fbpx
Menu

Hotspot FG Food Labs

Ron Blaaauw deed het al, Hans van Wolde en Sergio Herman volgden en dus kon François Geurds niet achterblijven. Sterrenchefs die het roer omgooien! François doet het wel een tikkeltje anders, want in plaats van zijn 2 ** FG Restaurant te veranderen opent hij gewoon een 2e concept FG Food Labs. En ik mocht alvast voorproeven.FG restaurant

Hogere scheikunde
Het is niet alleen koken, maar meer hogere scheikunde wat in het foodlab plaatst vindt. Er wordt geëxperimenteerd met chemexen, speciale terugkoelmachines, sous vide apparaten, little green eggs en alles wat daarbij komt kijken. Iedere ochtend is François in zijn lab te vinden om nieuwe smaakpaletten te ontwikkelen en experimenteert hij met verschillende bereidingswijzes, alles om een gerecht perfect te maken.

FG restaurant

Puur genieten
Het restaurant gedeelte is sfeervol, “Je kunt hier gewoon met je spijkerbroekje en een slobbertrui binnenkomen en lekker eten voor een paar centen”, aldus de chef. Het is klein, knus en gezellig, je kunt aan de bar een gerechtje bestellen of plaats nemen aan één van de tafels met uitzicht op de open keuken. In het restaurant eet je kleine gerechtjes tussen de €7,50 en €15,00 met uitzonderingen daargelaten. “Je kunt het zo bont maken als je zelf wilt”.

FG Foodlabs

Eten met de seizoenen
Het menu verschilt, alleen de bereidingswijze staat vast. Er wordt gekookt met de seizoenen en wat er op dat moment verkrijgbaar is. ‘S nachts wordt er met de vissers gebeld om de vangst door te nemen, hevige storm, dan geen coquilles en langoustines op het menu. De ingrediënten zijn van superieure kwaliteit, waardoor het verder niet veel nodig heeft. Je krijgt hier eten in zijn puurste vorm, maar wel zodanig uitgebalanceerd dat het voor een smaakexplosie in je mond zorgt.

Belevenis
Het laatst toetje at ik even na twaalven. Wat een heerlijke avond heb ik gehad. Uit eten gaan op deze manier, is meer een belevenis, bij elke gang wordt je weer verrast. Het leuke van FG Food Labs is dat het goed betaalbaar is en dat de sfeer laagdrempelig is. Je kunt compleet uit je dak gaan met 8 gangen met bijpassende wijnen, maar wil je 2 kleine gerechtjes eten aan de bar dan kan dat ook. En daar hou ik van!

Kijk je mee wat ik gegeten heb?

FG restaurantOlijven en ontzettend lekkere ham.

FG restaurantCanapé met eendenlever

FG FoodlabsPan con Tomates

FG FoodlabsGeroosterde pepertjes

FG Foodlabs

Broccoli – Kwartelgelei – Langoustine room – Eendenlever

FG Foodlabs

Toast met eendenlever en olijf

eten in een sterrenrestaurant

Mega langoustines met Procençaalse kruiden

eten in een sterrenrestaurant

Wauw ijs bereid met stikstof

eten in een sterrenrestaurant

Rum ijs met pink pepper, citroenmelisse en dragon.

eten in een sterrenrestaurant

Brioche – ei – zoetzure ui – eendenlever

eten in een sterrenrestaurant

Bief met gekonfijte ui

ijs met olijfolie

Vanille ijs – Truffel – Olijfolie – Knettersuiker

eten in een sterrenrestaurant

Popcorn ijs – Pistache – Chicken skin

DSC_0232 kopie

Wat mij betreft een echte aanrader en ik ga zeker nog eens terug. Reserveren kan via de website. Doe het alvast snel, want ik gok dat dit een groot succes gaat worden.

Kijk voor meer info op www.foodlabs.nl.

Hotspot: FG Fodlabs
Waar: Katshoek 41, Rotterdam
Eindoordeel: 9,5

Deze avond werd gesponsord, lees hier mijn disclaimer.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

8 reacties

  • Simone
    4 februari 2014 om 22:53

    O leuk Pauline! Ik zoek toevallig nog een leuk iets voor mijn verjaardag binnenkort dus misschien dat ik hier wel heen ga! ziet er goed uit!

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 februari 2014 om 12:00

    Jaa echt een aanrader.

    Beantwoorden
  • felice
    3 februari 2014 om 18:59

    Ziet er heerlijk uit! Het prikkelt om zelf een keer te gaan eten!

    @Bram, wat een gemopper. Als je niets positief opbouwends te zeggen hebt, hou dan je mond. Hier heeft niemand wat aan.

    Beantwoorden
  • Pauline
    4 februari 2014 om 10:53

    Ja echt doen is een aanrader!

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    3 februari 2014 om 16:13

    Wat ziet alles er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  • Bram
    3 februari 2014 om 15:50

    Aardige maar neit hoogstaande recensie. Waar ik me echter het meest aan stoor zijn de zeer slechte kwaliteit foto's.

    Beantwoorden
  • Malou
    3 februari 2014 om 11:08

    Ohhh wat leuk! Daar wil ik binnenkort wel heen :)

    Beantwoorden
  • Manon
    3 februari 2014 om 08:56

    Wat gaaf dat je hier heen mocht zeg! Het eten ziet er echt heel erg mooi uit:)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen