fbpx
Menu

Review Gezonde taarten van Asja

Gezonde taarten is het boek van Asja Tsachigova, die je misschien wel kent van De Levensstijl methode. De levensttijl methode is gericht op het herstellen van je stofwisseling en spijsvertering. Haar verhaal is inspirerend, op haar 21e, werd ze ongeneeslijk ziek verklaard. Hierdoor gooide ze haar hele levensstijl rigoureus om. Ze bakte graag taarten, maar dit paste niet meer bij haar nieuwe eetpatroon. Totdat zij jaren later, besloot haar liefde voor bakken om te zetten in het ontwikkelen van gezonde taart recepten.

gezonde taarten

Het boek Gezonde Taarten bevat meer dan 50 recepten voor taarten, cakes en koekjes. Allemaal zonder geraffineerde (witte) suiker, bloem, melk en zonder margarine. In plaats van deze ingrediënten, kiest zij voor betere keuzes zoals honing, druivensuiker, roomboter, volkoren spelt meel en sojamelk. Een deel van de recepten in het boek is glutenvrij of lactosevrij of gemakkelijk om te buigen.

Het boek is heel helder geschreven. Het begint met een stukje achtergrond over de verschillende ingrediënten en wat het met je doet. Maar ook deelt Asja een aantal baktips en informatie over je basisvoorraad en musthaves voor in de keuken. De baksels zijn geclassificeerd in een goede, gemiddelde en een slechte combinatie. Een slechte combinatie heeft met de samenstelling van de ingrediënten te maken, meel en eieren zouden bijvoorbeeld niet goed samengaan.

De recepten zijn lekker basic en de gebruikte ingrediënten zijn goed verkrijgbaar. De beschrijving is heel duidelijk, stap voor stap wordt je door het recept heen geloodst. Bij de recepten staan handige tips om de taart glutenvrij of vrij van lactose te maken. Ideaal voor mensen met een intolerantie. Daarnaast zijn de recepten heel creatief en zien ze er echt heerlijk uit op de foto.

gezonde taarten

Gezond?
Deze methode is gericht op het verbeteren van je spijsvertering en stofwisseling. De recepten bevatten gezondere keuzes om je darmen gezond te houden. Dit betekent niet dat je de taarten ongelimiteerd kunt eten. Bewaar je taart moment voor speciale gelegenheden zoals een verjaardag. Ook raad Asja aan om de taart in plaats van de lunch te nemen of minimaal 3 uur na je lunch.

Wat vind ik er van?
Het boek is leuk, het is fris, de recepten zijn creatief en toegankelijk alleen heb ik een andere definitie van gezond. Toen ik dit boek binnen kreeg had ik een andere verwachting. Met de Voedselzandloper in mijn achterhoofd, had ik verwacht taarten zonder tarwe, zonder zuivel en zonder welke vorm van suiker ook aan te treffen. Deze theorie is dan ook compleet anders dan de Voedselzandloper theorie. Bij de levensstijl methode gaat het meer om combinaties van ingrediënten die niet goed zijn voor je spijsvertering. Zo zie je in de recepten geen vers fruit terug omdat dit niet goed zou combineren met koolhydraten en wordt in plaats van suiker, voornamelijk druivensuiker gebruikt omdat dit direct in je bloed opgenomen wordt en niet door je darmen verteerd dient te worden. Het boek is dus voornamelijk gericht op een goede darmflora en ik geloof ook zeker dat dat belangrijk is.

gezonde taarten

Titel
Gezonde Taarten

Auteur
Asja Tsachigova

Bestellen
Prijs € 20,95
bij Bol.com.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

11 reacties

 • Eerlijkbakblik
  14 januari 2015 om 11:02

  Goede revieuw! Wat een interessant boek om te bestellen. Vooral over de combinatie Van bepaalde ingrediënten hoe juist te combineren lijkt me interessant.

 • Maxime
  16 februari 2014 om 21:41

  Ik had inderdaad ook andere verwachtingen toen ik het boek binnenkreeg. Echt gezond vond ik het nou ook niet, en had ook de voedselzandloper in mijn achterhoofd toen ik het boek had besteld. Maar de recepten zien er wel goed uit!

 • Anita
  3 februari 2014 om 12:46

  Oke, zojuist Asja de liefde verklaard door alleen maar het lezen van deze artikel. Volgens mij moeten ze voor deze vrouw een standbeeld plaatsen. Of is dat nou net weer ............... :o)

 • Julia
  31 januari 2014 om 11:47

  Super lekkere recepten! Ik wil ze zeker proberen

 • Manon
  30 januari 2014 om 14:46

  Oh dat lijkt me een interessant boek.

 • Tiff - The CineFiles
  30 januari 2014 om 10:14

  Oeh dit lijkt me echt een leuk boek! Wat is er nou fijner dan zonder schuldgevoel toch heerlijke taarten te kunnen eten :)

 • MySimplySpecial
  30 januari 2014 om 09:18

  Dat ziet er allemaal erg lekker uit!

 • Susanne
  30 januari 2014 om 09:05

  Super mooie foto's en het ziet er ook heel lekker uit. Niet echt mijn ding om zonder dit, dat zus en zo te bakken maar ik ben wel altijd geïnteresseerd ;)

 • Manon
  30 januari 2014 om 08:59

  Oh hier ben ik ook benieuwd naar, en laat ik nou toevallig nog een boekenbon hebben!

 • Anouk
  30 januari 2014 om 08:27

  De taarten zien er super lekker uit! Mooi foto's. Ben wel echt benieuwd hoe het smaakt.

 • Anniek
  30 januari 2014 om 08:16

  Ik ben heel benieuwd naar dit boek! Ik had hem al eerder voorbij zien komen, en die foto's zien er zo mooi en lekker uit!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.