Menu

10 dingen die je niet van mij wist

“Maar jij gooit je hele leven online toch?” Die vraag wordt mij regelmatig gesteld. En ik kan je verklappen dat dat best wel meevalt. Ik geef jullie via Instagram en mijn blog een kijkje in mijn leven. Maar wat jullie vooral zien is food. En dat is niet zo gek voor iemand die aan niets anders kan denken dan aan eten.

Maar ik heb ook zo mijn rare gewoontes en mijn eigenaardigheden. En vandaag ga ik met de billen bloot. Het moest er maar een keer van komen, dacht ik. En mij hier nu niet op afrekenen he? Komen ze..

1) Als ik niet kan slapen, transformeer ik in een ware Nigella Lawson, die in het holst van de nacht naar de koelkast sluipt om iets te schransen. In mijn vorige huis was dit nog veel erger. Want dat was een appartement en de keuken was letterlijk 3 stappen verwijderd van mijn slaapkamer. Nu moet ik de trap af naar beneden en dat weerhoudt mij iets meer van mijn late night cravings.

pauline

2) Ik drink soms uit de fles. Bah wat vies. Ja maar ik ben wel eerlijk. Ik drink eigenlijk alleen spa rood. En af en toe ben ik te lui om een glas te pakken en drink ik zo uit de fles. Maar alleen het laatste restje hoor, de fles gaat daarna weg en niet terug de koelkast in. Zeg eens eerlijk, dat doen jullie toch ook wel eens?

3) Ik ben dol op pindakaas! En dan niet netjes op een boterham gesmeerd. Maar nee ik lepel het zo uit de pot, rechtstreeks mijn mond in. I love it! En om in de pindakaassferen te blijven, ik vind het heerlijk op een rijstwafel. Zo lekker droog, dat je mond er van gaat plakken.

4) Ik drink bijna geen alcohol. Ik vind een cocktail heerlijk en ook van wodka lime en droge witte wijn kan ik enorm genieten. Maar ik kan er niet zo goed tegen, ik krijg er meteen migraine van. Maar dit weerhoudt mij er niet van om lekkere cocktailreceptjes met jullie te delen.

zelf cocktails maken

5) Late night baking! Ik ben een avondmens. ’s Ochtends heb ik enorm veel moeite om op te staan. En het duurt ook altijd even voordat ik op gang ben. ’s Avonds ben ik op mijn best en dan komt het toch regelmatig voor dat ik om 22.00 nog een cake in de oven schuif.

6) IJs! IJs is mijn meest ultieme guilty pleasure. Ik kan er wel een halve liter en misschien ook wel een liter van op. Ik had vroeger een vriendje en wij kochten regelmatig een liter ijs. En dat aten we zo achter elkaar op. Zou ik nog steeds geen enkele moeite mee hebben. Alleen mijn broekriem wel, ik ben ook geen 18 meer.

7) Het eten van andermans bord afkijken. Dit is awkward! Maar als ik een resto zit en de ober komt voorbij met een lekker bordje voor mijn buren, dan ben ik afgeleid. Mijn hoofd draait automatisch naar rechts, ik kan er niets aan doen. Maurits moet mij regelmatig weer even terugroepen, wil ik niet met open mond naar het gerechtje van mijn buurman staren.

8) Niet eten maakt mij chaga en slecht eten ook. Dit klinkt heel erg en dat is het ook. Als ik trek heb en ik moet heel lang wachten voordat ik kan eten komt dit niet ten goede van mijn humeur. En ik kan er ook echt niet tegen als het eten slecht bereid is of niet smaakt. Dat betekent niet dat ik enorm kritisch ben, dat valt reuze mee, maar het moet wel goed zijn.

9) Ik kan nooit kiezen! En dan heb ik het over welke smaak ijs ik wil, wat voor snackje ik bij mijn frieten neem of welk gerecht van de menukaart ik ga eten. Mijn keuze staat ook nooit vast, pas als de serveerster aan tafel is, roep ik maar wat. En soms heb ik daarna spijt want dan ziet het bordje van mijn buurvrouw er net even beter uit. Het liefst heb ik dan ook van alles wat, ik wil zoveel mogelijk proeven.

10) Mijn lievelingseten is pizza. Als ik vertel dat ik foodblogger ben, komen mensen vaak met sterrenresto’s op de proppen. En eerlijk is eerlijk, dat is altijd lekker en een hele beleving. Maar stiekem hou ik het meest van comfort food. Met stip op 1 staat de pizza. Wel een goede pizza, dus niet een uit de diepvries. En dan het liefst met Parmaham, Parmezaan en rucola.

hotspots in marbella

En nu wil ik natuurlijk graag van jullie weten, wat zijn jullie gekke gewoontes?

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

47 reacties

 • Peertje
  21 februari 2015 om 08:59

  Leuke post. Uit de fles drinken is ook fijn. Daarom zijn er ook kleine flesjes uitgevonden, toch? Trouwens 7,8 en 9 heb/ben/doe ik ook!! Héél herkenbaar.

 • Ruth
  31 januari 2015 om 21:13

  Wat leuk om te lezen! Zo leer je iemand steeds beter kennen, ook als is het via internet! :)

 • Kelly
  29 januari 2015 om 17:15

  Hahaha wat een heerlijke antwoorden! Ik kan me zó vinden in een paar van jou gewoontes ;)

 • Manon
  28 januari 2015 om 12:45

  Ik drink mijn koffie al tien jaar uit een oude ziekenhuismok. Zelfs met kerst.
  Ook moet de chocoladevoorraad op dezelfde volgorde van gekocht zijn opgemaakt worden.

 • Jet
  27 januari 2015 om 13:20

  Haha, wat leuk om te lezen. Ik vind (bijna) alles lekker en ben altijd op zoek naar lekkere recepten. Mijn collega en ik delen ook veel gerechten en regelmatig sturen wij elkaar een fotootje van onze borden voordat we gaan aanvallen. Mmm, als ik ga uiteten met man, kinderen of vrienden zit ik ook tot op het laatste moment te twijfelen welk gerecht te bestellen. Toevallig heeft mijn mannetje dat ook en meestal gaan we halverwege de borden ruilen. Dit is toch ook een rare gewoonte!

 • Pauline
  27 januari 2015 om 12:44

  Haha oh ja die vind ik ook heerlijk

 • Els
  27 januari 2015 om 10:12

  Als je rijstwafel met pindakaas al droog vind, is mijn eetgewoonte nog droger beschuit met pindakaas haha

 • Bastiaan
  27 januari 2015 om 07:31

  Haha, wat een leuke post! Mijn gekke eetgewoontes zijn o.a. ook ijs, dan het liefst Ben & Jerry's, en dan in één keer zo'n grote pot leeg (als er wat overblijft voor een tweede keer is het een uitzondering). En als ik pindakaas op brood eet, moet er eigenlijk altijd een flinke schep suiker over, al vanaf jongs af aan (ik heb mensen zien gruwen als ze daar naar keken!). En inderdaad, lege maag = chagrijnig.

 • Laura
  26 januari 2015 om 15:42

  Ik heb iets met mini's. Maakt niet uit wat het is (minikomkommers, mini oreo's, mini bakjes Ben & Jerry) als het in een klein formaat is moet/wil ik het proberen.

 • Red
  26 januari 2015 om 12:54

  Als ik uit m'n werk kom heb ik vaak trek in iets hartigs en dan neem ik een flinke lepel pindakaas uit de pot (mijn pindalollie). Ik lust het niet op brood ofzo, alleen zo uit de pot of in een saus.
  En ik moet iedere dag pure hagelslag eten. Het liefst met een plak oude kaas erop, verveelt nooit.

 • Ikram
  26 januari 2015 om 11:35

  Haha! Dat 's avonds bakken herken ik ook :D Ik ben dan de hele dag aan het denken 'hmmmm ik heb zin om een taartje, cake, koekjes,... noem maar op te bakken' en uiteindelijk schier ik pas 's avonds in gang! :D

 • Pauline
  26 januari 2015 om 11:11

  Haha maar dat wisten we toch al lang :)

 • Tessa
  26 januari 2015 om 08:57

  Wat een onwijs leuke post, zo grappig om te lezen wat andermans rare gewoontes zijn :). En veel zijn er ook nog eens heel herkenbaar. Zo kijk ik in een restaurant ook altijd het eten van iemand anders zijn bord af, ik kan er echt niets aan doen :). En ik word ook vreselijk chagrijnig als ik niet regelmatig iets eet, ik kan echt ongenietbaar zijn als ik honger heb. Arme echtgenoot heeft het af en toe zwaar met me te stellen ;).

 • HomeforFood
  25 januari 2015 om 21:52

  Ik heb een stiekeme obsessie met bakjes en potjes..
  Er is voor mij echt niets leuker dan restjes en voorraden in mooie potjes te stoppen of in praktische bakjes. Vooral omdat er dan af en toe zo'n bakje, met bijv. ganache, als verassing weer naar boven komt uit de vriezer ;)

 • Herman de Oliebaron
  25 januari 2015 om 18:03

  Hoi Pauline, serieus he! dit is op 1 punt na exact mijn guilty pleasure stiekeme top 10 ;-) ik eet geen pindakaas maar de rest exact tot en met de favo pizza aan toe. Ben ik toch nog een foodie ;-)

 • zonderzooi
  25 januari 2015 om 16:08

  Zo herkenbaar! Ik drink ook altijd uit een fles, van een pot pindakaas kan ik nooit afblijven en ook ijs is een guilty pleasure bij mij. Tegenwoordig wat minder ijs, maar als ik een bak koop dat moet die ook in één keer op. Leuk artikel weer Pauline!

 • machteldb
  25 januari 2015 om 14:23

  Zo herkenbaar! Vooral niet of slecht eten maakt me chagrijnig

 • nathalie
  25 januari 2015 om 11:42

  Nee hoor vind ik echt smerig

 • Wendy - Blij Zonder Suiker
  25 januari 2015 om 11:10

  Hahaha, dit is zo ontzettend herkenbaar! Leuk stukje! :)

 • Jeanine Oomen
  24 januari 2015 om 23:47

  Mijn (w)etenswaardigheden:

  -Ik drink ook zo uit de fles, omdat ik het thuis alleen drink (oke, soms m'n dochter van 4 ook) maar als iemand anders spa rood wilt dan maak ik uiteraard een nieuwe fles open
  -ik kan zo slecht tegen kinderen die zeggen geen water te lusten...dan kook ik bijna.
  -ik snap vrouwen niet die 3 verschillende maaltijden op tafel moeten zetten omdat man dit niet lust en kind dat niet...BI-ZAR.
  -ik zoek op internet altijd op recepten met goddelijke of overheerlijke ervoor, als ik een ovenschotel zoek bv, zoek ik op goddelijke ovenschotel, zo heb je vaak de eeehm...goddelijkste recepten. :)
  -als men over eten praat dan kan ik mezelf daar helemaal in verliezen, dan kruip ik zowat in ze om alles erover te absorberen.
  -als ik uit eten ga maak ik via de online menukaart alvast mijn keuzen omdat ik ook nooit kan kiezen. Dat scheelt aan tafel een hoop tijd.
  -ik heb me ooit 1x ziek gegeten aan een zak strooigoed. Ik was die avond alleen thuis en op het moment dat ik de zak weggooide viel ik hartstikke flauw (van de suikers waarschijnlijk!). Nooit meer gedaan! En ook nooit verteld, tot nu!

  X Jeanine.

  Gr. Jeanine.

 • Pauline
  24 januari 2015 om 23:23

  Goed idee P! X

 • Pauline
  24 januari 2015 om 23:22

  Haha dat doe ik nog net niet ;)

 • Pauline
  24 januari 2015 om 23:19

  Ja vind ik wel. En ach zo slecht is het toch niet ;)

 • Brigit
  24 januari 2015 om 23:01

  Ha, wat leuk geschreven en wat herkenbaar!! Ik had het zelf geschreven kunnen hebben (maar dan minder grappig). Vooral het niet kunnen kiezen in een restaurant, tot ergernis van mijn tafelgenoten.

 • Susanne | Thefoodiary
  24 januari 2015 om 20:07

  Ik had gewoon meer dan de helft kunnen schijven, bizar gewoon haha. Vooral de pindakaas. Zo erg af en toe, dan heb ik zo’n zin in een likje pindakaas en denk ik: nee niet doen, niet doen, nee, NEE. En wat doe ik….ik schaam me soms ervoor maar je bekentenis maakt het iets minder erg haha. Maar beter da nutella toch?! :D

 • Mireille
  24 januari 2015 om 18:36

  Of het heel gek is weet ik niet, maar ik kan niet een reep chocola/snoep/koek kopen en hier langer dan een dag mee doen. Binnen een paar uur is het op en zit ik misselijk op de bank. Hetzelfde geld voor drank, als ik een flesje wijn opentrek is die ook binnen no time op..Heb niet echt een rem geloof ik. Gelukkig haal ik beide bijna nooit in huis en zit ik vaker aan de mandarijntjes en kamillethee.

 • Irene
  24 januari 2015 om 14:57

  Haha je zou zo een tweelingzus van mij kunnen zijn.

 • Marianne Karsten
  24 januari 2015 om 14:53

  Meer dan de helft is zooooo herkenbaar. Jammer van de migraine door de alcohol he? Ik zou graag vaker een lekker drankje nemen, maar heb helaas hetzelfde probleem. Ben een ochtendmens en zit regelmatig 's ochtends om een uur of zes al recepten uit te pluizen om later op de dag te gaan maken.
  Leuk om de reacties van iedereen te lezen :)

 • Marieke
  24 januari 2015 om 13:16

  Oooh nummer 9 is super herkenbaar! Ik kan mijn keuzestress soms wel irritant vinden hoor! En dan heb ik uiteindelijk gekozen, wil ik natuurlijk altijd ook een likje v an het ijsje van mn vriendje, blijkt die natuurlijk toch lekkerder te zijn! :(
  en idd.. zit je in een restaurant, moet je uiteindelijk toch een keuze maken en roep je lukraak maar iets.. zo zonde!

 • Hazel
  24 januari 2015 om 13:02

  hahaha... dit keuzeprobleem herken ik uit duizenden. Ik denk dat dit probleem alleen niet is opgelost met pizza eten. Want dan moet je nog steeds de topping kiezen :-) x

 • Eve
  24 januari 2015 om 12:49

  Haha, erg leuk. En herkenbaar. Vooral 8 en 9. Ik kan heel humeurig worden van niet eten. Met jouw blog probeer ik weer allemaal nieuwe dingen in de keuken. Ik houd van lekker eten dat ook makkelijk zelf te maken is.

 • Margot
  24 januari 2015 om 11:10

  Leuk om te lezen! Ik schuif ook rustig een cake pas om 22.00 de oven in. Van de week stond ik om twaalf uur 's nachts nog merengues te versieren met chocola.

 • Willemien
  24 januari 2015 om 11:08

  Hahaha wat leuk! Ik maak me ook schuldig aan al deze punten, het is maar goed dat ik bijna nooit wakker lig, want dan zou ik s nachts de koelkast ook nog plunderen, vooral als ik weet dat ik wat lekkers heb gemaakt of leftovers heb. Oh nog een extra puntje, ik vind het stiekem heel stom als ik uit eten ga en degene met wie ik eet geen voor- en nagerecht wil:-\... partypoopers

 • petra
  24 januari 2015 om 11:01

  Dat doe ik ook ....uit de fles drinken.
  ik denk dat half Nederland dat doet!

 • Annet
  24 januari 2015 om 10:59

  Haha, zo herkenbaar! Misschien in onze jonge jaren samen deze gewoontes aangeleerd gekregen? Haha... En die van de pindakaas ruil ik om voor m&m's!!!! Lekker mee door gaan! Fijn weekend! Dikke xx

 • Linda
  24 januari 2015 om 10:46

  Ohhhh, ik heb ook last van nummer 3. Echt, de pot MOET mee op vakantie. Ik ben er dol op en wel de enige echte hé, die is het allerlekkerste.

 • Nynke
  24 januari 2015 om 10:40

  Heel herkenbaar idd! UK heb ook iets heel geks......ik eet nl mayonaise zo uit de pot! Erg he! Ik schaam me er eigenlijk een beetje voor. Pindakaas trouwens ook en nutella...... Oh wat erg hahaha.

 • Veronique
  24 januari 2015 om 10:40

  Leuke blogposts!

  Ik drink af en toe ook gewoon uit de fles, hoor. En niet alleen het laatste restje. Ik ben hier ook de enige in huis die spuitwater drinkt. Anders zou ik het uiteraard niet doen. ;-)

 • Caroline Piek
  24 januari 2015 om 10:14

  Leuk, herkenbaar blog! Ik heb laatst mijn vriend midden in de nacht naar beneden gestuurd omdat ik honger had. Had een goed excuus, want kan momenteel geen traplopen. ;)

 • Alies
  24 januari 2015 om 09:46

  Heel herkenbaar 5 t/m 9

 • Philippine
  24 januari 2015 om 09:34

  Haha, nu snap ik helemaal waarom wij het goed met elkaar kunnen vinden. Ik geloof dat we alleen verschillen in de night cravings en wat jij met pindakaas doet, doe ik vaker met Nutella. Super leuk dat je dit deelt. En volgende keer maar gewoon lekker pizza gaan eten? Lekker makkelijk want dan weten we eindelijk wel eens een keertje wat we willen kiezen. xx

 • Marianne
  24 januari 2015 om 09:02

  Nummer 8 en 9 delen we zeker! Ik ben niet te genieten als ik honger heb en geen eten krijg. En als het komt en het is niet lekker ....

 • Stacey
  24 januari 2015 om 08:51

  Sommige punten zijn heel herkenbaar! Wat jij met pindakaas hebt, heb ik met nutella. Uit zelf behoud koop ik het vaak maar gewoon niet, maar oeh wat is dat lekker! Mijn gekke ding is dat ik satesaus het liefst bij alles zou willen eten, het is dat het nogal gek staat maar anders.....

 • Karen @ Zoet wonen
  24 januari 2015 om 08:49

  Heel leuk om te lezen! Ik ben ook geen fan van alcohol tenzij het een zoete cocktail is op een warme dag! Stiekem moet ik ook toegeven dat drinken van de fles water hier ook wel eens durft te gebeuren. Ik vind ook altijd wel een reden om mezelf te trakteren met een stukje chocolade!

 • Dita
  24 januari 2015 om 08:15

  Wat leuk om te lezen!

 • Kim
  24 januari 2015 om 07:31

  Leuk! Een aantal dingen zijn zeker herkenbaar.
  - ik kan ook niet goed kiezen. Bij precies de dingen die jij ook noemt haha!
  - ik word ook chagrijnig van niet eten en slecht eten.
  - je kunt me kwaad krijgen door me als avondeten een doodgewone boterham voor te zetten. Dat is GEEN avondeten! (hihi)
  - als ik een snack eet zoals een kroket of een viandel dan eet ik die een beetje raar. Bij de viandel eerst het korstje en bij de kroket eerst de vulling. Altijd. Maar dat doen toch zeker meer mensen?? Ik zie het best vaak gebeuren haha.
  - mijn motto; 'voor een toetje is altijd plek!' Het kan zo zijn dat ik mijn hoofdgerecht niet op kan maar vervolgens kan ik zo nog een toetje op.

  Dit waren mijn trekjes die ik zogauw even kan bedenken. :-)

 • Rena
  24 januari 2015 om 07:16

  Thank you for your honesty! And funny, I am also a night owl, I even don't drink alcohol and I need regularly to eat as otherwise I get weak :)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST