citroenvis uit de oven

Citroenvis uit de oven

Lekker zomers! Deze citroenvis uit de oven, staat binnen een handomdraai op tafel. Ik heb hem gemaakt met diepvries kabeljauw. Persoonlijk vind ik niks mis met vis uit de vriezer. De verse vis uit de supermarkt is immers ook gewoon ontdooide vis. Ik heb altijd wel een zakje in huis, meestal kabeljauw, maar ook zalm en garnalen. Ik vind dat handig, want op deze manier eet ik veel vaker vis en dat is hartstikke goed voor je. Ik laat het wel altijd even ontdooien voordat ik het gebruik, maar dat hoeft niet perse. Het ontdooien doe ik altijd op zijn chefjes; ik leg de verpakking in een bak met water en dan gaat het ontdooien gelijkmatiger.

Onlangs heb je bij mijn collega foodies kunnen zien dat ze op bezoek waren bij de Panga kwekerijen van Queens. En ik heb op hun blogs kunnen lezen hoe dat er aan toegaat. De vis wordt vrijwel meteen na de vangst ingevroren, dus verser kan bijna niet. Datzelfde geldt voor de kabeljauw. Deze vis komt uit de Noordzee en wordt alleen in het seizoen, duurzaam gevangen. Het assortiment van Queens is vrij uitgebreid, zo hebben ze naast de kabeljauw ook  zalm, koolvis, pangs, tilapia en ook schol. En je kunt het gewoon in de supermarkt halen. Fijn! Vis bereiden kan je op zoveel manieren doen, ik heb er al een keer een artikel over geschreven. Je kunt het grillen, bakken in boter, roosteren op de bbq, en pappillote bereiden of zoals ik nu gedaan heb in de oven. Super makkelijk en heel erg lekker!

citroenvis uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen
4 st. Queens kabeljauwfilet
1 citroen
2 el kruidenboter
Handje bieslook
Peper en zeezout
Olijfolie

Zo maak je het
Laat de kabeljauwfilets eerst ontdooien. Doe dit in een bak water of laat ze langzaam in de koelkast ontdooien.

Verwarm de oven voor 0p 180 graden.

Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en leg de kabeljauwfilets in de schaal.

Breng de vis op smaak met wat peper en zout.

Verdeel de kruidenboter over de kabeljauw.

Hak de bieslook fijn en verdeel dit over de vis.

Snijd de citroen in plakjes en leg deze op de filets.

citroenvis uit de oven

Bak de citroenvis in ongeveer 15 minuten af in de oven.

Is je vis nog bevroren, tel er dan 5 minuten bij op.

citroenvis uit de oven

Dit is een gesponsord bericht, lees mijn disclaimer.

Fresh & Easy:: Foe Yong Hai
Fresh & Easy: Snelle kerrierijst met kip
Bewaar
19 Comments
 • Irene

  4 januari 2017 at 22:58 Beantwoorden

  Potverdorie, wat lekker! En zó simpel, daar houd ik van (sommige recepten maken ze zo duur!) Dit ga ik vaker eten, én delen! Dank!

 • Linda Jennissen

  13 november 2016 at 19:08 Beantwoorden

  Super super lekker! Ik had het vandaag gemaakt met verse kabeljauw, heerlijk! Ga ik zeker vaker maken!

 • yvonne

  21 januari 2016 at 11:36 Beantwoorden

  Lekker recept. Alleen erg jammer dat je geen verse kabeljauw\r\ngebruikt. dan smaakt het nog beter!!!

 • Nadine

  19 juli 2015 at 18:04 Beantwoorden

  Ziet er heerlijk uit!! Is er misschien wel iets dat ik kan vervangen voor de kruidenboter? Ik ben namelijk ‘bizar healthy’ aan het eten haha!

 • Suzanne

  25 juni 2015 at 18:13 Beantwoorden

  Dit gaat zo de oven in, lekker!

 • Lonneke

  28 mei 2015 at 12:14 Beantwoorden

  Dit lijkt me echt heel lekker! Vis en citroen is een gouden combinatie!

 • Karin

  27 mei 2015 at 17:17 Beantwoorden

  Wat een heerlijk recept! Gisteren gegeten met een heerlijke rucolasalade met gele paprika, olijven en pijnboompitten!

 • Lekker! Wat eet je erbij als groenten/koolhydraten?

  • Pauline

   26 mei 2015 at 19:39 Beantwoorden

   Je kunt alles erbij eten, pasta of krielen of een salade of geroosterde groentes 🙂

 • Sara

  26 mei 2015 at 12:11 Beantwoorden

  Vis ontdooien in een bak water doen ze in de professionele keuken alleen als het niet anders kan. Het beste is gewoon de avond van tevoren uit de vriezer halen en in de koelkast laten ontdooien. \r\nAlleen als het tijdens de service iets opraakt, nemen we het uit de vriezer en laten we het ontdooien onder koud stromend water. Maar dat komt het product niet ten goede.\r\n\r\nJe gerecht ziet er heerlijk uit, lekker zomers! Ook lekker met zalm, denk ik. Ik sla hem op!

 • kelly van voorden

  26 mei 2015 at 11:00 Beantwoorden

  Ziet er heerlijk uit! Ik doe mijn vis altijd in folie in de oven. Droogt het op deze manier niet teveel uit?

  • Pauline

   26 mei 2015 at 19:41 Beantwoorden

   Ik vind van niet. Het droogt alleen uit als je het te lang gaart.

 • Lynn

  26 mei 2015 at 09:38 Beantwoorden

  Ziet er echt mega lekker uit! Binnenkort een keer proberen 🙂

 • Daniëlle

  26 mei 2015 at 09:17 Beantwoorden

  Dat ziet er heerlijk uit! Lekker ook, de combinatie van kruidenboter en citroen!

 • Margot

  26 mei 2015 at 07:43 Beantwoorden

  Dat ziet er goed uit! En lekker simpel.

 • Jelleke

  26 mei 2015 at 07:11 Beantwoorden

  Goeden morgen, ziet er lekker uit! Als je de vis ontdooid in een bak water, stop je hem dan in een plastik zak of zo, wordt hij anders niet erg waterig en verliest smaak?

Plaats een reactie