Menu

Review Donna Hay De Basics

Ik ben al jaren fan van Donna Hay! Deze Australische tv kok en kookboekenschrijfster inspireert mij enorm met haar recepten en ook in haar fotografie. Het is lekker basic en snel maar niet standaard, precies wat ik ook wil overbrengen met mijn blog. Jaren geleden kreeg ik Modern Classics 2 van mijn ouders, een schot in de roos. Mijn zusje kreeg hem ook, daar bleef hij onaangeraakt, maar ik bakte regelmatig recepten uit dit fijne bakboek. Sindsdien ben ik hooked!

De Basics is haar nieuwste boek dat in het Nederlands vertaald is. Zoals de titel meldt bevat het boek enkel basisrecepten, of zoals de ondertitel zegt, “De beste recepten in een handomdraai”. Eigenlijk is dit boek een verzameling van Donna’s beste “How to Cook” recepten, eerder verschenen in Donna Hay Magazine. Dit boek is de basis voor in de keuken, waar je altijd weer op terug kunt vallen.

donna hay

De indeling is anders dan anders. Het begint met een serie hoofdgerechten, hoe braad je een groot stuk vlees, hoe maak je een hele kip klaar, een basis recept voor polenta, pasta of gratin en een korte beschrijving van het fileren van vis. Daarna volgt een hele serie basisrecepten, de perfecte tomatensaus zoals di mamma hem maakt, een recept voor een lekkere currypasta maar ook het basisrecept voor frittata en flatbread, dingen die iedereen kan maken en dingen die elke beginnend kok zou moeten beheersen. Uiteraard ontbreekt het hoofdstuk gebak niet, waarin Donna laat zien hoe je een boerencake maakt, soezenbeslag maakt en shortbread bakt. De zoete afsluiting bestaat uit een serie desserts met een basic recept voor panna cotta met leuke variaties daarop, de perfecte cheesecake uit de oven en tot slot een to die for crème karamel.

donna hay2

In dit boek ligt de nadruk op de basis, de recepten zijn goed te doen, eenvoudig en een uitstekende basis om je creativiteit verder op los te laten. De fotografie is afkomstig van verschillende fotografen, waar Donna in de loop der jaren mee samen heeft gewerkt. Toch is het een eenheid geworden en is alles op de frisse en lichte Donna way gefotografeerd en gestileerd.

Koken begint met een goede basis en met dit boek in de kast heb je een solide basis om op verder te bouwen. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik enthousiast ben over dit boek. En als ik dan toch 1 minpuntje mag noemen, het boek had wel wat dikker gemogen, want van goede basisrecepten kun je nooit genoeg hebben…

donnahaydebasics

Titel
Donna Hay De Basics

Auteur
Donna Hay

Uitgeverij
Unieboek het Spectrum

Bestellen
Prijs € 19,99 bij Bol.com.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

15 reacties

 • Pauline
  6 maart 2014 om 17:12

  Jaaa I love her!

 • Pauline
  6 maart 2014 om 17:10

  Jaa Donna is zo fijn!

 • Pauline
  6 maart 2014 om 17:09

  haha mooie aanvulling op Fresh and Light!

 • MySimplySpecial
  6 maart 2014 om 16:53

  Het lijkt me een heel mooi en handig boek!

 • Nicole
  6 maart 2014 om 09:42

  Ik heb hem sinds gisteren en net als haar andere boeken geweldig.

 • Reny
  6 maart 2014 om 09:23

  Toevallig gisteren bij de lokale boekwinkel staan inkijken, prachtig boek weer! Ik had het willen meenemen, maar ik heb nog zo'n stapel kookboeken liggen....haha! Dus hij gaat op mijn lijstje...

 • Tamar
  6 maart 2014 om 09:19

  Wat een mooi boek van een prachtige vrouw. Ps ze heeft ook zo'n handige en mooie app, what's for dinner!

 • Petra
  6 maart 2014 om 09:09

  Leuke tip, dank je wel!

 • Mirjam
  6 maart 2014 om 09:09

  Wil ik! :) :)

 • Susanne
  6 maart 2014 om 09:05

  Lijkt me echt een leuk boek! Een soort van must die je echt moet hebben. Toevallig was ik laatst aan het bakken met vriendinnen en probeerden we soezen te maken, maar die waren finaal mislukt. Voor zo'n basic lijkt het boek me erg handig!

 • Joyce
  6 maart 2014 om 08:41

  Leuk ik ben dol op Donna Hay! Deze gaat op de wishlist :)

 • Marlissa
  6 maart 2014 om 08:41

  Haar boeken zijn geweldig! Ben benieuwd naar deze, snel kijken in de winkel:)

 • Pauline v Vlerken
  6 maart 2014 om 08:38

  Staat op mijn lijstje voor mijn verjaardag!

 • Manon
  6 maart 2014 om 08:34

  Oh ik heb de afleveringen op 24Kitchen van haar zooooovaak gezien, ik vond haar zo geweldig!

 • Deirdre
  6 maart 2014 om 08:33

  Lijkt me een erg leuk en handig boek!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST