10 dingen die je niet van mij wist

“Maar jij gooit je hele leven online toch?” Die vraag wordt mij regelmatig gesteld. En ik kan je verklappen dat dat best wel meevalt. Ik geef jullie via Instagram en mijn blog een kijkje in mijn leven. Maar wat jullie vooral zien is food. En dat is niet zo gek voor iemand die aan niets anders kan denken dan aan eten.

Maar ik heb ook zo mijn rare gewoontes en mijn eigenaardigheden. En vandaag ga ik met de billen bloot. Het moest er maar een keer van komen, dacht ik. En mij hier nu niet op afrekenen he? Komen ze..

1) Als ik niet kan slapen, transformeer ik in een ware Nigella Lawson, die in het holst van de nacht naar de koelkast sluipt om iets te schransen. In mijn vorige huis was dit nog veel erger. Want dat was een appartement en de keuken was letterlijk 3 stappen verwijderd van mijn slaapkamer. Nu moet ik de trap af naar beneden en dat weerhoudt mij iets meer van mijn late night cravings.

pauline

2) Ik drink soms uit de fles. Bah wat vies. Ja maar ik ben wel eerlijk. Ik drink eigenlijk alleen spa rood. En af en toe ben ik te lui om een glas te pakken en drink ik zo uit de fles. Maar alleen het laatste restje hoor, de fles gaat daarna weg en niet terug de koelkast in. Zeg eens eerlijk, dat doen jullie toch ook wel eens?

3) Ik ben dol op pindakaas! En dan niet netjes op een boterham gesmeerd. Maar nee ik lepel het zo uit de pot, rechtstreeks mijn mond in. I love it! En om in de pindakaassferen te blijven, ik vind het heerlijk op een rijstwafel. Zo lekker droog, dat je mond er van gaat plakken.

4) Ik drink bijna geen alcohol. Ik vind een cocktail heerlijk en ook van wodka lime en droge witte wijn kan ik enorm genieten. Maar ik kan er niet zo goed tegen, ik krijg er meteen migraine van. Maar dit weerhoudt mij er niet van om lekkere cocktailreceptjes met jullie te delen.

zelf cocktails maken

5) Late night baking! Ik ben een avondmens. ’s Ochtends heb ik enorm veel moeite om op te staan. En het duurt ook altijd even voordat ik op gang ben. ’s Avonds ben ik op mijn best en dan komt het toch regelmatig voor dat ik om 22.00 nog een cake in de oven schuif.

6) IJs! IJs is mijn meest ultieme guilty pleasure. Ik kan er wel een halve liter en misschien ook wel een liter van op. Ik had vroeger een vriendje en wij kochten regelmatig een liter ijs. En dat aten we zo achter elkaar op. Zou ik nog steeds geen enkele moeite mee hebben. Alleen mijn broekriem wel, ik ben ook geen 18 meer.

7) Het eten van andermans bord afkijken. Dit is awkward! Maar als ik een resto zit en de ober komt voorbij met een lekker bordje voor mijn buren, dan ben ik afgeleid. Mijn hoofd draait automatisch naar rechts, ik kan er niets aan doen. Maurits moet mij regelmatig weer even terugroepen, wil ik niet met open mond naar het gerechtje van mijn buurman staren.

8) Niet eten maakt mij chaga en slecht eten ook. Dit klinkt heel erg en dat is het ook. Als ik trek heb en ik moet heel lang wachten voordat ik kan eten komt dit niet ten goede van mijn humeur. En ik kan er ook echt niet tegen als het eten slecht bereid is of niet smaakt. Dat betekent niet dat ik enorm kritisch ben, dat valt reuze mee, maar het moet wel goed zijn.

9) Ik kan nooit kiezen! En dan heb ik het over welke smaak ijs ik wil, wat voor snackje ik bij mijn frieten neem of welk gerecht van de menukaart ik ga eten. Mijn keuze staat ook nooit vast, pas als de serveerster aan tafel is, roep ik maar wat. En soms heb ik daarna spijt want dan ziet het bordje van mijn buurvrouw er net even beter uit. Het liefst heb ik dan ook van alles wat, ik wil zoveel mogelijk proeven.

10) Mijn lievelingseten is pizza. Als ik vertel dat ik foodblogger ben, komen mensen vaak met sterrenresto’s op de proppen. En eerlijk is eerlijk, dat is altijd lekker en een hele beleving. Maar stiekem hou ik het meest van comfort food. Met stip op 1 staat de pizza. Wel een goede pizza, dus niet een uit de diepvries. En dan het liefst met Parmaham, Parmezaan en rucola.

hotspots in marbella

En nu wil ik natuurlijk graag van jullie weten, wat zijn jullie gekke gewoontes?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in