kruidenboter
Handje bieslook
Peper en zeezout
Olijfolie

Zo maak je het
Laat de kabeljauwfilets eerst ontdooien. Doe dit in een bak water of laat ze langzaam in de koelkast ontdooien.

Verwarm de oven voor 0p 180 graden.

Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en leg de kabeljauwfilets in de schaal.

Breng de vis op smaak met wat peper en zout.

Verdeel de kruidenboter over de kabeljauw.

Hak de bieslook fijn en verdeel dit over de vis.

Snijd de citroen in plakjes en leg deze op de filets.

citroenvis uit de oven

Bak de citroenvis in ongeveer 15 minuten af in de oven.

Is je vis nog bevroren, tel er dan 5 minuten bij op.

citroenvis uit de oven

Dit is een gesponsord bericht, lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

19 reacties

  • Irene
    4 januari 2017 om 22:58

    Potverdorie, wat lekker! En zó simpel, daar houd ik van (sommige recepten maken ze zo duur!) Dit ga ik vaker eten, én delen! Dank!

  • Linda Jennissen
    13 november 2016 om 19:08

    Super super lekker! Ik had het vandaag gemaakt met verse kabeljauw, heerlijk! Ga ik zeker vaker maken!

  • yvonne
    21 januari 2016 om 11:36

    Lekker recept. Alleen erg jammer dat je geen verse kabeljauw
    gebruikt. dan smaakt het nog beter!!!

  • Nadine
    19 juli 2015 om 18:04

    Ziet er heerlijk uit!! Is er misschien wel iets dat ik kan vervangen voor de kruidenboter? Ik ben namelijk 'bizar healthy' aan het eten haha!

  • Suzanne
    25 juni 2015 om 18:13

    Dit gaat zo de oven in, lekker!

  • Lonneke
    28 mei 2015 om 12:14

    Dit lijkt me echt heel lekker! Vis en citroen is een gouden combinatie!

  • Pauline
    27 mei 2015 om 19:16

    Leuk om te horen!

  • Karin
    27 mei 2015 om 17:17

    Wat een heerlijk recept! Gisteren gegeten met een heerlijke rucolasalade met gele paprika, olijven en pijnboompitten!

  • Pauline
    26 mei 2015 om 19:41

    Yes!

  • Pauline
    26 mei 2015 om 19:41

    Ik vind van niet. Het droogt alleen uit als je het te lang gaart.

  • Pauline
    26 mei 2015 om 19:39

    Je kunt alles erbij eten, pasta of krielen of een salade of geroosterde groentes :)

  • Angela | Gezondheidsvoorlichter
    26 mei 2015 om 17:19

    Lekker! Wat eet je erbij als groenten/koolhydraten?

  • Sara
    26 mei 2015 om 12:11

    Vis ontdooien in een bak water doen ze in de professionele keuken alleen als het niet anders kan. Het beste is gewoon de avond van tevoren uit de vriezer halen en in de koelkast laten ontdooien.
    Alleen als het tijdens de service iets opraakt, nemen we het uit de vriezer en laten we het ontdooien onder koud stromend water. Maar dat komt het product niet ten goede.

    Je gerecht ziet er heerlijk uit, lekker zomers! Ook lekker met zalm, denk ik. Ik sla hem op!

  • kelly van voorden
    26 mei 2015 om 11:00

    Ziet er heerlijk uit! Ik doe mijn vis altijd in folie in de oven. Droogt het op deze manier niet teveel uit?

  • Lynn
    26 mei 2015 om 09:38

    Ziet er echt mega lekker uit! Binnenkort een keer proberen :)

  • Daniëlle
    26 mei 2015 om 09:17

    Dat ziet er heerlijk uit! Lekker ook, de combinatie van kruidenboter en citroen!

  • Elisa
    26 mei 2015 om 07:43

    Gewoon in de verpakking houden lijkt me ;-)

  • Margot
    26 mei 2015 om 07:43

    Dat ziet er goed uit! En lekker simpel.

  • Jelleke
    26 mei 2015 om 07:11

    Goeden morgen, ziet er lekker uit! Als je de vis ontdooid in een bak water, stop je hem dan in een plastik zak of zo, wordt hij anders niet erg waterig en verliest smaak?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.