bourgondisch lifestyle

Hotspot Bourgondisch Lifestyle

Als je van kaas houdt, ben je hier aan het juiste adres. Bourgondisch Lifestyle is de plek waar je moet zijn als je op zoek bent naar kwaliteitskazen. Sinds kort is Bourgondisch lifestyle ook in Haarlem gevestigd en ik nam een proef op de som.

Photo 21-02-14 14 55 17

De winkel is van Maître Fromager René en zijn partner Latif. Nooit eerder trof ik iemand die zo bevlogen is van kaas. Dit zijn geen kaashandelaars maar affineurs, dat inhoudt dat ze gespecialiseerd zijn in het geven van extra smaak aan de kaas. Het begint met de selectie van de boeren, uit de regio, maar ook uit de rest van Europa. De kazen worden gerijpt in Beverwijk, waar ook de 2e winkel zit. Dagelijks worden de kazen gekeerd, gewassen en geborsteld en worden er spannende smaakcombinaties bedacht. In Japan dronken ze ooit Saké bij de kaas, dus waarom geen Franse kaas wassen met deze sterke drank. Ik heb de Maroilles au Saké geproefd en hij gaf iets zoetigs mee aan de aan de kaas, erg lekker. Latif is van Marokkaanse afkomst en dit zorgt voor spannende combinaties zoals kaas met ras el hanout en Argan olie. Of een lekkere fris kaasje uit de Piëmonte gewassen met rozenwater en afgemaakt met eetbare rozenblaadjes, dit was mijn persoonlijke favoriet. Heel licht en fris.

bourgondisch lifestyle

Wil je na het diner een ultiem kaasplankje serveren of ben je gewoon op zoek naar een lekker kaasje voor op je boterham dan ben je hier aan het juiste adres. Bourgondisch Lifestyle is er voor ons, de consument, maar levert ook aan diverse (sterren) restaurants in heel Nederland.  Naast de kazen kun je hier ook terecht voor kwaliteitswijnen en lekker vijgenbrood en chutneys. Collega Cherise weet alles van wijn en kan je hierin goed adviseren. Kom binnen en laat je meenemen in het enthousiasme van het team en maak vooral gebruik van hun kennis.

bourgondisch lifestyle

Hotspot
Bourgondisch Lifestyle – Kaas speciaal zaak

 

Waar
Koningsstraat 5 , Haarlem

 

WWW
www.bourgondischlifestyle.nl

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in