bikken

Hotspot Bicken

Samen met mijn collega foodies ging ik bikken bij Bicken! Al is bikken in dit geval misplaatst want ik heb heerlijk gegeten bij dit fijne restaurant in Amsterdam. Bicken zit op de Overtoom, dus je kunt voor de deur parkeren. Bij binnenkomst valt mij meteen op hoe sereen het is. Het restaurant straalt een bepaalde rust uit, mijn jas wordt netjes aangenomen en ik werd verwelkomd met een fijn welkomstdrankje van bietensap, peper en in mijn geval tonic omdat ik geen alcohol drink.

Ik hou van zulke plekken, waar je fijne gesprekken kunt voeren tijdens het eten. Waar een bepaalde rust heerst, maar waar het vooral niet stijf of ongemakkelijk is. Nee bij Bicken voelde ik me gelijk thuis. De ober was een leuke en gezellige jongeman die zorgde dat het ons aan niks ontbrak.

bicken amsterdam

Het eten
want daar komen we natuurlijk voor, was heerlijk. We starten met een amuse van makreel met frisse appel en een schuim van bleekselderij, lekker fris. Daarna volgde een huisgerookte zalm met mierikswortelcrème en boekweitpannenkoekjes, ook wel blini’s genoemd, wederom erg smakelijk. Mijn favoriete gerechtje van de avond was een salade van rauwe pompoenlinten met peer en Pierre Robert kaas, de kaas kun je een beetje vergelijken met een zachte brie, ik vond hem heerlijk. Het hoofdgerecht was kalfstaartstuk met ravioli van kalfswang begeleid door een madeirasaus. Vooral die ravioli was goed, lekker mals en vol van smaak. Het nagerecht bestond uit een voor mij te zoete witte chocolade cheesecake met yoghurt met dulce de leche. We sloten af met een kopje koffie met vers gebakken madeleines.

DSC_0176 1

Voor een viergangen menu betaal je €39,50 en dat vind ik een prima prijs kwaliteit verhouding. Kortom ik ben erg tevreden. Bicken ik kom zeker nog eens vaker bij jullie bikken!

Ben je ook nieuwsgierig geworden, kijk dan op de website voor meer info.

Hotspot: Restaurant Bicken
Waar: Overtoom 28 – 30 Amsterdam
Eindoordeel: 8

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in