texelse aardappel

Pauline’s Culi Nieuws #17

Dit jaar gaan we weer vrolijk verder met Pauline’s Culi Nieuws. Deze 17e editie is de eerste van het jaar 2015. En met de komst van het nieuwe jaar barst het weer van de lanceringen van nieuwe producten. In deze editie lees je waar je een thee abonnement kan afsluiten, wat fair chain koffie betekent en waar de lekkerste pindakaas te koop is. Kortom, genoeg nieuwtjes om het jaar mee te starten.

Culy Food Festival

Culy Food Festival

Noteer 4 en 5 april alvast in je agenda. Mijn lieve collega’s van Culy.nl organiseren in het paasweekend een ontzettend tof Culy Food Festival. Een culinair weekend voor foodies met het gevoel van een food festival, maar ook de diepte ingaat en een bron van inspiratie is. Precies zoals culy.nl, maar dan offline.

Wat kan je er allemaal doen? Natuurlijk kan je er genieten van goede gerechten bij de leukste pop up restaurants, maar er zijn ook heel veel andere dingen te beleven. Je kan een culinaire workshop volgen, leren hoe je de perfecte food foto maakt, zien waar echt goed vlees vandaan komt of lekker boodschappen doen bij unieke stands.

Data: zaterdag 4 april 13.00 – 23.00 uur en zondag 5 april 13.00-22.00 uur.

Ticketprijzen: early bird tickets 12€ en regular tickets 16€.

Locatie: SugarCity, Halfweg (10 minuten van Amsterdam Centraal)

 

Pindakaas VANMAX
pindakaas zonder suiker

Hou jij ook zo van pindakaas? Dan moet je deze pindakaas VANMAX ook eens proberen. Maxine van VANMAX heeft haar eigen pindakaas recept ontwikkeld. De pindakaas wordt in haar eigen pindakaasmakerij in Amsterdam gemaakt. Maxine gebruikt alleen de beste ingrediënten, deze pindakaas wordt gemaakt zonder geharde vetten en zonder toegevoegde suikers. I like! Op dit moment verkoopt ze drie soorten pindakaas, de oude vertrouwde basic pindakaas, cashew pindakaas en pistache pindakaas. Naar die laatste ben ik overigens erg nieuwsgierig. De pindakazen van VANMAX worden onder andere verkocht bij Bakker van Vessem in Amsterdam, Bloemendaal, Haarlem, Heemstede of Overveen.

Voor meer informatie en verkoopadressen kan je terecht op de website.

TeaCozy
teacozy

Theelovers opgelet! Er is weer een nieuw theeconcept gelanceerd in Nederland. Met TeaCozy beschik je iedere maand over de nieuwste en lekkerste theetjes. Je kan hier namelijk een thee abonnement afsluiten. Vanaf 12,50 euro per maand ontvang je elke tweede vrijdag van de maand vier of vijf lekkere losse theesoorten in je brievenbus. Je kan kiezen uit drie verschillende abonnementen, te weten Basic, Family of Deluxe. Zo is er voor ieder iets te kiezen. De theeën zijn 100% biologisch, die door de boer met de grootste zorg verbouwd zijn. Bij elke levering ontvang je ook een zet-advies, zodat je optimaal kan genieten van de thee.

Meer informatie vind je op de website van TeaCozy.

Texels aardappeltje
texelse aardappel

Het Texelse aardappeltje is niet zomaar een aardappel. Deze aardappel wordt gekweekt op zilte grond. De Texelse ondernemer Marc van Rijsselberghe is in samenwerking met de VU Amsterdam al een aantal jaren aan het experimenteren met vermarkting van zout resistente groenten. Nu hebben ze een aardappel gekweekt met een hoge zouttolerantie. Omdat er wereldwijd heel veel gebieden verzilten is er veel vraag naar gewassen die op grond met een hoog zoutgehalte gekweekt kunnen worden. De proeven worden gedaan op Texel. Er is ontzettend veel interesse in de zilte teelt wereldwijd en Nederland kan op deze manier voorloper worden in het onderzoek naar zilte teelt. Tot slot is natuurlijk de vraag: hoe smaakt de aardappel? De aardappel heeft een vaste structuur. Je kookt hem in de schil, of roostert ze in de oven, zoals ik gedaan heb. De smaak is puur, romig met een beetje zilt. Ik vond hem super lekker.

De Zilte Aardappels van Marc! zijn onder andere verkrijgbaar bij de Jumbo, Ekoplaza en Deen supermarkten. Meer informatie over het Zilt proefbedrijf vind je op de website.

Marley Spoon Foodbox

Marley Spoon

Er is weer een nieuwe foodbox in het land. Marley Spoon is een nieuw culinair concept in Nederland. Ze bezorgen een box vol met verse ingrediënten voor een gerecht naar keuze bij jou thuis. Het zijn allemaal producten van goede kwaliteit. Er wordt ingekocht bij de biologische boer, de poelier of de duurzame versvishandel. Het leuke aan deze box is dat je zelf kan kiezen welke gerechten je wilt maken. De recepten zijn origineel, verrassend en de kwaliteit is top.

Speciaal voor Valentijn hebben ze een Valentijnsbox ontwikkeld. In plaats van uit eten gaan met je lover, is het natuurlijk vele malen romantischer om zelf uitgebreid te koken. In deze box zitten alle ingrediënten die je nodig hebt om een uitgebreid diner te bereiden. Met de bijgevoegde receptkaart kan het bijna niet fout gaan.

De Valentijnsbox bevat alle ingrediënten voor een diner voor twee, een receptkaart, een fles Barth rosé, een dessert en rozenblaadjes. De box wordt thuisbezorgd vanaf € 13,- p.p. en bestellingen moeten worden gedaan voor 12 februari 2015.

Meer informatie vind je op de website van Marley Spoon.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in