Pauline’s Culi Nieuws #8

Er is weer volop nieuws en dat deel ik graag met jullie in mijn culi nieuws rubriek. Deze keer aandacht voor gezonde tussendoortjes en een leuk nieuw platform voor als je geen zin hebt om te koken.

Jip en Jij
Jip en Jij
Verantwoorde tussendoortjes, het blijft een dingetje. In de supermarkt worden we vaak misleid door kreten als geen suiker, of low fat én dit betekent niet automatisch dat de producten ook gezond zijn. In de webshop van Jip en Jij vind je tussendoortjes die ook daadwerkelijk gezond zijn. Bijvoorbeeld koekjes gezoet met oerzoet en gemaakt van amandelmeel of een lekkere cherry berry notenmix met incabessen en amandelen. Maar ook voor gezonde muesli’s en koolhydraatarme pasta kun je hier terecht.

Wil je kennis maken met de producten van Jip en Jij bestel dan de goodbybag voor €7,50, boordevol lekkers.

Earth Thee
earth tea
Dagelijks sterven zo’n 6.000 mensen door het gebrek aan schoon drinkwater. Earth Concepts maakt de wereld een beetje beter en doet hier wat aan. In samenwerking met Unesco, IHE en AKOVO, doneert Earth concepts de volledige nettowinst van koffie, thee en water aan waterprojecten wereldwijd. Nieuw is de earth tea, een 100% biologische thee uit Sri Lanka, verkrijgbaar in de smaken Earl Grey, English Breakfast, Fruity Green, Lemon Green, Mint en Roobos. Naast het feit dat de thee heel erg lekker is, help je de wereld er ook een beetje mee.

Kijk voor meer info op earthwater.nl

VanChefs
van chefs

Wil jij indruk maken op je vrienden? Of gewoon een gezellig feestje vieren? Daar kan Van Chefs je bij helpen. Van Chefs bemiddelt tussen jou en culi professionals, ze hebben contact met meer dan 50 chefs in heel Nederland. Op de website kun je aangeven wat je zoekt, voor wanneer en voor hoeveel personen. VanChefs stuurt je vervolgens drie chef-suggesties met een passend menu waaruit je kunt kiezen. Hoef je je alleen nog zorgen te maken over wie je allemaal gaat uitnodigen.

Kijk voor meer info op Van Chefs

Grow your own
tuinkruiden kweken

Zelf je eigen groente en kruiden verbouwen is hot. Wil je in de zomer genieten van verse kruiden, dan moet je nu alvast beginnen met zaaien. HEMA heeft een nieuw assortiment tuinkruiden kweken. De kartonnen kweekpotjes zijn verkrijgbaar in verschillende soorten kruiden: mint, peterselie, dille en basilicum. Met een kweekkastje kun je allerlei soorten zaadjes laten uitkomen, voordat deze zelf in de tuin kunnen groeien. Je kunt ze ook in de vensterbank zetten, dus ook voor mensen zonder tuin zijn deze potjes heel handig.

Kweekpotjes tuinkruiden, Hema.nl

Foodlingo Bijbel
foodlingo bijbel

Foodtrendwatcher Marjan Ippel verzamelt culinaire woorden die ze in haar dagelijkse foodie leven tegenkomt. Al deze gekke, nieuwe en inspirerende eetwoorden vind je terug in de foodlingo bijbel een culinair trendwoordenboek. Dus als je een beetje mee wilt doen in de wereld der lekkerbekken, gooi er dan af en toe een americano in, die je drinkt bij een cronut, waarna je overgaat tot de haute cuisine lunch bestaande uit artisanale garnalen croquettes begeleid met op de Josper gegrilde coquilles.

Bestel de Foodlingo hier voor €19,95

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in