Hotspot FG Food Labs
Ron Blaaauw deed het al, Hans van Wolde en Sergio Herman volgden en dus kon François Geurds niet achterblijven. Sterrenchefs die het roer omgooien! François doet het wel een tikkeltje anders, want in plaats van zijn 2 ** FG Restaurant te veranderen opent hij gewoon een 2e concept FG Food Labs. En ik mocht alvast voorproeven.
Hogere scheikunde
Het is niet alleen koken, maar meer hogere scheikunde wat in het foodlab plaatst vindt. Er wordt geëxperimenteerd met chemexen, speciale terugkoelmachines, sous vide apparaten, little green eggs en alles wat daarbij komt kijken. Iedere ochtend is François in zijn lab te vinden om nieuwe smaakpaletten te ontwikkelen en experimenteert hij met verschillende bereidingswijzes, alles om een gerecht perfect te maken.
Puur genieten
Het restaurant gedeelte is sfeervol, “Je kunt hier gewoon met je spijkerbroekje en een slobbertrui binnenkomen en lekker eten voor een paar centen”, aldus de chef. Het is klein, knus en gezellig, je kunt aan de bar een gerechtje bestellen of plaats nemen aan één van de tafels met uitzicht op de open keuken. In het restaurant eet je kleine gerechtjes tussen de €7,50 en €15,00 met uitzonderingen daargelaten. “Je kunt het zo bont maken als je zelf wilt”.
Eten met de seizoenen
Het menu verschilt, alleen de bereidingswijze staat vast. Er wordt gekookt met de seizoenen en wat er op dat moment verkrijgbaar is. ‘S nachts wordt er met de vissers gebeld om de vangst door te nemen, hevige storm, dan geen coquilles en langoustines op het menu. De ingrediënten zijn van superieure kwaliteit, waardoor het verder niet veel nodig heeft. Je krijgt hier eten in zijn puurste vorm, maar wel zodanig uitgebalanceerd dat het voor een smaakexplosie in je mond zorgt.
Belevenis
Het laatst toetje at ik even na twaalven. Wat een heerlijke avond heb ik gehad. Uit eten gaan op deze manier, is meer een belevenis, bij elke gang wordt je weer verrast. Het leuke van FG Food Labs is dat het goed betaalbaar is en dat de sfeer laagdrempelig is. Je kunt compleet uit je dak gaan met 8 gangen met bijpassende wijnen, maar wil je 2 kleine gerechtjes eten aan de bar dan kan dat ook. En daar hou ik van!
Kijk je mee wat ik gegeten heb?
Olijven en ontzettend lekkere ham.
Broccoli – Kwartelgelei – Langoustine room – Eendenlever
Toast met eendenlever en olijf
Mega langoustines met Procençaalse kruiden
Wauw ijs bereid met stikstof
Rum ijs met pink pepper, citroenmelisse en dragon.
Brioche – ei – zoetzure ui – eendenlever
Bief met gekonfijte ui
Vanille ijs – Truffel – Olijfolie – Knettersuiker
Popcorn ijs – Pistache – Chicken skin
Wat mij betreft een echte aanrader en ik ga zeker nog eens terug. Reserveren kan via de website. Doe het alvast snel, want ik gok dat dit een groot succes gaat worden.
Kijk voor meer info op www.foodlabs.nl.
Hotspot: FG Fodlabs
Waar: Katshoek 41, Rotterdam
Eindoordeel: 9,5
Deze avond werd gesponsord, lees hier mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in