fbpx
Menu

Hotspot Bicken

Samen met mijn collega foodies ging ik bikken bij Bicken! Al is bikken in dit geval misplaatst want ik heb heerlijk gegeten bij dit fijne restaurant in Amsterdam. Bicken zit op de Overtoom, dus je kunt voor de deur parkeren. Bij binnenkomst valt mij meteen op hoe sereen het is. Het restaurant straalt een bepaalde rust uit, mijn jas wordt netjes aangenomen en ik werd verwelkomd met een fijn welkomstdrankje van bietensap, peper en in mijn geval tonic omdat ik geen alcohol drink.

Ik hou van zulke plekken, waar je fijne gesprekken kunt voeren tijdens het eten. Waar een bepaalde rust heerst, maar waar het vooral niet stijf of ongemakkelijk is. Nee bij Bicken voelde ik me gelijk thuis. De ober was een leuke en gezellige jongeman die zorgde dat het ons aan niks ontbrak.

bicken amsterdam

Het eten
want daar komen we natuurlijk voor, was heerlijk. We starten met een amuse van makreel met frisse appel en een schuim van bleekselderij, lekker fris. Daarna volgde een huisgerookte zalm met mierikswortelcrème en boekweitpannenkoekjes, ook wel blini’s genoemd, wederom erg smakelijk. Mijn favoriete gerechtje van de avond was een salade van rauwe pompoenlinten met peer en Pierre Robert kaas, de kaas kun je een beetje vergelijken met een zachte brie, ik vond hem heerlijk. Het hoofdgerecht was kalfstaartstuk met ravioli van kalfswang begeleid door een madeirasaus. Vooral die ravioli was goed, lekker mals en vol van smaak. Het nagerecht bestond uit een voor mij te zoete witte chocolade cheesecake met yoghurt met dulce de leche. We sloten af met een kopje koffie met vers gebakken madeleines.

DSC_0176 1

Voor een viergangen menu betaal je €39,50 en dat vind ik een prima prijs kwaliteit verhouding. Kortom ik ben erg tevreden. Bicken ik kom zeker nog eens vaker bij jullie bikken!

Ben je ook nieuwsgierig geworden, kijk dan op de website voor meer info.

Hotspot: Restaurant Bicken
Waar: Overtoom 28 – 30 Amsterdam
Eindoordeel: 8

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

4 reacties

 • Dita
  17 februari 2014 om 17:57

  Dat ziet er goed uit, ik ken het niet

  Beantwoorden
 • MySimplySpecial
  17 februari 2014 om 17:30

  Wat ziet alles er mooi uit!

  Beantwoorden
 • Kayleigh
  17 februari 2014 om 10:27

  Ik kende het restaurant nog niet, maar het eten ziet er wel lekker uit zeg. En wat een leuke naam hebben ze haha :-)

  Beantwoorden
 • Manon
  17 februari 2014 om 08:56

  Ik ken dit restaurant niet, maar het ziet er heel goed en gezellig uit. En die prijs lijkt mij ook heel prima!

  Beantwoorden

Reactie plaatsen