Foodie op Curaçao

Jahoor ik ben er weer! En jongens wat was het heerlijk, precies wat ik nodig had na een periode heel hard werken. Ik had stiekem nog wel een paar dagen langer op Curaçao willen blijven, maar dat ging helaas niet. Dus ik heb extra genoten van iedere dag op dit geweldige eiland.

restaurants curacao

Curaçao is echt een chillplek, je komt hier volledig tot rust, althans ik wel. Het enige wat mij de hele dag bezig hield is, waar en wat ik ging eten. Bij de meeste resto’s moet je wel even reserveren trouwens. Dat deden wij niet, waardoor we niet overal terecht konden. Maar dat is helemaal niet erg, want er zijn meer dan genoeg opties op dit zonnige eiland.

Vandaag deel ik het grote “wat heb ik zoal gegeten?” artikel met jullie. Even een waarschuwing vooraf, je krijgt er honger van. Ik zal ook nog een artikel schrijven met veel tips en tricks. Maar vandaag dus vooral food!

Trouwens mocht je straks zin en tijd hebben, ik ben vanaf 10.00 te zien in Koffietijd, de speciale Paasaflevering. Ga je kijken?

restaurants curacao

Mau en ik hebben het er echt even van genomen, iedere dag ontbijten, lunchen en dineren buiten de deur. Niet goed voor je portemonnaie, maar wel goed voor heel veel happiness. En ook dat is heel belangrijk. Dit ontbijt bij Zest was voor mij alleen trouwens, terwijl Mau aan het duiken was, genoot ik hier lekker van. Ik kreeg het alleen niet op!

restaurants curacao

Wij verbleven in het Papagayo Beach Hotel in de Jan Thielbaai. Wat mij betreft het leukste plekje van het eiland. Ik hou van comfort en dat vind je hier volop. Bediening tot aan je strandbed en een kraakheldere zee waar je zonder al teveel stenen in kunt lopen.

restaurants curacao

Lunchen in de Papagayo Beach Club met een broodje tonijn. Had ik trouwens al verteld dat ik niet super gezond gegeten heb deze week?

restaurants curacao

En daarna koffie drinken in een Cabana met uitzicht op de zee. Het grote voordeel van maart is dat het dan niet extreem druk is op Curaçao. Toch waren de bedjes al heel snel vol. Handig om dit even te reserveren dus.

restaurants curacao’s Avonds aten we in de baai of ergens anders. Dit was bij restaurant Bij Blauw in Willemstad. Een heel leuk restaurant, alleen viel het eten een klein beetje tegen. Ik kreeg bietjes op mijn Vitello Tonnato en deze oosterse salade was mijns inziens te zout. Mau had een visje met teveel gekke smaakcombinaties. Dus de entourage is er goed, het eten wat minder. 

restaurants curacao

Mijn favoriete plekje in de Jan Thiel baai, met je voeten in het zand plaatsnemen aan een van de picknick banken bij Zest.

restaurants curacao

En een healthy Caesar salade eten met kip van de bbq. Ik begon de week overigens vrij gezond, later werd dat minder. Zo gaat dat altijd bij mij op vakantie. Ik begin goed en rustig, maar halverwege de week gaan alle remmen los 🙂

restaurants curacao

Lekker drankje Awa di Lamunchi. Een verfrissend limoendrankje met crushed ijs en een bak suiker. Daar zijn ze niet vies van op Curaçao. Overal gaat nog een extra schepje suiker in, zelfs in de fruitsmoothies.

restaurants curacaoEen pizza-tje eten bij Zanzibar. Ik vond hem niet top. Volgens mij miste er wat zout in het deeg en in de tomatensaus. 

restaurants curacao

Verse maracuja op de floating market. Uiteraard met een extra scheut honing. Ook proefde ik verse dadels, super lekker. Qua smaak is het precies hetzelfde als de gedroogde versie, alleen is de structuur veel zachter.

restaurants curacao

Mijn lievelingsresto was, without a doubt, Zest. Alles klopte hier. Je hebt een restaurant waar je kunt lunchen en dineren. De carpaccio is echt fantastisch, uiteraard ging er nog flink wat Parmezaan overheen. Maurits had ossobucco, ook erg smaakvol.

restaurants curacao

Zo lekker!

restaurants curacao

Maar stiekem was de beach grill van Zest mijn favoriet. Precies waar ik zin in had, na een dagje strand. Het concept is heel leuk. In de open keuken staat een enorme barbecue waar ter plekke je vlees, vis, groente op wordt bereid. Je stelt zelf het menu samen, je kunt zelf kiezen hoeveel je neemt en welke bijgerechten je neemt. Ik vond het zo tof, dat we hier 2 x gegeten hebben. Vooral de merquez is top, maar ook de ossenhaas spies en de coleslaw en de frieten en ….

tips curaçao

restaurants curacao

Helemaal chill

IMG_5610 Borrelen bij Zanzibar met nacho’s, Italiaanse stijl. Ik vond Zanzibar heel gezellig trouwens. Perfect voor een klein hapje aan het einde van de middag.

restaurants curacaoOntbijten bij de Saint Tropez Ocean Club. Maurits had een American en ik een normal breakfast. Maar uiteraard pikte ik een pannenkoek van Mau, deze was super lekker.

IMG_5635

En koffie drinken aan zee. Ze gebruiken daar veel Puro koffie, ik vond het lekker.

restaurants curacaoEven een frozen smoothie, die overigens niet van vers fruit gemaakt wordt. Dat is dan wel weer jammer. 

restaurants curacao

Heel fijn water uit een eigen bron bij Karakter. De flesjes komen overigens uit Nederland.

IMG_5762

Karakter is een aanrader. Wij hebben hier heerlijk ontbeten en geluncht. Ik had een geitenkaassalade met walnoten en balsamico. Yum!

restaurants curacao

Deciscions, decisions, decisions! Ik kan echt nooit kiezen. Dit is bij De Gouverneur, een leuk restaurant in Willemstad.

restaurants curacaoHet werd uiteindelijk een lokaal visje, Piska Fresku met een Creoolse saus, groente en polentafriet. Erg lekker. En wij hadden een prachtig plekje met uitzicht over de gekleurde huisjes.

tips curaçaoMet het pontje kan je naar de overkant, het centrum van Wilemstad.

restaurants curacao

En omdat we echt hooked waren van de Beach Grill van Zest, besloten we hier ook nog een keer te lunchen, Ik had een Turkse pizza en Mau had quesadilla’s met friet.

restaurants curacao

Oh ik hou zoveel van ijs! Dit was kokos en tiramisu, echt delish!

tips curaçao

En na al dat eten, deden we dit 🙂

Binnenkort deel ik nog mijn tips met jullie! Fijne Pasen nog 🙂

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in