gezonde taarten

Review Gezonde taarten van Asja

Gezonde taarten is het boek van Asja Tsachigova, die je misschien wel kent van De Levensstijl methode. De levensttijl methode is gericht op het herstellen van je stofwisseling en spijsvertering. Haar verhaal is inspirerend, op haar 21e, werd ze ongeneeslijk ziek verklaard. Hierdoor gooide ze haar hele levensstijl rigoureus om. Ze bakte graag taarten, maar dit paste niet meer bij haar nieuwe eetpatroon. Totdat zij jaren later, besloot haar liefde voor bakken om te zetten in het ontwikkelen van gezonde taart recepten.

gezonde taarten

Het boek Gezonde Taarten bevat meer dan 50 recepten voor taarten, cakes en koekjes. Allemaal zonder geraffineerde (witte) suiker, bloem, melk en zonder margarine. In plaats van deze ingrediënten, kiest zij voor betere keuzes zoals honing, druivensuiker, roomboter, volkoren spelt meel en sojamelk. Een deel van de recepten in het boek is glutenvrij of lactosevrij of gemakkelijk om te buigen.

Het boek is heel helder geschreven. Het begint met een stukje achtergrond over de verschillende ingrediënten en wat het met je doet. Maar ook deelt Asja een aantal baktips en informatie over je basisvoorraad en musthaves voor in de keuken. De baksels zijn geclassificeerd in een goede, gemiddelde en een slechte combinatie. Een slechte combinatie heeft met de samenstelling van de ingrediënten te maken, meel en eieren zouden bijvoorbeeld niet goed samengaan.

De recepten zijn lekker basic en de gebruikte ingrediënten zijn goed verkrijgbaar. De beschrijving is heel duidelijk, stap voor stap wordt je door het recept heen geloodst. Bij de recepten staan handige tips om de taart glutenvrij of vrij van lactose te maken. Ideaal voor mensen met een intolerantie. Daarnaast zijn de recepten heel creatief en zien ze er echt heerlijk uit op de foto.

gezonde taarten

Gezond?
Deze methode is gericht op het verbeteren van je spijsvertering en stofwisseling. De recepten bevatten gezondere keuzes om je darmen gezond te houden. Dit betekent niet dat je de taarten ongelimiteerd kunt eten. Bewaar je taart moment voor speciale gelegenheden zoals een verjaardag. Ook raad Asja aan om de taart in plaats van de lunch te nemen of minimaal 3 uur na je lunch.

Wat vind ik er van?
Het boek is leuk, het is fris, de recepten zijn creatief en toegankelijk alleen heb ik een andere definitie van gezond. Toen ik dit boek binnen kreeg had ik een andere verwachting. Met de Voedselzandloper in mijn achterhoofd, had ik verwacht taarten zonder tarwe, zonder zuivel en zonder welke vorm van suiker ook aan te treffen. Deze theorie is dan ook compleet anders dan de Voedselzandloper theorie. Bij de levensstijl methode gaat het meer om combinaties van ingrediënten die niet goed zijn voor je spijsvertering. Zo zie je in de recepten geen vers fruit terug omdat dit niet goed zou combineren met koolhydraten en wordt in plaats van suiker, voornamelijk druivensuiker gebruikt omdat dit direct in je bloed opgenomen wordt en niet door je darmen verteerd dient te worden. Het boek is dus voornamelijk gericht op een goede darmflora en ik geloof ook zeker dat dat belangrijk is.

gezonde taarten

Titel
Gezonde Taarten

Auteur
Asja Tsachigova

Bestellen
Prijs € 20,95
bij Bol.com.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in