berlijn tips

Foodie in Berlijn

Ieder jaar in december knijpen Mau en ik er een paar dagen tussenuit. Even quality time samen aan het einde van een druk jaar. Dit jaar was het eigenlijk zo druk en hectisch dat we er tot kort voor vertrek nog niet over uit waren. Eigenlijk wilden we het liefst een week niks doen op een zonnig eiland. Maar omdat we zo laat waren, was het meeste al volgeboekt, of echt extreem duur. Daarom besloten we toch een citytrip te doen en wel naar Berlijn.

Ik hou van stedentrips. Ik ben een echt stadsmens en kan mij prima vermaken in een grote stad. Het liefst ga ik van ontbijt, naar lunch, naar diner en bezoek ik tussentijds wat winkeltjes en leuke boetiekjes. Ik ben een beetje een cultuurbarbaar, behalve als het om eetculturen gaat, daar doe ik wel volop aan mee. Gelukkig heb ik het tegenovergestelde aan mijn zijde zodat ik ook nog wat meer zie dan de plaatselijke winkels en eettentjes.

Ik moet wel vooraf zeggen dat deze post niet een heel hoog hotspot gehalte heeft. Omdat we zo laat waren hadden we niks geserveerd. En dat was een klein beetje dom. Want tussen kerst en oud en nieuw zaten heel veel resto’s vol. Gelukkig hadden we een Vapiano in de buurt en ik heb daar dan ook heerlijk gegeten.

berlijn tipsWe vlogen naar Berlijn. Binnen een uurtje ben je er en dat is super fijn natuurlijk. In het vliegtuig zat ik naast een Canadees meisje, waar ik leuke gesprekken mee voerde over, jullie raden het al, food. We kwamen op zondag aan in Berlijn en alles was dicht, dus gingen we op zoek naar een stukje Berlijnse muur. En wel bij de East Side Gallery, dit is het stuk Berlijnse muur dat volledig door kunstenaars is beschilderd. Echt heel tof vind ik dat. En de boyfriend was er ook heel blij mee.

berlijn tips

We verbleven in Hotel H10 Ku’damm, echt een geweldig uitgangspunt om Berlijn te verkennen. Berlijn is verdeeld in meerdere delen, die per metro goed bereikbaar zijn. Het hotel zit in de wijk Charlottenburg, een levendig deel met veel eetgelegenheden en luxe winkels. Ik voelde mij er wel thuis. Het was een prima hotel, met een heerlijk ontbijtbuffet van wel 8 meter lang. Met alles er op en eraan. Ik vind die Duitse broodjes altijd zo lekker. Dus ik heb er volop van genoten.

berlijn tips

En Vapiano zat naast het hotel. Omdat het de eerste dag was, leek het ons wel leuk om hier lekker low profile te eten. Ik had na de kerstdagen ook gewoon zin in comfort food. Lekker en simpel eten. De pasta pesto smaakte mij dan ook prima.

berlijn tips 16

Vlakbij het hotel zat het KaDeWe, een mega warenhuis. Ik denk dat ik hier wel een dag door had kunnen brengen. Op de 6e etage vind je namelijk de gourmet afdeling, het walhalla voor foodies. Rijen, maar dan ook echt rijen met chocolade, een hele koffie afdeling, hetzelfde voor thee, veel patisserie en natuurlijk Berliner bollen. Maar ook versafdelingen met groente, fruit, vlees, vooral worst en vis.

berlijn tipsberlijn tipsJe kon er terplekke eten. Echt alles waar je maar zin in had. Salades, verse vis, curryworst en deze stunning hamburgers. Op de 7e etage van het KaDeWe zit ook nog een resto, maar de 6e is echt het walhalla. Een mustsee dus als je in Berlijn bent.

berlijn tips

En natuurlijk dronken wij koffie, veel koffie, zoals bij Coffee Fellows.

berlijn tips

Met daarbij Apfelstrüdel van Café Reinhard’s, oh wat vind ik dat lekker. Deze was huisgemaakt en echt super lekker. Reinhard’s is een Franse bistro en je kunt er prima eten.

berlijn tipsDe tweede dag wilden wij heel graag bij Neni eten, dat is een resto in het 25 hours hotel dat uitkijkt op de dierentuin. Helaas was het compleet volgeboekt tussen kerst en oud en nieuw. Ik heb van alles geprobeerd, maar het is niet gelukt. En dus gingen wij verder kijken. Alleen de meeste leuke resto’s zaten vol. En zodoende kwamen wij door de charmes van Mau (want ook dit zat eigenlijk vol) weer terecht bij Reinhard’s, waar we een Wiener Schnitzel aten. En deze was echt zo lekker. De lekkerste schnitzel die ik ooit gehad heb. En die frieten erbij waren ook delish.

berlijn tips

Naast restaurant Neni zit trouwens Bikini Berlin en dat vond ik heel cool en hipsterproof. Een heel concept warenhuis, met alleen maar pop up stores. Er hing een goede vibe daar en ze verkochten leuke en originele dingen.

berlijn tipsDe laatste dag was het de beurt aan Mau om het programma te bepalen en dus gingen we naar Charlies Checkpoint, het Gedenkstätte Berliner Mauer en bezochten we een foto expositie over de tweede wereldoorlog. Ik at een curryworst, ik zei het al cultuurbarbaar, behalve als het om eetculturen gaat.

berlijn tips

Inmiddels sneeuwde het en dus zochten we tussentijd een koffietentje in de buurt van de Potsdamerplatz op.

berlijn tips berlijn tips

En na nog 300 pogingen te hebben gewaagd zat Neni nog steeds vol. En weet je eigenlijk vond ik het wel prima. Dus de avond sloten wij af bij Vapiano met een lekkere salade met tonijn en anti pasti. En als nagerecht de huisgemaakte panna cotta. Simpel maar lekker.

Ik zei het al, niet echt veel hotspots, maar wel veel lekker eten. Zijn jullie wel eens in Berlijn geweest? Ik ga zeker nog eens terug want ik vond het een coole stad. En ik heb spijt dat ik geen Berliner bol heb gegeten, dus die moet ik ook nog een keer proeven.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in