fbpx
Menu

Hotspot: Vinnies Deli

The perks of being a foodblogger: een private dinner bij Vinnies Deli! Ik weet het, ik ben een lucky girl. Ergens in november ging ik met mijn liefste foodiecollega’s Francesca, Monique, Phillipine en Brenda eten bij Vinnies. Vinnies Deli is een ontbijt-/lunch-/koffietentje in Amsterdam. Er zijn 2 vestigingen 1 op de Haarlemmerstraat en 1 op de Nieuwezijds Kolk. En deze laatste opende speciaal voor ons haar deuren na sluitingstijd, om de nieuwe winterkaart te proeven.

vinnies deli

Ik ben al een tijdje fan van Vinnies. Mijn eerste kennismaking daar was lang geleden, toen ik met Monique ging ontbijten. Ik spreek liever niet ’s ochtends vroeg af, maar voor Vinnies (en voor Monique) maak ik graag een uitzondering. Deze hereniging was nog beter, ‘s avonds na sluitingstijd. En zo kwam het dat ik zomaar rond 6 uur aan de warme havermout zat met gebakken banaan, twee verschillende pompoensoepen proefde, waarvan de versie met vadouvan onze favoriet was en ik alle desserts van de kaart mocht proeven. Ik zei het al, lucky girl.

vinnies deli

Bij Vinnies weten ze wat lekker is. Gewoon goed eten, waar ieder mens behoefte aan heeft. Je kunt er heerlijk ontbijten, zoals ik al zei de havermout met banaan is een aanrader, maar ook hun huisgemaakte granola vind ik delish. Met daarbij goede koffie en lekkere sappen.

vinnies deli

Ook voor de lunch zit je daar goed, Ottolenghi’s aubergine met saffraanyoghurt en granaatappel staat al eventjes op de kaart. Nieuw is de goddelijke boerenkool ceasar, die ik zo lekker vond, dat ik hem meteen thuis nagemaakt heb. En natuurlijk zijn er ook volop sandwiches te krijgen, met vaak verassende combi’s zoals een hummus van zwarte bonen of broodje pastrami en zuurkool, echt winters.

vinnies deli

Wil je gewoon goede koffie drinken met wat lekkers erbij, dan is dat natuurlijk ook geen probleem. Mijn aanrader is de Franse appeltaart. Wil je het iets gezonder doen, ga dan voor de homemade granola bar.

vinnies deli

Beide plekken zijn niet extreem groot. (de vestiging op de Haarlemmerdijk is wat groter) Klein maar fijn! De sfeer is goed, je voelt je er welkom en het eten is gewoon bijzonder goed. Aanrader dus.

vinnies deli

 

Foto credit 1, 5, 6 en featured image @willagreen

Hotspot
Vinnies Deli

Waar
Haarlemmerstraat 46HS & Nieuwezijds Kolk 33 HS, Amsterdam

Geopend
Ma t/m vrij van 7.30 tot 18.00
Zaterdag 9.00 tot 18.00
Zondag van 9.30 tot 18.00

WWW
Vinnies Deli

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

7 reacties

 • Joyce - Beamingbeautynl
  10 januari 2015 om 11:47

  Ziet er echt onwijs goed uit! Jammer dat ik aan de andere kant van het land woon haha.

  Beantwoorden
 • Sarah
  10 januari 2015 om 10:54

  Wat leuk! Ziet er ook heel mooi uit zowel het eten als het eettentje zelf.

  Beantwoorden
 • Els
  10 januari 2015 om 10:45

  Leuk, zet hem op me lijstje voor als ik ooit is naar Amsterdam ga

  Beantwoorden
 • Farah
  10 januari 2015 om 10:26

  Ziet eruit (en klinkt) als een super leuke, lekkere en gezellige hotspot. Ik woon niet in Amsterdam, maar anders was ik hier zeker een kijkje gaan nemen :).

  Beantwoorden
 • Margot
  10 januari 2015 om 10:22

  Wat ziet alles er goed uit!

  Beantwoorden
 • Ellen
  10 januari 2015 om 09:21

  Wauw, alles ziet er super lekker en origineel ui!

  Beantwoorden
 • Daphne
  10 januari 2015 om 07:50

  Ziet er leuk uit en lekker eten ook!

  Beantwoorden

Reactie plaatsen