fbpx
Menu

Hotspot Bourgondisch Lifestyle

Als je van kaas houdt, ben je hier aan het juiste adres. Bourgondisch Lifestyle is de plek waar je moet zijn als je op zoek bent naar kwaliteitskazen. Sinds kort is Bourgondisch lifestyle ook in Haarlem gevestigd en ik nam een proef op de som.

Photo 21-02-14 14 55 17

De winkel is van Maître Fromager René en zijn partner Latif. Nooit eerder trof ik iemand die zo bevlogen is van kaas. Dit zijn geen kaashandelaars maar affineurs, dat inhoudt dat ze gespecialiseerd zijn in het geven van extra smaak aan de kaas. Het begint met de selectie van de boeren, uit de regio, maar ook uit de rest van Europa. De kazen worden gerijpt in Beverwijk, waar ook de 2e winkel zit. Dagelijks worden de kazen gekeerd, gewassen en geborsteld en worden er spannende smaakcombinaties bedacht. In Japan dronken ze ooit Saké bij de kaas, dus waarom geen Franse kaas wassen met deze sterke drank. Ik heb de Maroilles au Saké geproefd en hij gaf iets zoetigs mee aan de aan de kaas, erg lekker. Latif is van Marokkaanse afkomst en dit zorgt voor spannende combinaties zoals kaas met ras el hanout en Argan olie. Of een lekkere fris kaasje uit de Piëmonte gewassen met rozenwater en afgemaakt met eetbare rozenblaadjes, dit was mijn persoonlijke favoriet. Heel licht en fris.

bourgondisch lifestyle

Wil je na het diner een ultiem kaasplankje serveren of ben je gewoon op zoek naar een lekker kaasje voor op je boterham dan ben je hier aan het juiste adres. Bourgondisch Lifestyle is er voor ons, de consument, maar levert ook aan diverse (sterren) restaurants in heel Nederland.  Naast de kazen kun je hier ook terecht voor kwaliteitswijnen en lekker vijgenbrood en chutneys. Collega Cherise weet alles van wijn en kan je hierin goed adviseren. Kom binnen en laat je meenemen in het enthousiasme van het team en maak vooral gebruik van hun kennis.

bourgondisch lifestyle

Hotspot
Bourgondisch Lifestyle – Kaas speciaal zaak

 

Waar
Koningsstraat 5 , Haarlem

 

WWW
www.bourgondischlifestyle.nl

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

7 reacties

 • ZONDERZOOI
  11 maart 2014 om 17:10

  Dit winkeltje ziet er echt heel erg leuk uit. Ik zie vaak leuke eettentjes voorbij komen uit Haarlem, snel een keertje die kant op ;)

  Beantwoorden
 • Pauline
  11 maart 2014 om 18:11

  In Haarlem kan je elke dag wel ergens anders eten als je wilt.

  Beantwoorden
 • MySimplySpecial
  10 maart 2014 om 16:24

  Dat ziet er uit als een leuke winkel!

  Beantwoorden
 • Milton
  10 maart 2014 om 15:04

  Dat klinkt heel erg Goed! Gelukkig woon ik daar dichtbij!!

  Beantwoorden
 • Pauline
  11 maart 2014 om 18:24

  Lucky you!

  Beantwoorden
 • Kayleigh
  10 maart 2014 om 10:01

  Oeh i love cheese! Jammer dat het zo ver van me af is, maar als ik ooit in haarlem kom wil ik hier wel een kijkje gaan nemen!

  Beantwoorden
 • Petra
  10 maart 2014 om 09:13

  Het ziet er wel super gezellig uit...leuk!

  Beantwoorden

Reactie plaatsen