suzanne pronk

25 food vragen aan Suzanne Pronk – Jamie Magazine

Het begon allemaal met een mixer. Suzanne wilde een bruidstaart maken en kon wel wat hulp gebruiken, ik had een grote mixer staan en zo geschiedde. Inmiddels is Suzanne Pronk hoofdredacteur van Jamie Magazine in Nederland, het tijdschrift van Mr. Oliver himself. Ik vind Jamie Magazine inspirerend, toegankelijk en nét even anders dan anders. Inmiddels ligt het 25e nummer in de winkel.

Ik weet nog goed dat ik naar de boekhandel rende om het eerste nummer te bemachtigen. Als ik mij niet vergis, was het een Italiaans nummer met een mintgroene kaft. Nu ruim 2 jaar later is de 25e editie een feit. Dat moet gevierd worden en daarom is het een echt feestnummer geworden met lekkere cocktails, feestelijke taarten en fijne recepten voor thuis. Het meest trots is Suzanne op de Happy Campers productie waarvoor ze vrienden en familie bij elkaar scharrelde om “het campinggevoel” te creëren. “Kamperen is zo Nederlands en deze rubriek biedt veel inspiratie bij het koken op de camping”. Ze gingen aan de slag met een éénpitter en een provisorische barbecue en ze hadden vooral heel veel plezier. “De meeste recepten heb ik al een paar keer thuis gemaakt”, terwijl ze mij glunderend van trots de kip-oreganoschotel aanwijst. “Oh en het gegrilde fruit moet je echt maken, zo lekker!”

jamie magazine

Het ideale moment dus om Suzanne te ondervragen, want van iemand die zo gaat glunderen als ze het over eten heeft, wil ik alles weten. Jullie ook? lees dan snel verder.

Wat is je favoriete ontbijt?
Blueberry pancakes gemaakt door mijn vriend, een warme scone met heel veel cream van de Bakkerswinkel, een St Joseph van de gebroeders Niemeijer, homemade Bircher muesli of een ‘Ensaïmada’ op Menorca (een soort hele vettige, zoete croissant)  – In de ochtend ben ik een beetje een zoetekauw.

Hoe drink je je koffie?
Flat White. En ’s avonds een espresso.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Veel roomboter en een beetje zout.

Soep of salade?
Salade

Wat is je favoriete kookboek?
Moeilijk! Want het verandert steeds. Op dit moment denk ik The Green Kitchen.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Nooit meer zoet, maar ik zou het wel heel moeilijk vinden!

Welke keuken is je favoriet?
De Italiaanse: Simpel, vers en ik ben dol op pasta!

Wat is je favo foodfilm?
Ik moet hem nog gaan zien, maar ik weet zeker dat het mijn favoriet gaat zijn: Chef. Van de trailer en de muziek alleen word ik al zo blij.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Een combi van boter, suiker, bloem en eieren: oftewel een doodsimpele, zelfgebakken cake – die kan ik in zijn geheel in mijn eentje op eten (vooral als ie nog een beetje warm is).

Wie is je grootste inspiratiebron?
Heel flauw, maar het is echt zo: Jamie Oliver.

Thuis koken of uit eten gaan?
Thuis koken

High end of Low profile?
Low profile

Wat is je lievelingsrestaurant?
Heb ik eigenlijk niet – Ik kook liever thuis, maar als ik iets moet zeggen: Ik houd heel erg van buiten de deur brunchen. Eén van mijn favorieten is Bakers&Roasters in Amsterdam.

Boodschappen doe ik bij…
Marqt, het Turkse winkeltje op de weg tussen werk en huis, verschillende bio-winkels en markten zoals de Noordermarkt, Zuidermarkt en Albert Cuyp.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Een Thaise soep bij een straattentje iets buiten Bangkok. Het was ’s ochtends vroeg en ik had zin in een Westers ontbijt of wat fruit, maar er was niks in de buurt behalve dit straattentje. Ik heb geen idee wat er in zat, maar het was ongelofelijk lekker. Pittig en zoet tegelijk. Ik heb het daarna nooit meer ergens zo geproefd.

Wat is je favo cocktail?
Gin&Tonic en Caipirinha.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Heston

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Liefde en aandacht – Je kunt de beste pannen en keukentools in huis halen, maar eigenlijk heb je niks écht nodig. Je kunt de lekkerste gerechten maken zonder enig fancy apparaat, als je maar met aandacht kookt.

Mijn favo snack is…
Hmm…lastig. Ligt eraan in welke bui ik ben en wat voor weer het is. Nu zou ik zeggen nacho chips met home made guacamole met limoen, koriander en een beetje tomaat.

Wat zit er op jouw pizza?
Heel weinig: Tomatenpuree, goede mozzarella, kappertjes, pittig worstje.

Wat lust je echt niet?
Speklappen

Mijn favoriete foodblog is…
The Green Kitchen Stories

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Gebakken leguaan (of iets wat er op leek) in de jungle van Ecuador.

Wat staat er op je food bucket list?
Eten bij The River Café, een persoonlijke kookcursus van Jamie krijgen, een eigen moestuin beginnen.

Ik kan niet leven zonder…
Roomboter

suzanne pronk

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in