Video Kooktip: Gepocheerd ei maken

Video Kooktip: Gepocheerd ei maken

Yes morgen is het Pasen. En wat eten we dan? Eieren natuurlijk. In deze video leer ik je hoe je een gepocheerd ei kunt maken. Eieren pocheren lijkt heel ingewikkeld, maar dat valt reuze mee. Kijk zelf maar. Het helpt om wat azijn toe te voegen aan je water. Hierdoor stolt je ei beter en is hij makkelijker bij elkaar te krijgen.

Je kunt de draaikolk methode gebruiken, maar dit hoeft niet perse. Gepocheerde eieren zijn lekker in een salade, op een broodje of in combinatie met truffel risotto. En je kunt er natuurlijk Eggs benedict of Eggs Norwegian mee maken.

http://youtu.be/dPBsy-eWyw8

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 4 personen 
4 eieren
Azijn (witte)
Zout

Zo maak je het
Breng een pan water aan de kook. Voeg een flinke scheut witte azijn toe en wat zout. Zet het vuur niet te hoog, het water moet net tegen de kook aan zitten.

Zet ook alvast een kom met heet water klaar, hier bewaar je de gepocheerde eieren in.

ei pocheren

Neem een klein zeefje en breek een eitje hierin. Op deze manier verdwijnt het overtollige vocht en krijg je een heel mooi gepocheerd ei.

Giet het eitje in het water (je hoeft het niet te roeren) en pocheer het in 3 minuten gaar. Haal het eitje uit het water en doe het in de kom met heet water.

Op deze manier blijven de eieren warm. Ga zo door totdat alle eieren gepocheerd zijn.

En durf je het nu aan om een gepocheerd ei te maken.

Gepocheerd ei

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

 

4 april 2015


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in