Pauline’s culi nieuws #10 De culi perslunch editie

Wat ben ik toch een bofkont af en toe. Afgelopen maandag was ik door Nieuwe Haring uitgenodigd voor de jaarlijkse culi perslunch, vorig jaar zat ik in Madrid, dus dit jaar moest ik er bij zijn. Mijn complimenten aan Marcus Polman, de organisator, want alles was tot in de puntjes verzorgd.

Omdat ik heel veel leuke nieuwe dingen heb gezien, heb ik een extra culi nieuws editie gemaakt. Want jullie willen natuurlijk ook weten wat er speelt. Kijk je mee?

DSC_0003

Mijn oog viel meteen op het nieuwe boek van Annabel Langbein. Wat een leuke vrouw is dat toch. In juni komt haar nieuwe boek Food & Fun uit, met meer dan 150 recepten om een perfecte zomer te beleven. Of je nu thuis blijft of naar het buitenland vertrekt, met de recepten van Annabel kom je de zomer wel door. Verschijnt in juni bij Unieboek het Spectrum

DSC_0010

Groene sapjes, past helemaal bij de trend van nu waarin een gezonde levensstijl voorop staat. Gemaakt van vers fruit en verschillende groentes maar ook met superfoods en andere verantwoorde ingrediënten. In augustus verkrijgbaar bij Becht lifestyle.

DSC_0011

Vol trots presenteerde Heel Holland Bakt winnaar Rutger zijn nieuwe boek Rutger Bakt. Het boek dat boordevol zoete baksels zit, verschijnt medio april bij Carrera Culinair. Ik heb het boek al even ingekeken en het zag er veelbelovend uit. En dat Rutger goed kan bakken heb ik meteen even getest, want oh boy Rutger wat zijn je brownies lekker.

DSC_0018

Als je van Parmaham houdt, moet je hier eens kijken. Wat een ontzettend smaakvolle en zachte ham. De ham komt uit Parma, is gemaakt van varkensbil en minimaal 12 maanden gerijpt. Je moet het niet te snel eten, dan blijft de smaak extra lang hangen, vertelde de meneer mij. En hij had gelijk, wat een smaken.

DSC_0026

Ik heb een tijdje gesproken met een meneer uit Italië, die de oudste chocolade Italië naar Nederland exporteert. De Majani chocolade is opgebouwd uit verschillende laagjes en super krokant van smaak. Deze chocolade is verkrijgbaar via Bommels Conserven, en in verschillende delicatessenzaken.

DSC_0038

Chocotasting.com was ook vertegenwoordigt met de chocoboxen. Daar heb je in de vorige culi nieuws rubriek al over kunnen lezen.

DSC_0039

De leukste koekenbakker van Nederland Da Peppa heeft allemaal leuk nieuwe koekjesmixen op de markt gebracht. Ik zag koekjes met havermout en met spelt, maar ook mixen voor poffertjes, boterkoek en scones. Leuk om cadeau te doen.

DSC_0044

Stoats Oats Bars zijn repen gemaakt van havermout. De repen zijn verkrijgbaar in 3 verschillende smaken en bevatten enkel natuurlijke ingrediënten. Ze zijn helaas niet suikervrij, een gemiste kans, maar wat niet is kan nog komen. De smaak was super, maar niet geschikt voor een gezond tussendoortje. De repen zijn binnenkort verkrijgbaar bij De Tuinen.

DSC_0057

Een leuk out of the box boekje over wijn. Door middel van krassen en ruiken, kom je er spelenderwijs achter welke wijn, het beste bij jou past. Het verschijnt binnenkort bij Karakter uitgevers. Nog een leuk boek dat in juli verschijnt is Ambachtelijk Culinair, de handleiding als het gaat om basis technieken zoals inmaken, roken, conserveren. Ik zie er in ieder geval naar uit.

DSC_0077

Heerlijk Iers rundvlees wat op een hele speciale manier wordt klaargemaakt. Het wordt dichtgeschroeid met een gasbrander en daarna afgelakt. Het Irish Beef Entrecote is een eersteklas product, van grasgevoerde runderen uit Ierland. En je hoeft helemaal niet een hele lap vlees te eten, om lekker te smullen, een paar stukjes als onderdeel van een maaltijd is al een verwennerij op zich.

DSC_0079

Ik at het met een beetje taboulé, hummus en kikkererwten. Wat een smaakexplosie en wat een heerlijk zacht vlees.

DSC_0081

Van Lucas Rive kreeg ik een lekker kommetje met kabeljauw, Kesbeke augurken jus, ingelegde radijsjes, 020 uien en wat komkommer. Wat een heerlijk en fris gerechtje. Je zou denken dat het heel zuur was, maar dat was het niet, echt goed in balans. Niet dat ik anders had verwacht van Lucas Rive, die het bordje netjes voor mij vasthield, zodat ik deze foto kon maken.

DSC_0084

Magimix komt medio april met een killer van een keukenmachine op de markt. De Magimix Pâtissier kan alles wat je maar wilt in de keuken, kneden, kloppen, snijden, mixen,hakken, blenden, raspen, alles in één machine. Daar gaan jullie nog meer over lezen op mijn site.

DSC_0088

Jules Destrooper bakt graag koekjes. Maar wist je dat deze koekjes ook heel goed samengaan met iets hartigs zoals kaas of een crème van groente. Ik proefde een amandelkoekje met een crème van pastinaak. Prima combinatie.

DSC_0098

Nog een lekker stukje rund van de Big Green Egg. Wat een feest in mijn mond. Wist je dat er nu al een XXL Big Green Egg bestaat? Deze heeft een diameter van 74 cm en weegt 222 kilo. Wat een joekel!

DSC_0101

Meester croquettenbakker Piet Brink van Kwekkeboom gaf een korte masterclass kroketten maken. Ik heb een uitgebreide masterclass van Piet gehad, maar leuk om het nogmaals in vogelvlucht te zien. Daarbij werd de bio kroket gelanceerd, gemaakt van enkel biologische ingrediënten, deze ligt vanaf juni in de winkels.

DSC_0104

Dit vond ik zelf heel indrukwekkend. Kun je raden wat het is? Het is een zoutsteen van gemaakt van Himalaya zout die je op de bbq of in de oven kunt leggen. Je kunt er vlees of vis op roosteren, maar ook zoete gerechten zoals salted karamel doen het goed op deze steen. Kijk voor meer info op Point Virgule.

DSC_0118

De koeien van de Beemster kaas staan voornamelijk in de weide. En in die weide groeien heel veel bloemen en kruiden en die kan je weer verwerken in een lekkere boerenboter zoals weideplukkok Naomi Zaalberg deed. Dan krijg je deze fleurige bloemenboter en andere producten zoals paardenbloesemjam uit de wei.

DSC_0129

Dilmah (van de 100% pure Ceylon thee) en Hidde de Brabander sloegen de handen in. Samen creëerden ze een macaron met rozen en Franse vanille smaak. Daarbij werd een mocktail, geserveerd van de Rose & French Vanilla thee.

DSC_0137

Hele fijne rauwe en biologische honing van Honey & More uit Spanje, en de jungle van Zambia en Ethiopië in verschillende smaken. Ik ben fan van de kastanje honing, deze had een heerlijke nootachtige smaak. Maar ook de andere smaken waren stuk voor stuk lekker.

DSC_0146

En de foodiebag met een geweldige inhoud. Er zaten o.a. Hollandse garnalen in, deze garnalen voldoen bijna aan het MsC keurmerk (goede vis), black Angus beef, koekjes, chocola en nog veel meer lekkernijen.

Leuke dingen he?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in