FG restaurant

Hotspot FG Food Labs

Ron Blaaauw deed het al, Hans van Wolde en Sergio Herman volgden en dus kon François Geurds niet achterblijven. Sterrenchefs die het roer omgooien! François doet het wel een tikkeltje anders, want in plaats van zijn 2 ** FG Restaurant te veranderen opent hij gewoon een 2e concept FG Food Labs. En ik mocht alvast voorproeven.FG restaurant

Hogere scheikunde
Het is niet alleen koken, maar meer hogere scheikunde wat in het foodlab plaatst vindt. Er wordt geëxperimenteerd met chemexen, speciale terugkoelmachines, sous vide apparaten, little green eggs en alles wat daarbij komt kijken. Iedere ochtend is François in zijn lab te vinden om nieuwe smaakpaletten te ontwikkelen en experimenteert hij met verschillende bereidingswijzes, alles om een gerecht perfect te maken.

FG restaurant

Puur genieten
Het restaurant gedeelte is sfeervol, “Je kunt hier gewoon met je spijkerbroekje en een slobbertrui binnenkomen en lekker eten voor een paar centen”, aldus de chef. Het is klein, knus en gezellig, je kunt aan de bar een gerechtje bestellen of plaats nemen aan één van de tafels met uitzicht op de open keuken. In het restaurant eet je kleine gerechtjes tussen de €7,50 en €15,00 met uitzonderingen daargelaten. “Je kunt het zo bont maken als je zelf wilt”.

FG Foodlabs

Eten met de seizoenen
Het menu verschilt, alleen de bereidingswijze staat vast. Er wordt gekookt met de seizoenen en wat er op dat moment verkrijgbaar is. ‘S nachts wordt er met de vissers gebeld om de vangst door te nemen, hevige storm, dan geen coquilles en langoustines op het menu. De ingrediënten zijn van superieure kwaliteit, waardoor het verder niet veel nodig heeft. Je krijgt hier eten in zijn puurste vorm, maar wel zodanig uitgebalanceerd dat het voor een smaakexplosie in je mond zorgt.

Belevenis
Het laatst toetje at ik even na twaalven. Wat een heerlijke avond heb ik gehad. Uit eten gaan op deze manier, is meer een belevenis, bij elke gang wordt je weer verrast. Het leuke van FG Food Labs is dat het goed betaalbaar is en dat de sfeer laagdrempelig is. Je kunt compleet uit je dak gaan met 8 gangen met bijpassende wijnen, maar wil je 2 kleine gerechtjes eten aan de bar dan kan dat ook. En daar hou ik van!

Kijk je mee wat ik gegeten heb?

FG restaurantOlijven en ontzettend lekkere ham.

FG restaurantCanapé met eendenlever

FG FoodlabsPan con Tomates

FG FoodlabsGeroosterde pepertjes

FG Foodlabs

Broccoli – Kwartelgelei – Langoustine room – Eendenlever

FG Foodlabs

Toast met eendenlever en olijf

eten in een sterrenrestaurant

Mega langoustines met Procençaalse kruiden

eten in een sterrenrestaurant

Wauw ijs bereid met stikstof

eten in een sterrenrestaurant

Rum ijs met pink pepper, citroenmelisse en dragon.

eten in een sterrenrestaurant

Brioche – ei – zoetzure ui – eendenlever

eten in een sterrenrestaurant

Bief met gekonfijte ui

ijs met olijfolie

Vanille ijs – Truffel – Olijfolie – Knettersuiker

eten in een sterrenrestaurant

Popcorn ijs – Pistache – Chicken skin

DSC_0232 kopie

Wat mij betreft een echte aanrader en ik ga zeker nog eens terug. Reserveren kan via de website. Doe het alvast snel, want ik gok dat dit een groot succes gaat worden.

Kijk voor meer info op www.foodlabs.nl.

Hotspot: FG Fodlabs
Waar: Katshoek 41, Rotterdam
Eindoordeel: 9,5

Deze avond werd gesponsord, lees hier mijn disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in