Ask me Anything #3

Het is weer tijd voor een Ask me Anything, in deze rubriek mag je mij alles vragen. Persoonlijke vragen, vragen over bloggen en natuurlijk kookvragen. Mislukt een recept keer op keer, weet je niet wat je met een pompoen aan moet of wil je zelf ook bloggen en weet je niet hoe? Laat een reactie achter in de comments en wie weet beantwoord ik jouw vraag de volgende keer.

Hoe weet je of een avocado rijp is?
Een avocado is een beetje een gemene vrucht. De avocado groeit aan een boom, net als peren en valt onder de vruchten familie. Hoe vaak heb ik wel niet gehad dat mijn avocado óf keihard óf juist bruin van binnen was. Op Pinterest vond ik daar een heel handig trucje voor en tegenwoordig trek ik schaamteloos de pitjes er van af in de supermarkt.
avocado check

Aan de onderkant van de avocado vind je een klein pitje, deze kun je los trekken. Als de holte er fris en licht uit ziet, is je avocado precies goed. Is de pit, donkerbruin, dan kan je de avocado beter laten liggen. Deze is overrijp en zal vanbinnen verkleurd zijn. Sinds ik deze avocado check toepas, gaat het bij mij altijd goed.

Waar doe jij je boodschappen?
Nu zou ik heel graag antwoorden dat ik vlees bij de slager, groente bij de groenteboer en vis bij de viskraam haal. Maar dat is niet zo. Ik haal mijn boodschappen gewoon in de supermarkt, bij de Appie, simpelweg omdat ik niet de tijd heb om al die zaakjes af te gaan. Brood haal ik meestal wel bij de bakker, maar ik neem ook wel eens een afbakbrood uit de supermarkt mee.

Als ik tijd heb, ga ik graag naar de (streek)markt, voor noten en groentes en ook kom ik regelmatig bij de Turk. Hier vind je allerlei soorten kruiden, platbrood en amandelmeel voor een fijn prijsje.

Speciale dingen zoals quinoa, kokosolie, bijzondere granen haal ik meestal bij Marqt. Daar kom ik eens in de zoveel tijd en dan neem ik meteen een grote voorraad mee.

Neemt niet weg dat ik het heerlijk vind om in deli’s of op lokale markten te struinen. Meestal doe ik dat in het weekend, als ik lekker de tijd voor neem. Nadeel is dan weer dat ik vaak in de stad blijf hangen en dat is niet handig met een kilo prei onder je arm. Dus daarom de dagelijkse boodschapjes bij de super en speciale dingen bij de specialist.

Wat is een mandoline?
pompoenlasagne

Ik gebruik regelmatig een mandoline in de keuken. Ik kreeg er een aantal vragen over. Een mandoline is een schaaf waarmee je heel gemakkelijk je groente in plakjes of reepjes snijdt.

Je hebt mandolines in verschillende soorten en maten. Ik heb zelf deze, een simpele die prima zijn werk doet. Je kunt er plakjes mee schaven in 3 verschillende diktes en julienne reepjes ook in 3 verschillende breedtes en dat is super handig. Nog beter is een fancy keukenmachine maar die heb ik helaas niet.

Een mandoline is heel scherp en daarom zit er een beveiligingsstuk op. Die moet je ook echt gebruiken. Want je wilt je vingers hier echt niet aan openhalen.

Heb je ook een vraag? Laat dan een reactie achter in de comments en wie weet beantwoord ik jouw vraag, de volgende keer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in