Ask me anything #4

Het is weer tijd voor een Ask me Anything, in deze rubriek mag je mij alles vragen. Persoonlijke vragen, vragen over bloggen en natuurlijk kookvragen. Mislukt een recept keer op keer, weet je niet wat je met een courgette aan moet of wil je zelf ook bloggen en weet je niet hoe? Laat een reactie achter in de comments en wie weet beantwoord ik jouw vraag de volgende keer.

Kan ik de tarwebloem ook vervangen voor spelt?
Spelt is een van de oudste graansoorten en momenteel razend populair. De voordelen van spelt is dat het beter verteerbaar is in de darmen en het bevat meer voedingsstoffen dan tarwebloem. Daarnaast heeft spelt minder invloed op je bloedsuikerspiegel dan gewone tarwe. Logisch dat jullie vaak vragen of de tarwebloem vervangen kan worden  door spelt. Het antwoord is Ja. Maar… de glutenstructuur van spelt is anders dan tarwe, als je brood wilt bakken van enkel spelt, moet je dit korter kneden i.p.v. het lange kneden wat we bij tarwebrood gewend zijn, het deeg is kwetsbaarder. Door deze glutenstructuur is speltbrood ook minder luchtig dan brood dat enkel van tarwebloem gemaakt wordt. In bakrecepten, waarbij het deeg niet hoeft te rijzen, kun je de tarwe prima vervangen door spelt.

Maar als je nu denkt dat je van teveel speltbrood niet aankomt, heb je het mis. Als je kijkt naar de hoeveelheid koolhydraten en voor deze keer ook de kcal, dan is dit nagenoeg gelijk. Dus ook van spelt geniet je met mate.

Ik zie steeds vaker advertenties voorbij komen, waarom is dat?
Ik ben mijn blog 3,5 jaar geleden begonnen als hobby en inmiddels is het uitgegroeid tot mijn fulltime baan. De site is voor iedereen toegankelijk en je hoeft niets te betalen voor de recepten. Ik ben meer dan fulltime bezig met het ontwikkelen van recepten, fotograferen, artikelen schrijven, afspraken buiten de deur, de boekhouding en werkzaamheden achter de schermen en dat kan natuurlijk niet zonder inkomen, want ik moet ook gewoon mijn webhosting, hypotheek en mijn boodschappen betalen. Om mijn blog op deze manier draaiende te houden, werk ik samen met Adfactor, zij zorgen voor de advertenties en de banners op mijn site en daar haal ik mijn inkomsten uit. Alle gesponsorde artikelen zijn door mijzelf geschreven en gefotografeerd en ik geef ook altijd aan dat het een gesponsord artikel is.

Het ziet er dan soms misschien wat minder mooi uit, of het is niet helemaal wat je verwacht, maar door met Adfactor samen te werken, kan ik nog steeds iedere dag een nieuw artikel publiceren en daar worden jullie en ik wel blij van denk ik.

Waarom staan er geen kcal vermeld bij de recepten?
Ik tel zelf geen calorieën omdat ik meer voorstander ben van een gebalanceerd eetpatroon en niet van diëten met een max. aantal kcal. Daarbij kies ik voor gezonde producten afgewisseld met minder gezonde producten. Het aantal calorieën zegt niet altijd iets over de goed- of slechtheid van een product. Een avocado bevat bijv. meer dan 200 calorieën, maar toch is dit een super gezonde vrucht, dat vooral uit goede vetten bestaat. Cola light bevat daarentegen geen calorieën maar is door de kunstmatige toevoegingen geen gezonde keuze, om maar even een basaal voorbeeld te geven.

Daarnaast ben ik geen diëtiste of voedingsdeskundige en zou ik niet eens weten hoe ik de calorieën moet tellen. Ik hou van koken, schrijven en het ontwikkelen van recepten. Voor doelgerichte voedingsadviezen, tips bij het afslanken of allergieën moet je echt bij een professional zijn. Voor inspiratie in de keuken ben je hier aan het juiste adres.

Heb jij nog een vraag? Laat een reactie achter in de comments en wie weet neem ik het de volgende keer mee.

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in