Menu

25 food vragen aan Monique van Loon

Een nieuwe rubriek op Uit Pauline’s Keuken, in 25 vragen voel ik mijn culinaire helden aan de tand. In deze eerste editie een vrouw waar ik grote bewondering voor heb, Monique van Loon, dé foodinista van Nederland. Het ondernemen en de passie voor lekker eten en schrijven zit in haar bloed. Op 14 jarige leeftijd startte zij haar eerste website voor jonge meiden, dat uitmondde in het populaire Girlscene. Nu is zij eigenaar van Culy.nl, de website voor je dagelijkse dosis culi nieuws. Ze schreef een boek The culy way of life waarin je een kijkje krijgt in haar foodie leven en ze is dol op lekkers.

Als ik aan Monique denk, dan denk ik aan een vrolijke en charmante dame, maar ook aan truffelmayonaise, salted caramel en bacon. Benieuwd naar haar favorieten?, lees dan snel verder.

Monique0001

(C) Joris Bruring

Wat is je favoriete ontbijt?
Eggs Benedict met bacon in plaats van ham. Maar meestal is het een snelle koffie en wat havermoutpap of fruit.

Hoe drink je je koffie?
Met opgeschuimde melk en een beetje (liefst bruine) suiker.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Mayonaise, bacon, botersla, goede rijpe tomaat, zachte avocado.

Soep of salade?
Dat is kiezen tussen twee kinderen! Allebei, haha.

Wat is je favoriete kookboek?
Nu zou ik mijn eigen boek kunnen noemen (The culy way of life), maar dat zou liegen zijn. Dus: Mastering the Art of French Cooking van Julia Child (en Beck en Bertholle).

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Nooit meer zoet. Ik hou toch meer van hartig en zout.

Welke keuken (land) is je favoriet?
Frankrijk.

Wat is je favo foodfilm?
Lastig… Julie & Julia. Of Ratatouille.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Spek. Mag in combinatie met brownies.

Wie is je grootste inspiratiebron?
Nigella Lawson.

Thuis koken of uit eten gaan?
Uit eten, maar niet elke avond.

High end of Low profile?
Low!

Wat is je lievelingsrestaurant?
Rijsel.

Boodschappen doe ik bij…
Albert Heijn, Stach en de Arabische winkel bij mij om de hoek.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Vijf structuren van foie gras (ja, shoot me) bij Oud Sluis, jaren terug. De foie gras in poedervorm proef ik nog.

Wat is je favo cocktail?
Een strawberry Mojito, of een gin tonic met komkommer.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Heston, what else?

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Een stevige koekenpan, een scherp koksmes, een siliconen spatel en heel veel bordjes en schaaltjes om eten in te fotograferen.

Mijn favo snack is…
Naturel chips.

Wat zit er op jouw pizza?
Mozzarella en zwarte truffel. Maar meestal een Margherita met een beetje groene pesto eroverheen.

Wat lust je echt niet?
De meeste kazen. Ik probeer het mezelf aan te leren en lust steeds meer, maar jonge gele kaas vind ik echt eng, om over Franse kazen nog maar niet te beginnen…

Mijn favoriete foodblog is…
David Lebovitz.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…
Gefrituurde insecten in Thailand.

Wat staat er op je food bucket list?
Eten bij The Fat Duck en op wijnreis naar de Barossa Valley in Australië.

Ik kan niet leven zonder…
Zout.

Monique van Loon

(C) Joris Bruring

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

18 reacties

  • Pauline
    1 augustus 2014 om 12:20

    Nee deze zijn gemaakt door Joris Bruring, top foto's he?

  • Walter
    1 augustus 2014 om 08:30

    Top.. Heb je de foto's ook zelf gemaakt? Klassewerk namelijk.

  • Pauline
    29 juli 2014 om 18:56

    Wat een leuke reacties allemaal, dat vind ik tof!

  • Pauline
    29 juli 2014 om 18:54

    Ja she rocks!

  • Pauline
    29 juli 2014 om 18:54

    Haha sorry!

  • Eline
    29 juli 2014 om 16:25

    Wat ontzettend leuk! Ze is echt een selfmade woman, fantastisch vind ik dat :)

  • jessica
    28 juli 2014 om 22:34

    Super leuk interview en nieuwe rubriek. Houd van dit soort rubriekjes. Kan biet wachten tot de volgende voorbij komt!

  • Marieke
    28 juli 2014 om 22:03

    Leuke rubriek. 'Nadeeltje' ;-) , wil ik straks nog meer foodbloggers volgen. Ha ha...

  • Elize
    28 juli 2014 om 18:21

    Wat een ontzettend leuke rubriek!

  • Elsbet | La Vie Pure
    28 juli 2014 om 16:59

    Wat een tof artikel!

  • Angelina
    28 juli 2014 om 12:11

    Leuke rubriek! Heel leuk om te lezen, ik heb ook veel bewondering voor haar. :))

  • Joyce - Beamingbeautynl
    28 juli 2014 om 12:00

    Heel leuk om te lezen!

  • Joyce
    28 juli 2014 om 11:36

    Superleuke rubriek Paulien. En Heston, what else, geniaal haha!

  • MySimplySpecial
    28 juli 2014 om 10:09

    Wat ontzettend leuk om te lezen! En groot gelijk dat je voor deze rubriek begint met Monique!

  • Ianna
    28 juli 2014 om 09:35

    Super leuk Pauline! Ben benieuwd naar het volgende foodie interview :)

  • Maura - YLT
    28 juli 2014 om 08:53

    Hele leuke nieuwe rubriek. Ik ben benieuwd wie er allemaal langs gaan komen. Leuk om te lezen. Haha vooral die spek in combinatie met brownies ;) alleen geen kazen lusten.... ooooh dat is juist mijn guilty pleasure haha en dan vooral echt van kazen die bijna smelten.

  • Iris
    28 juli 2014 om 08:50

    Wat een inspirerend interview ik be. Nu al benieuwd wie er nog meer voorbij gaat komen in deze rubriek:)

  • Kelly caresse
    28 juli 2014 om 07:37

    Wat inspirerend om te lezen en wat een leuke rubriek! Ik vind monique van loon echt een inspiratiebron voor velen op het gebied van bloggen, internet en een eigen stijl hebben en uitstralen

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.