Review Donna Hay De Basics

Ik ben al jaren fan van Donna Hay! Deze Australische tv kok en kookboekenschrijfster inspireert mij enorm met haar recepten en ook in haar fotografie. Het is lekker basic en snel maar niet standaard, precies wat ik ook wil overbrengen met mijn blog. Jaren geleden kreeg ik Modern Classics 2 van mijn ouders, een schot in de roos. Mijn zusje kreeg hem ook, daar bleef hij onaangeraakt, maar ik bakte regelmatig recepten uit dit fijne bakboek. Sindsdien ben ik hooked!

De Basics is haar nieuwste boek dat in het Nederlands vertaald is. Zoals de titel meldt bevat het boek enkel basisrecepten, of zoals de ondertitel zegt, “De beste recepten in een handomdraai”. Eigenlijk is dit boek een verzameling van Donna’s beste “How to Cook” recepten, eerder verschenen in Donna Hay Magazine. Dit boek is de basis voor in de keuken, waar je altijd weer op terug kunt vallen.

donna hay

De indeling is anders dan anders. Het begint met een serie hoofdgerechten, hoe braad je een groot stuk vlees, hoe maak je een hele kip klaar, een basis recept voor polenta, pasta of gratin en een korte beschrijving van het fileren van vis. Daarna volgt een hele serie basisrecepten, de perfecte tomatensaus zoals di mamma hem maakt, een recept voor een lekkere currypasta maar ook het basisrecept voor frittata en flatbread, dingen die iedereen kan maken en dingen die elke beginnend kok zou moeten beheersen. Uiteraard ontbreekt het hoofdstuk gebak niet, waarin Donna laat zien hoe je een boerencake maakt, soezenbeslag maakt en shortbread bakt. De zoete afsluiting bestaat uit een serie desserts met een basic recept voor panna cotta met leuke variaties daarop, de perfecte cheesecake uit de oven en tot slot een to die for crème karamel.

donna hay2

In dit boek ligt de nadruk op de basis, de recepten zijn goed te doen, eenvoudig en een uitstekende basis om je creativiteit verder op los te laten. De fotografie is afkomstig van verschillende fotografen, waar Donna in de loop der jaren mee samen heeft gewerkt. Toch is het een eenheid geworden en is alles op de frisse en lichte Donna way gefotografeerd en gestileerd.

Koken begint met een goede basis en met dit boek in de kast heb je een solide basis om op verder te bouwen. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik enthousiast ben over dit boek. En als ik dan toch 1 minpuntje mag noemen, het boek had wel wat dikker gemogen, want van goede basisrecepten kun je nooit genoeg hebben…

donnahaydebasics

Titel
Donna Hay De Basics

Auteur
Donna Hay

Uitgeverij
Unieboek het Spectrum

Bestellen
Prijs € 19,99 bij Bol.com.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in