kruidenboter

Kruidenboter maken

Zelf kruidenboter maken is zo makkelijk. Met een handvol lekkere ingrediënten flans je dit lekkere smeersel zo in elkaar. En nee ik gebruik geen kruidenmix uit een zakje. Ik hou van kruidenboter, jaren geleden had mijn tante een eigen restaurant en zij nam vaak verse kruidenboter mee. Zo lekker en als je dat eenmaal hebt geproefd hoef je nooit meer de kant en klare kruidenboter uit de supermarkt. Het liefst eet ik kruidenboter op een vers gebakken brood, dat nog een beetje warm is. Het is ook lekker op een stukje vlees of vis.

kruidenboter maken

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 125 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • 2 teentjes knoflook
  • Kneepje citroensap
  • 10 gr verse peterselie
  • Snuf zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Roer de roomboter glad. Wil je een hele luchtige kruidenboter? dan is het ook lekker om de boter de mixen met een handmixer.

  2. Hak de knoflook en de peterselie fijn. Voeg dit bij de roomboter. Voeg een kneepje citroensap en iets zout toe en meng door elkaar.

  3. Serveer met stokbrood.

    Bewaar je zelfgemaakte kruidenboter in de koelkast. Invriezen kan ook.

kruidenboter
ingredient boter
kruidenboter recept

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (17 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in