fbpx
Menu

Video Kooktip: Gepocheerd ei maken

Yes morgen is het Pasen. En wat eten we dan? Eieren natuurlijk. In deze video leer ik je hoe je een gepocheerd ei kunt maken. Eieren pocheren lijkt heel ingewikkeld, maar dat valt reuze mee. Kijk zelf maar. Het helpt om wat azijn toe te voegen aan je water. Hierdoor stolt je ei beter en is hij makkelijker bij elkaar te krijgen.

Je kunt de draaikolk methode gebruiken, maar dit hoeft niet perse. Gepocheerde eieren zijn lekker in een salade, op een broodje of in combinatie met truffel risotto. En je kunt er natuurlijk Eggs benedict of Eggs Norwegian mee maken.

http://youtu.be/dPBsy-eWyw8

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 4 personen 
4 eieren
Azijn (witte)
Zout

Zo maak je het
Breng een pan water aan de kook. Voeg een flinke scheut witte azijn toe en wat zout. Zet het vuur niet te hoog, het water moet net tegen de kook aan zitten.

Zet ook alvast een kom met heet water klaar, hier bewaar je de gepocheerde eieren in.

ei pocheren

Neem een klein zeefje en breek een eitje hierin. Op deze manier verdwijnt het overtollige vocht en krijg je een heel mooi gepocheerd ei.

Giet het eitje in het water (je hoeft het niet te roeren) en pocheer het in 3 minuten gaar. Haal het eitje uit het water en doe het in de kom met heet water.

Op deze manier blijven de eieren warm. Ga zo door totdat alle eieren gepocheerd zijn.

En durf je het nu aan om een gepocheerd ei te maken.

Gepocheerd ei

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

13 reacties

  • Ineke
    5 april 2015 om 12:23

    waarom breekt je het ei in een zeefje.? En niet gelijk in een kommetje.?

    Beantwoorden
  • Emma
    4 april 2015 om 20:01

    Ontzettend fijn om dat even uitgelegd te hebben gezien! Dankjewel Pauline!

    Beantwoorden
  • Angela | Great Body & Skin
    4 april 2015 om 12:51

    Mijn ei blijft wel altijd vrij klein. In restaurants kunnen ze hem altijd zo lekker groot en het eiwit zacht houden. Ik probeer gewoon verder :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    4 april 2015 om 15:12

    Misschien een keer een maat L ei nemen, dat maakt al een verschil.

    Beantwoorden
  • Don Jusko
    4 april 2015 om 09:47

    There was no translation, I got everything but what was the liquid with the salt, vinegar?

    Beantwoorden
  • Sophie
    4 april 2015 om 10:12

    Yes, just a bit of vinegar :-)

    Beantwoorden
  • Ellen
    4 april 2015 om 09:41

    Ik heb ook al verschillende methodes geprobeerd, met wisselend succes ;) Deze ook eens uittesten!

    Beantwoorden
  • marieke
    4 april 2015 om 09:21

    Een duidelijke video! Ik denk dat veel mensen zich er inderdaad niet aan wagen omdat het wat chiquer klinkt. In je video ziet het er best gemakkelijk uit (Maar ja, nu nog zelf uitproberen haha. Morgen of maandag een goed moment voor).

    Beantwoorden
  • Masja
    4 april 2015 om 08:57

    Wat een prettig en duidelijk filmpje! Ik ga zeker binnenkort weer een poging wagen :)

    Beantwoorden
  • Corinne
    4 april 2015 om 08:54

    Het leek me altijd zo ingewikkeld. Daarom heb ik het eigenlijk nog nooit geprobeerd. Maar dat valt eigenlijk best mee als ik het zo zie. Toch maar eens proberen binnenkort. Bedankt voor de tip.

    Beantwoorden
  • Hilde
    4 april 2015 om 08:37

    Zo durf ik het nog eens proberen.
    Lang geleden een poging gedaan maar...

    Beantwoorden
  • Emily van Kampen
    4 april 2015 om 07:24

    Ik kon hem inmiddels gewoon zien. Bedankt voor de handige video! Ik ga maandag voor het eerst eieren pocheren, maar had niet gedacht aan het gebruiken van een zeefje. Dat is wel heel praktisch!

    Beantwoorden
  • A.J.
    4 april 2015 om 07:00

    Ik volg je graag op Twitter, Face, Bloglovin enz..
    Maar je gepocheerd ei video is privé.
    Ik denk dat er iets is misgegaan.
    Prettig Paasweekend verder.
    AJ

    Beantwoorden

Reactie plaatsen