Menu

Hotspot: De Markthal Rotterdam

De wereld heeft er een stukje hemel bij gekregen…In het buitenland bezoek ik altijd de lokale markt.  Iedere keer neem ik dezelfde woorden in mijn mond “Ik zou hier zo graag mijn boodschappen doen”. En vanaf nu kan dat, de Markthal in Rotterdam haar deuren geopend. Het walhalla voor foodies!

markthal rotterdam

Ik maakte letterlijk een sprongetje van geluk, want jongens wat word ik hier blij van. Duizenden vierkante meters vol lekkers. Eerlijke producten, lokale lekkernijen, werkelijk alles waar mijn foodiehart sneller van gaat kloppen. We begonnen heel slim met een lunch bij “De wereld van smaak” en dat was een slimme zet. Met een lege maag, de markthal opgaan is geen goed idee. In de hal zijn verschillende plekken waar je kunt lunchen, een koffietje kunt drinken, pinchos kunt happen, een wijntje kunt drinken aan de bar of genieten van mezze. Een slimme zet, want al dat lekkers maakt hongerig.

markthal rotterdam 6

In principe kan je er een hele dag doorbrengen. Ik heb alle stands bekeken en had hier 4 uren voor nodig. Het viel mij op dat de kwaliteit overal dik in orde was. Verse groentes, exoten, Rotterdamse kaas, brood van le Perron, worstjes van Monsieur Saucisson, Heavenly smoothies, originele groentes van Fresh Food Friends (Rungis, vis van Smidt Zeevis, wild van Treuren en vlees van Nice to meat), noten, olijven, patisserie, frozen yoghurt, churros (Maurits blij), vis, biologisch vlees, hammen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Er zijn ook een paar winkels gevestigd in de markthal zoals De tuinen, Habitas en Wah Nam Hong, een Aziatische supermarkt.

churros

Ik keek mijn ogen uit en alle remmen gingen los. Het was zelfs zo erg, dat Maurits tussentijds naar de auto is gelopen om de eerste lading te loodsen. De buit…

markthal rotterdam

Super handig dat je onder de markthal kunt parkeren. Qua prijzen vond ik het dik in orde, maar ik ben ook van mening dat je voor goed spul een eerlijke prijs moet betalen. Het is dat ik zo verliefd ben op Haarlem, want ik zag dat je ook bij de Markthal kunt wonen…

markthal rotterdam
markthal rotterdam markthal rotterdam markthal rotterdam
markthal rotterdam le perron rotterdamse honing markthal rotterdam rotterdamse kaas kokosballen markthal rotterdam markthal rotterdam beutengeweun markthal rotterdam markthal rotterdam markthal rotterdam markthal rotterdam markthal rotterdam monsieur saucisson markthal rotterdam markthal rotterdam markthal rotterdam ringus ringus ringus markthal rotterdam 36
markthal rotterdam 3
markthal rotterdam 12

Hotspot
De Markthal

Waar
Ds. Jan Scharpstraat 298 Rotterdam

Geopend
Ma t/m za van 10.00 tot 20.00, vrijdag tot 21.00 & zondag van 10.00 tot 18.00

WWW
Markthal

markthal rotterdam 1

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

41 reacties

 • Shirley
  29 oktober 2014 om 13:20

  Wat een mooie foto's heb je gemaakt!

 • Margo van Schaick
  28 oktober 2014 om 09:28

  Ik ben het helemaal met je eens. De markthal is een waar food paradijs. Inmiddels ben ik er al 2 keer geweest, ik woon dan ook redelijk dichtbij. Elke keer word ik weer verrast door dit gebouw, de positieve sfeer en niet te vergeten de heerlijke producten die er verkocht worden! Ik zal er nog regelmatig te vinden zijn.

 • Merel
  21 oktober 2014 om 16:09

  Ok, nu weet ik zeker dat ik moet gaan. Ik kon helaas niet bij de opening zijn, maar oh men, dit schreeuwt om een bezoekje aan Rotterdam!

 • Ageeth
  19 oktober 2014 om 10:28

  Dit staat op mijn to-do-list. Ik wil dolgraag een keer een kijkje nemen. Vanwege het gebouw, maar ook zeker vanwege het aanbod. Helaas is Rotterdam voor mij niet naast de deur, het zal dus echt een dagje uit worden.

 • Sarah
  19 oktober 2014 om 01:14

  Super gaaf ben er vandaag naar toe geweest en lees nu pas je verslag. Het was ontzettend druk dus raad men aan door de weeks te gaan lekker vroeg. Zo kun je meer zien van de markthal.

 • Montserrat
  18 oktober 2014 om 23:52

  Toen ik de opening van deze markt op televisie zag dacht ik al meteen 'eindelijk ook in Nederland!', aangezien we in het buitenland wel van die grote markthallen kennen (bijv. in Valencia en Barcelona) maar hier weinig keus is eigenlijk. Ik ben al reuze benieuwd naar de geuren in de hal ;-) Hartstikke jammer dat ik niet in de buurt woon maar Rotterdam staat al heel lang op mijn verlanglijstje ivm de architectuur en nu ook vanwege deze markt! Bedankt voor het enthousiaste artikel en je prachtige foto's!

 • Denise
  18 oktober 2014 om 13:37

  Ik vond het op vrijdagochtend erg meevallen.

 • Denise
  18 oktober 2014 om 13:36

  Leuk en helemaal mee eens. Ik was er gisteren, blog er ook nog over en heb hier ook alvast een kleine collage geplaatst: https://www.facebook.com/followmyfootprints.nl

 • Sigrid
  17 oktober 2014 om 16:34

  A dream came true! In het buitenland zie je dit ook veel en het was hopen tot er ooit hier iets (in de buurt) kwam! Super leuk (en een goede promo..., haha)

 • Marjan Blümer
  17 oktober 2014 om 14:48

  Ik was er donderdagmorgen om 10.00 uur en ik kon overal goed bij. Heerlijke kaas en een boluscake uit Goeree gekocht.

 • Bernadette
  17 oktober 2014 om 14:36

  Wanneer je aan het einde van een werkdag gaat, dus tussen 4 en 6, dan valt het wel met de drukte ;) Dan kun je rustig rondkijken zonder dat je aan alle kanten omver wordt geduwd door menigten.

 • Janneke
  17 oktober 2014 om 11:49

  Wow, dat ziet er super uit. Ik had al heel veel zin om een keer te gaan kijken, maar na het lezen van jou verslag meteen een date met m'n moeder gemaakt voor volgende week! Zin in!!!

 • Annemiek
  17 oktober 2014 om 11:45

  Wat versta je onder authentiek ondernemen? Veel kramen zijn een satelliet van een al bestaande zaak, maar die zitten normaal verspreid over Rotterdam, Zuid-Holland of nog verder.
  In de Markthal is veel van het beste op het gebied van goed en lekker eten bij elkaar gebracht en dat is juist het fijne. Er zijn maar weinig echte ketens (gelukkig).
  Er zit bijvoorbeeld een bakker die ook (alleen) in Hellevoetsluis zit, de donutzaak zat al jaren (met veel succes) in Spijkenisse, er worden groenten en fruit verkocht die echt in Rotterdam worden verbouwd, er is een kraam die producten verkoopt die rechtstreeks uit Goeree komen (erg goed initiatief en goed geprijsd), een kraam met de beste bara's en roti van Rotterdam en ga zo maar door.
  Ik woon er vlakbij en ben er een paar keer per week. Gewoon, voor de dagelijkse (vooral biologische) boodschappen, maar ook om er iets lekkers te eten. Keuze genoeg!

 • Alexa
  17 oktober 2014 om 01:00

  Wat superrr!! Ik ben jammer genoeg nog niet geweest. Maar nu dat ik je post lees, krijg ik er wat meer zin in :).

 • Pauline
  16 oktober 2014 om 18:33

  Ja ik denk het wel. Heb er niet specifiek op gelet.

 • Marloes Kroekenstoel
  16 oktober 2014 om 18:04

  Wat een heerlijkheid, als ik de foto's en je verhaal zie en lees. Toch een vraagje. Is er ook vers glutenvrij te kopen?
  Maar zeker kom ik zelf een kijkje nemen!

 • Saskia
  16 oktober 2014 om 17:38

  Oké. Doei Groningen, hallo Rotterdam.

 • Pauline
  16 oktober 2014 om 15:43

  Nee die heb ik even gemist. Ach gelukkig ga ik snel een keer terug ;)

 • Pauline
  16 oktober 2014 om 15:40

  Mensen hebben altijd wat te zeuren. Ik vind de markthal fantastisch.

 • Pauline
  16 oktober 2014 om 15:38

  Ohh ik lees het al, ik moet verhuizen.

 • Pauline
  16 oktober 2014 om 15:38

  Het was idd wel druk. Maar het was het zeker waard ;)

 • Malika
  16 oktober 2014 om 15:35

  Wouw superleuk stuk! Kom de volgende keer langs LE SOUQ, voor de smaak van het Midden-Oosten. Chocoladedadels zijn echt te lekker!

 • Susanne - Thefoodiary
  16 oktober 2014 om 14:02

  WAUW! Ik woon nabij Rotterdam en ben dus ook van plan om te gaan. Alleen ik las op internet dat het wel super druk was, dus ik weet niet zeker of ik gewoon nog een paar werken moet wachten totdat het nieuwe eraf is. Door je foto's heb ik nu wel een goed idee van de sfeer en dergelijke, want dat had ik nog niet!

 • Juliet
  16 oktober 2014 om 13:18

  He Pauline!

  Wat een te gek stukje over de Markthal en wat heb je leuke foto's gemaakt om een heel goed beeld te krijgen! Ik woon echt om de hoek en ik kom er dus met regelmaat! Je hoeft je nooit te vervelen, geen gebrek aan lekkere trek, je ziet iedere keer wat nieuws want wij hebben na 2 weken ontdekt dat de mandarijnen stand, (deze waren overigens erg lekker!) omgetoverd is in andere overheerlijke fruitjes/groentjes. Zo zie je maar weer, er is volop verloop in zo'n korte tijd.
  De stand Arq, veggie food, mag je ook zeker niet vergeten!

  Oh ja, wat niet geheel oninteressant is zijn de opgravingen die zijn gedaan tijdens de bouw. Deze zijn tentoongesteld in de speciale glazen ruimtes ter hoogte van de roltrappen in de parkeergarage. In het bijzonder een volledig paar leren kinderschoentjes uit de 16e eeuw. Misschien iets voor een volgend bezoekje!

  For the men: En aan de Pannekoekstraat zit bar-restaurant Level waar je de állerlekkerste burger moet proberen! En voor jou als coffee-lover, UEB East.

  Maar ga vooral door met al je leuke, lekkere, mooie en fijne recepten, artikels en hotspots!

  X Juliet

 • Lian
  16 oktober 2014 om 12:35

  Maak me gek! Ik bleef even hangen bij de foto's van de donuts. Volgens mij staat deze hal bij iedere foodie wel op de daar-moet-ik-heen lijst.

 • Pauline
  16 oktober 2014 om 12:08

  Goed dat je het zegt, ik pas het even aan :)

 • Angela - Great Body & Skin
  16 oktober 2014 om 11:19

  Wat een prachtige foto's! Bij de donuts bleef ik even hangen. Toch even een kritische vraag: ik lees van andere food bloggers dat zij de markthal toch wat negatief beoordelen doordat hij niet echt authentiek zou zijn. De enige in de buurt komende authentieke ondernemen zou bijvoorbeeld zijn het Vlaamsch Broodhuis, met brood uit Vlaanderen. Wat heeft bijvoorbeeld Leonidas met lokaal ondernemen te maken? Verder hoor ik geluiden dat het hierdoor meer op een soort beurs zou lijken. Dit soort berichten vind ik dan weer jammer. Maar jij vindt het dus zeker wel waard om er langs te gaan?

 • Maaike
  16 oktober 2014 om 11:13

  Iedereen is hier zo enthousiast over, binnenkort maar eens een tripje plannen :)

 • Eline
  16 oktober 2014 om 11:06

  Ik ben volgende week in Rotterdam en denk dat ik er dan even heenga!

 • MySimplySpecial
  16 oktober 2014 om 11:01

  Wat ziet dat er goed uit zeg!

 • Cindy
  16 oktober 2014 om 10:28

  Hoi Pauline, wat een superleuk stuk! En wat een schitterende foto's heb je gemaakt! Ik woon zelf om de hoek van de markthal en ben dolenthousiast. Leuk om te zien dat ik niet de enige ben :-D Het is echt heel mooi binnen, en aanbod is enorm en alles is even lekker. Ook is het niet allemaal zo gruwelijk duur als sommige mensen denken, naar mijn idee is het aanbod behoorlijk gevarieerd. Er zijn luxe bakkers en 'normale bakkers', er staat een hele grote goedkope groentekraam en er zijn er met wat meer bijzondere producten die duurder zijn, een kraam met allerlei producten (groenten, vis, meel, kaas etc) direct van Goeree-Overflakkee die heel prima prijzen heeft...Allemaal prima!

  Tip voor iedereen die nog wil komen kijken: op zaterdagen en zondagen overdag is het echt enorm druk (afgelopen weekend hebben ze de deuren zelfs gesloten omdat het vol was binnen). Maandag tot en met zaterdag is de markthal open tot 20.00 (op vrijdag tot 21.00) en ik zou iedereen aanraden om vooral aan het einde van de dag te komen. Dan is het gezellig druk in plaats van absurd-ikkannietmeerlopen-waarisdeuitgang-druk.

  Ps: Er staan wel wat foutjes in je stuk...Hoop dat je het niet erg vindt dat ik ze aanwijs? Waar je geluncht hebt heet De Wereld Van Smaak, de Chinese supermarkt heet geen Supermarket maar Wah Nam Hong en de unit van Fresh Food Friends bestaat naast groente van Rungis ook uit vis van Schmidt Zeevis, wild van Wildhandel Treuren en vlees van Nice To Meat. Nogmaals, verder echt een mooi artikel!

 • Esta Löchter
  16 oktober 2014 om 10:17

  Wat een leuk verslag, en met de foto's erbij geef je een prachtig overzicht wat er allemaal te krijgen is. Dit nodigt uit!! Bedankt.

 • Ilse
  16 oktober 2014 om 10:16

  De Markthallen staan heel erg hoog op mn to visit lijstje.. Ik word al hebberig van je foto's!

 • Reny
  16 oktober 2014 om 09:56

  Wat een prachtig verslag en wat een mooie foto's. Als jij er gaat wonen kom ik elke dag koffie bij je drinken ;)

 • Samantha
  16 oktober 2014 om 09:32

  O wauw, hij stond al hoog op mn lijstje, maar nu al HELEMAAL! Wat een geweldige foto's en wat een foodwalhalla!!

 • simone
  16 oktober 2014 om 09:26

  Ik ga binnenkort vriendlief maar overhalen dat we hier heen moeten!
  Wat een luxe.. krijg er nu al honger van

 • Esmée
  16 oktober 2014 om 09:05

  Jammer dat Rotterdam een beetje uit de route ligt, anders was ik hier nu al naartoe gerend! Wat een gaaf idee, de hele week markt met (h)eerlijke producten! X

 • Dita
  16 oktober 2014 om 08:48

  Dit lijkt me erg leuk! Mijn vriend zei het gister toevallig dat hij er wel heen wilde.

 • Lisa
  16 oktober 2014 om 08:44

  Ik vind de markthal zó tof! Ben er gisteravond even geweest en toen was een groot deel van de stands en winkels al dicht, maar ik ga snel overdag nog eens terug! Vooral de keuze in tropische fruitsoorten verbaasden me, een aantal soorten had ik nog nooit gezien haha! Heb je bij Buutengeweun trouwens de Flakkeese kruukplaetjes nog geprobeerd? Gezond zijn ze niet, maar wel lekker!

 • Elize
  16 oktober 2014 om 08:35

  Ik ben hier erg benieuwd naar, maar aangezien mijn moeder redelijk vlakbij woont komt het er vast en zeker snel een keer van om langs te gaan!

 • Malou
  16 oktober 2014 om 07:37

  Wauw, dat ziet er tof uit! Daar moet ik zeker een keer op een zondag heengaan. Inderdaad walhalla!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.