Menu

Hotspots Parijs

Eind december, om precies te zijn tussen kerst en oud en nieuw, ben ik een paar dagen naar Parijs geweest. Ik had Parijs een keer eerder bezocht, dat was in de brugklas en slechts 1 dag. Ik had daardoor nog niet een goed beeld van Parijs. Maar wat een fantastische stad is dit zeg. Ik vond het heel romantisch en gezellig. Je hebt overal leuke eettentjes, terrasjes, mooie gebouwen en natuurlijk heel veel winkels.

Vlak na mijn tripje in Parijs waren er de verschrikkelijke gebeurtenissen. Ik heb daarom een tijdje gewacht met dit artikel. Ik vond het niet zo gepast om in die nare periode ‘happy’ artikelen over Parijs te schrijven. Toch vind ik dat na deze gebeurtenissen Parijs het verdiend om geëerd te worden. Want het is zo’n mooie stad, die iedereen een keer bezocht moet hebben. Ik deel daarom graag mijn favo hotspots van Parijs met jullie, zodat ik kan laten zien hoe mooi en leuk Parijs is. Enjoy!

Le Bon Marche 

Foodies opgelet! Als je in Parijs bent, moet je langs de Bon Marche. Dit is een onwijs tof en luxe warenhuis (mooier dan LaFayette). Maar het allerleukste is dat ze een super grote food etage hebben. Ik heb hier bijna een uur rond gewandeld met het water in m’n mond. Alles ziet er zo lekker uit en ze verkopen allemaal lekkere delicatessen. Het is niet goedkoop, maar zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

bon marche

Bon Marche
bon marche

Deze foto’s zijn nog maar een fractie van wat er te zien en te koop is. Ik kocht er ook een aantal dingen, die nu natuurlijk al lang op zijn.

Pierre Hermé

Veel mensen die Parijs bezoeken kopen macarons bij Laduree. Dit was eerst ook mijn plan, totdat ik er achter kwam dat ik minimaal een half uur in de rij moest staan om de winkel binnen te komen. Hmm, daar had ik niet zo’n zin in. Ik had ook gelezen over de macarons van Pierre Hermé. Dus, ik ging naar deze winkel, hoefde niet in de rij te staan en kocht de lekkerste macarons die ik ooit geproefd had. Ik heb gekozen voor de meer traditionele smaken zoals salted caramel, groene thee en framboos. Maar er waren ook macarons met smaken als zwarte truffel of eendenlever. Dit is niet zo aan mij besteed, maar de andere smaken waren delish.

pierre herme

Rue St. Severin

Het hotel waar ik verbleef stond in de wijk Quartier Latin. Dit staat bekend als de studentenwijk, met veel leuke restaurantjes en barretjes. Een van de leuke straatjes in Quartier Latin is Rue St. Severin. Het is ietwat toeristisch, maar ik vond het zelf erg leuk om door heen te lopen. Ik heb er ook een keer gegeten. Je kan overal in Parijs kaasfondue en/of raclette bestellen. Zo leuk! Ik heb twee keer kaasfondue gegeten, I love cheese!

In deze straat zie je ook varkentjes en kip aan het spit draaien en heb je keuze uit tientallen restaurantjes. Ik heb ook gevlogd in Parijs en daar komt o.a. deze straat ook in voor. Wil je dat zien? Check dan mijn Youtube kanaal. 

St Severin

Restaurant Minimes

Restaurant Minimes is een gezellig low profile restaurant in de Joodse wijk, Le Marais. Voor ongeveer 15 euro heb je een lekker hoofdgerecht. Ik nam een simpele pasta en le boyfriend nam een hamburger met frietjes. Niet echt Frans, maar wel lekker.

Op de tweede etage kan je lekker loungen in één van de hangbanken. Er hangt een hele gezellige, relaxte sfeer.

Minimes

Meer informatie vind je op de website.

Place Maubert

Om de hoek van het hotel zit een pleintje, Place Maubert. Hier zitten allemaal delicatessen winkels op een rij. Een bakkerij, een vishandel, een groenteman en een slagerij. Echt typisch Frans, allemaal verse producten en lekker eten. De bakkerij was mijn persoonlijke favoriet, hier lagen zoveel lekkere dingen, dat ik bijna niet kon kiezen. Het water liep me in de mond. Ik heb hier regelmatig een pain du chocolat gehaald, mmm…

maubert

Maubert

Maubert

Restaurant Heureux Comme Alexandre

Dit restaurant zat op steenworp afstand van het hotel waar ik verbleef. Het is een knus en klein restaurant en altijd druk. Vooraf reserveren is dus wel aan te raden. De kaart is simpel, je hebt de keuze uit fondue, kaasfondue en raclette. Dat is makkelijk kiezen! Wij (ik en le boyfriend) kozen voor raclette en kaasfondue. Had ik al gezegd dat ik een cheese-addict ben? Het was super gezellig, het personeel was erg vriendelijk en het eten was lekker. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, maar als je gewoon zin hebt in iets lekkers dan ben je hier aan het goede adres.

alexandre

Welcome Cafe

Vlakbij het Louvre zit het Welcome Café. Na uren gelopen hebben door de stad, moest ik echt even wat eten. Zo stuitten we op het Welcome Café. Ik heb hier de lekkerste croque monsieur ooit gegeten. Je kan hier heerlijk lunchen of een hapje eten. De prijzen zijn redelijk voor Parijse begrippen.

welcome cafe

welcome cafe2

De sfeer is heel gezellig en het ligt lekker centraal. Een ideaal plekje om even tot rust te komen.

Zo, dit waren de hotspots van Parijs die ik graag met jullie wilde delen. Er zijn er natuurlijk nog veel meer. Er valt zoveel te ontdekken in deze mooie stad. Ik heb drie reisverslagen geschreven op mijn eigen blog. Mocht je geïnteresseerd zijn, neem dan daar een kijkje.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

16 reacties

 • Yvonne
  28 juli 2015 om 18:49

  Hallo,

  Afgelopen weekend in Parijs geweest en na het shoppen gestopt bij Welcome Café.
  Een echt leuke plek, zeer centraal met een fijn uitzicht op de voorbijgangers. En ja, inderdaad redelijke prijzen voor deze locatie. Maar helaas: ik heb in heel veel jaren Parijs nog nooit zo'n hopeloze droge en magere Croque Monsieur gekregen en gegeten! En het was niet druk. Jammer want wat ik verder voorbij zag komen zag er prima uit.!

 • Annika
  10 april 2015 om 10:46

  Geen dank en alvast veel plezier in Parijs!

 • Annika
  10 april 2015 om 10:46

  Ja, Laduree is natuurlijk heel erg bekend. Maar eigenlijk zijn er overal wel lekkere macarons te vinden in Parijs :)

 • Ger
  9 april 2015 om 23:43

  Bedankt voor je tips, leuk. Oh, en die macarons en gebakjes zien er echt te lekker uit!

 • Het Sushimeisje
  9 april 2015 om 21:38

  Ik heb toevallig wel macarons bij Ladureé gegeten (geen rij) maar vond ze nou niet echt super lekker...vond de macarons bij de lokale bakkertjes in Parijs veel lekkerder!

 • Linda
  9 april 2015 om 16:52

  Ontbijten bij "le pain quotidien". Diverse locaties in Parijs. Oud en afgebladderd maar echt frans en heerlijk!!!!

 • Marja
  9 april 2015 om 15:30

  Als ik dit lees krijg ik heimwee naar Parijs. Heb er lang geleden bijna een jaar gewoond en gewerkt als au-pair. Een geweldige stad en zo veel te zien.

 • Pauline
  9 april 2015 om 15:29

  Pierre Hermé heeft ook de lekkerste macarons van heel Parijs. Ladurée is alleen wat commerciëler :). Fijne hotspots!

  Liefs,
  Pauline

 • Cindy
  9 april 2015 om 11:45

  Dank je wel voor het delen van je hotspots!

 • Cindy
  9 april 2015 om 11:45

  Bewaard voor als wij naar Parijs gaan over een paar weken!

 • Annika
  9 april 2015 om 09:28

  jaa heerlijk he!

 • Ellen
  9 april 2015 om 08:19

  Wauw, alles ziet er wel super lekker uit!

 • Emily van Kampen
  9 april 2015 om 08:08

  Super leuk om te lezen! Ik wil binnenkort een keer naar Parijs en was op zoek naar tips en plekken die ik zou willen zien. Hier staan zeker wat leuke hotspots tussen.

 • Margot
  9 april 2015 om 07:42

  Oh al die taartjes!

 • Kelly caresse
  9 april 2015 om 07:11

  Wat leuk! Ik ben al een aantal keer in Parijs geweest maar deze hotspots zijn nieuw voor mij. Behalve macarons, die kende ik wel, lekker!

 • gerhilde maakt
  9 april 2015 om 06:54

  Die macarons en taartjes zien er heerlijk uit! Ik beken, ik ben een zoetebek. ;-)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.