restaurant I dock

Hotspot Restaurant I-Dock

Onlangs ontdekte ik samen met Francesca, Monique, Brenda en Philippine het net geopende Restaurant I-Dock aan het IJdok in Amsterdam. Het restaurant plus bar bevindt zich onder het Room Mate Hotel Aitana en ligt direct aan het water waar 60 boten in de aangelegde passantenhaven kunnen aanmeren.

Het restaurant dat bijna 24/7 geopend is, wil een plek zijn waar wonen, werken en recreëren samenkomt. Hotelgasten ontbijten er, buurtbewoners maken graag gebruik van de lazy sunday’s en het is de ideale plek voor een zakelijke lunch of diner. Het interieur is modern en strak, er is veel gebruik gemaakt van blauw in combinatie met hout. Vanuit het restaurant heb je zicht op het water, waaraan grenzend een terras ligt met picknickbanken.

Het restaurant staat onder leiding van chef Wiljan Koopmans die eerder de scepter zwaaide bij Fifteen, Klein Paardenburg en Brouwerskolkje. Op de kaart staan bites en small dinners, kleine gerechten om te proeven, die je ook samen kunt delen. Het zijn Mediterraans georiënteerde gerechten, waarbij de Méditerranée zeer ruim genomen is.

restaurant I dock

Als nieuwsgierige foodie word ik blij van het proeven van verschillende gerechten. Ik ben geen grote eter, in de zin van porties, maar ik wil wel altijd alles proeven. We worden flink verwend door de chef en een keur aan hapjes verschijnt op tafel, bruscettas met tomaat, crostini’s met gerookte ribeye, gekonfijte kwartelboutjes, anti pasti bestaande uit gegrilde groentes en Manchego kaas en mijn favoriet bitterballen van bleekselderij en knolselderij met hangop van geitenyoghurt. Ik word blij van de verschillende smaken en het gezellig delen met zijn allen.

restaurant I dock

Al enigzins voldaan van de hapjes, verschijnt de 2e gang, de signature snack van de chef, een lauwwarme salade van oester met gegaarde aardappel en een romige warme mayonaise, dit is niet mijn ding, het is te zwaar en te olieachtig. De tarte tatin van biet met hangop maakt dit weer helemaal goed en is mijn favoriete gerechtje van de avond. Het hoofdgerecht bestaat uit een perfect gegaard stukje runderlende met parelgort en een beetje uit het seizoen, paddestoelen. Voor het dessert vallen we met onze neus in de boter, we mogen 6 verschillende desserts proeven, mijn persoonlijke favo was de citroensorbet met olijfolie, de andere desserts vond ik persoonlijk niet zo bijzonder.

restaurant I dock

restaurant I dock

restaurant I dock

De prijzen zijn heel toegankelijk, voor een bite betaal je tussen de €4 en de €12. Een small dinner begint bij €9 tot €18. Je kunt een 4 gangen menu krijgen voor €38 en een 5 gangen menu voor €48. Kortom een prima prijs-kwaliteit verhouding.

De bediening is vriendelijk en enthousiast. Voor een pas geopende zaak vond ik het erg geslaagd. Het eten was lekker, de bediening goed en ik voelde me prettig in de ruimte. Het is laagdrempelig en ik denk dat het zeker in de zomer een perfecte plek is voor een borrel en een bite op het terras aan de haven.

Hotspot
Restaurant I-dock

 

Waar
IJdok 4 , Amsterdam

 

WWW
www.idockrestaurant.nl

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in