Menu

Foodie op Curaçao

Jahoor ik ben er weer! En jongens wat was het heerlijk, precies wat ik nodig had na een periode heel hard werken. Ik had stiekem nog wel een paar dagen langer op Curaçao willen blijven, maar dat ging helaas niet. Dus ik heb extra genoten van iedere dag op dit geweldige eiland.

restaurants curacao

Curaçao is echt een chillplek, je komt hier volledig tot rust, althans ik wel. Het enige wat mij de hele dag bezig hield is, waar en wat ik ging eten. Bij de meeste resto’s moet je wel even reserveren trouwens. Dat deden wij niet, waardoor we niet overal terecht konden. Maar dat is helemaal niet erg, want er zijn meer dan genoeg opties op dit zonnige eiland.

Vandaag deel ik het grote “wat heb ik zoal gegeten?” artikel met jullie. Even een waarschuwing vooraf, je krijgt er honger van. Ik zal ook nog een artikel schrijven met veel tips en tricks. Maar vandaag dus vooral food!

Trouwens mocht je straks zin en tijd hebben, ik ben vanaf 10.00 te zien in Koffietijd, de speciale Paasaflevering. Ga je kijken?

restaurants curacao

Mau en ik hebben het er echt even van genomen, iedere dag ontbijten, lunchen en dineren buiten de deur. Niet goed voor je portemonnaie, maar wel goed voor heel veel happiness. En ook dat is heel belangrijk. Dit ontbijt bij Zest was voor mij alleen trouwens, terwijl Mau aan het duiken was, genoot ik hier lekker van. Ik kreeg het alleen niet op!

restaurants curacao

Wij verbleven in het Papagayo Beach Hotel in de Jan Thielbaai. Wat mij betreft het leukste plekje van het eiland. Ik hou van comfort en dat vind je hier volop. Bediening tot aan je strandbed en een kraakheldere zee waar je zonder al teveel stenen in kunt lopen.

restaurants curacao

Lunchen in de Papagayo Beach Club met een broodje tonijn. Had ik trouwens al verteld dat ik niet super gezond gegeten heb deze week?

restaurants curacao

En daarna koffie drinken in een Cabana met uitzicht op de zee. Het grote voordeel van maart is dat het dan niet extreem druk is op Curaçao. Toch waren de bedjes al heel snel vol. Handig om dit even te reserveren dus.

restaurants curacao’s Avonds aten we in de baai of ergens anders. Dit was bij restaurant Bij Blauw in Willemstad. Een heel leuk restaurant, alleen viel het eten een klein beetje tegen. Ik kreeg bietjes op mijn Vitello Tonnato en deze oosterse salade was mijns inziens te zout. Mau had een visje met teveel gekke smaakcombinaties. Dus de entourage is er goed, het eten wat minder. 

restaurants curacao

Mijn favoriete plekje in de Jan Thiel baai, met je voeten in het zand plaatsnemen aan een van de picknick banken bij Zest.

restaurants curacao

En een healthy Caesar salade eten met kip van de bbq. Ik begon de week overigens vrij gezond, later werd dat minder. Zo gaat dat altijd bij mij op vakantie. Ik begin goed en rustig, maar halverwege de week gaan alle remmen los 🙂

restaurants curacao

Lekker drankje Awa di Lamunchi. Een verfrissend limoendrankje met crushed ijs en een bak suiker. Daar zijn ze niet vies van op Curaçao. Overal gaat nog een extra schepje suiker in, zelfs in de fruitsmoothies.

restaurants curacaoEen pizza-tje eten bij Zanzibar. Ik vond hem niet top. Volgens mij miste er wat zout in het deeg en in de tomatensaus. 

restaurants curacao

Verse maracuja op de floating market. Uiteraard met een extra scheut honing. Ook proefde ik verse dadels, super lekker. Qua smaak is het precies hetzelfde als de gedroogde versie, alleen is de structuur veel zachter.

restaurants curacao

Mijn lievelingsresto was, without a doubt, Zest. Alles klopte hier. Je hebt een restaurant waar je kunt lunchen en dineren. De carpaccio is echt fantastisch, uiteraard ging er nog flink wat Parmezaan overheen. Maurits had ossobucco, ook erg smaakvol.

restaurants curacao

Zo lekker!

restaurants curacao

Maar stiekem was de beach grill van Zest mijn favoriet. Precies waar ik zin in had, na een dagje strand. Het concept is heel leuk. In de open keuken staat een enorme barbecue waar ter plekke je vlees, vis, groente op wordt bereid. Je stelt zelf het menu samen, je kunt zelf kiezen hoeveel je neemt en welke bijgerechten je neemt. Ik vond het zo tof, dat we hier 2 x gegeten hebben. Vooral de merquez is top, maar ook de ossenhaas spies en de coleslaw en de frieten en ….

tips curaçao

restaurants curacao

Helemaal chill

IMG_5610 Borrelen bij Zanzibar met nacho’s, Italiaanse stijl. Ik vond Zanzibar heel gezellig trouwens. Perfect voor een klein hapje aan het einde van de middag.

restaurants curacaoOntbijten bij de Saint Tropez Ocean Club. Maurits had een American en ik een normal breakfast. Maar uiteraard pikte ik een pannenkoek van Mau, deze was super lekker.

IMG_5635

En koffie drinken aan zee. Ze gebruiken daar veel Puro koffie, ik vond het lekker.

restaurants curacaoEven een frozen smoothie, die overigens niet van vers fruit gemaakt wordt. Dat is dan wel weer jammer. 

restaurants curacao

Heel fijn water uit een eigen bron bij Karakter. De flesjes komen overigens uit Nederland.

IMG_5762

Karakter is een aanrader. Wij hebben hier heerlijk ontbeten en geluncht. Ik had een geitenkaassalade met walnoten en balsamico. Yum!

restaurants curacao

Deciscions, decisions, decisions! Ik kan echt nooit kiezen. Dit is bij De Gouverneur, een leuk restaurant in Willemstad.

restaurants curacaoHet werd uiteindelijk een lokaal visje, Piska Fresku met een Creoolse saus, groente en polentafriet. Erg lekker. En wij hadden een prachtig plekje met uitzicht over de gekleurde huisjes.

tips curaçaoMet het pontje kan je naar de overkant, het centrum van Wilemstad.

restaurants curacao

En omdat we echt hooked waren van de Beach Grill van Zest, besloten we hier ook nog een keer te lunchen, Ik had een Turkse pizza en Mau had quesadilla’s met friet.

restaurants curacao

Oh ik hou zoveel van ijs! Dit was kokos en tiramisu, echt delish!

tips curaçao

En na al dat eten, deden we dit 🙂

Binnenkort deel ik nog mijn tips met jullie! Fijne Pasen nog 🙂

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

33 reacties

 • Pauline
  11 april 2015 om 18:20

  Ja er zijn echt meer dan genoeg opties overal. Kijk gewoon eens op de menukaarten van de resto's

 • Marjolijn
  9 april 2015 om 10:42

  Hoi Pauline,

  Wat een leuk artikel en wat veel lekkere dingen heb je gegeten! Weet je toevallig of het op Curacao ook een beetje lekker eten is voor vegetariërs? Ik zag al dat Karakter en De Gouverneur sowieso wel vega opties hebben :-) ...

 • Pauline
  8 april 2015 om 14:21

  Jaa dat heb ik met jou vlogs. Lekker nagenieten :)

 • Pauline
  8 april 2015 om 14:19

  Nou en of! het was heel chill. Mijn zonnebril ik van Rayban.

 • Pauline
  8 april 2015 om 14:18

  Oh lucky you!

 • Pauline
  8 april 2015 om 14:17

  haha ja gemeen he :)

 • Kelly
  8 april 2015 om 12:55

  Ziet er uit als een heerlijke vakantie! Ik moest zo lachen om jouw reactie op Facebook, met je cocktail op het strand haha. Lekker hoor =D

 • Lena
  8 april 2015 om 09:49

  Ha Pauline,

  Ik ga in mei naar Curacao! Kijk uit naar je verdere tips! Heb de do's en don't van restaurants al opgeschreven :).

 • Marloes
  7 april 2015 om 14:38

  Wat ziet het er daar super mooi uit! Je zult vast helemaal zen zijn geworden!

  Vraagje: Ik ben al een tijdje opzoek naar een bepaalde zonnebril. Op de foto's draag je een zonnebril met het montuur wat ik graag wil! Waar heb je die vandaan?

 • Marlissa
  7 april 2015 om 08:29

  Zo heerlijk al die foto's! Ziet er fantastisch uit:)

 • Esther
  7 april 2015 om 07:36

  Normaal volg ik je blog met veel plezier en ook nu een leuk verhaaltje. Maar toch jammer dat er vrijwel alleen (Hollandse / toeristische) erg commerciële restaurants (en bijna alleen in Jan Thiel) worden belicht. Ik woon momenteel op het eiland en er is zo veel leukers en lokaler te ontdekken! Wel goed te lezen dat je ervaringen met het eiland zo goed zijn!

 • Kelly caresse
  7 april 2015 om 07:28

  Super leuk om jouw ervaringen te lezen! Ik verlang weer helemaal terug naar Curacao! Wij zijn ook bij de gouverneur geweest, erg gezellig en lekker. Ik vond het ook jammer dan de frozen smoothies meestal gewoon van zo'n siroopje gemaakt werden

 • annelot
  7 april 2015 om 00:48

  Heerlijk, ik wil ook weer terug na het zien van al je foto´s. En de caesar salade herkende ik meteen!! alleen nam ik hem met gamba´s toen. YUM!!

 • Bas
  6 april 2015 om 22:34

  Wat een keuke foto's allemaal!

 • Ineke
  6 april 2015 om 21:34

  Ook ik was op curacao. Als ik dit zie is het heimwee. Kijk uit naar verdere belevenissen.

 • Linda
  6 april 2015 om 19:57

  Wauw, wat een jaloersmakend artikel!!

 • Willemijn
  6 april 2015 om 18:25

  Héérlijk!

 • Samantha
  6 april 2015 om 13:58

  Wat een heerlijk zomers artikel!! In zo'n omgeving smaakt alles nét nog wat beter haha

 • Suzanne
  6 april 2015 om 12:58

  hi Pauline wat een leuk verslag! Ik was ook dol op karakter maar ook baoase en boat house en jaantjies

 • Eva
  6 april 2015 om 12:12

  Ziet er heeeeeel fijn uit allemaal Pauline. Ik heb net toehoren gekregen dat wij last minute (volgende week) ook voor 1,5e week naar curacao vertrekken. Wij verblijven ook bij Jan Thiel. Ben erg benieuwd hoe het daar veranderd is.. 4 jaar geleden waren ze nog volop aan het bouwen..
  Thnx voor de culy tips iig, die gaan we zeker gebruiken!

 • Gringie
  6 april 2015 om 12:00

  Wat een heerlijk smakelijk verslagje, het water loopt me in de mond.
  Lekker nagenieten en leuk je vanmorgen bij koffietijd te zien

 • Ellen
  6 april 2015 om 11:24

  Alles ziet er zo ongelofelijk lekker uit! Zeker omdat het dan die tropische setting heeft! Dan smaakt het nog 100 x zo goed! ;)

 • Anneke van Ruiten
  6 april 2015 om 10:54

  Genieten is ook een kunst en dat gaat je goed af. Heerlijk om jezelf even te verwennen.
  Groetjes Anneke

 • Margot
  6 april 2015 om 10:41

  Zo wat ziet dat er allemaal goed uit! Heerlijk!

 • Sigrid
  6 april 2015 om 10:23

  En nog even een vervolg: je staat er goed op bij Koffietijd! Leuk te zien, hij blijft aan staan.... ;-)

 • Milene
  6 april 2015 om 10:06

  Oh wat ziet dat er allemaal lekker uit zeg... Ik wil ook gelijk weer op vakantie om al het lekkers te proeven =) Geniet er lekker van!

 • Klazien
  6 april 2015 om 09:59

  Verrukkelijk en dat op mn nuchtere maag. Fijn dat jullie er zo van hebben genoten! Koud hier hè?
  Ik zit voor de tv ben benieuwd

 • Marijke I easydailyfood
  6 april 2015 om 09:56

  WOW wat een praaachtige foto's! Heerlijke gegeten zo te zien :)

 • Miranda
  6 april 2015 om 09:29

  Oooh stop Pauline met die heerlijke foto's! Ik heb nu onwijs heimwee naar curacao, wat een héérlijke plek is dat toch. Ik wil er wel wonen... Maar helaas. M'n man wil niet mee;)
  Wat heb je veel lekkere dingen gegeten, ik kan me voorstellen dat je genoten hebt!

 • Sigrid
  6 april 2015 om 09:06

  Wauw Pauline, wat een heerlijk welverdiend weekje! Ben er ook een keer geweest en Jan Thielbaai is heel fijn.... En dan dubbel genieten genieten natuurlijk van t heerlijke eten. Alleen de foto's al.... ;-) Wat is vakantie toch joepie!
  Fijne 2e paasdag nog!

 • Kim
  6 april 2015 om 08:39

  jemig, dit ziet er echt heerlijk uit! Lekker lijken mij al die gerechtjes die ik ziet langskomen. Heerlijk! Dat beach grill is inderdaad een tof concept, leuk! Ben benieuwd naar je Curaçao tips!

 • Dita
  6 april 2015 om 08:22

  Wauw dat ziet er mooi uit allemaal, en zo lekker!

 • Anna
  6 april 2015 om 07:38

  Dat ziet er totaal niet verkeerd uit.
  Jullie ook fijne paasdagen

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST