Pauline’s Culi Nieuws #7

Door de feestdagen was het er even niet van gekomen om het laatste culi nieuws met jullie te delen. De nieuwtjes gaan natuurlijk gewoon door en daarom heb ik vandaag weer een fijn overzichtje voor jullie met fijne en nieuwe ontdekkingen.

Koop een koe!
koop een koe
Ik vind dit een super initiatief. Na de vleesschandalen in de supermarkt pikken wij het niet meer. We willen weten wat we eten en we willen zeker weten dat een stukje bio vlees ook daadwerkelijk biologisch is en niet alleen het stickertje heeft gekregen. Op koopeenkoe.nl koop je samen met andere consumenten een koe die normaal opgegroeid is, zonder gemanipuleerd voer en antibiotica. Als de gehele koe verkocht is, wordt zij geslacht en wordt het vlees gerijpt. Daarna ontvangen alle deelnemers een vleespakket. Crowd butching dus. Omdat koopeenkoe.nl van de boer direct aan de consument levert, is het vlees ook nog eens goed betaalbaar. Voor €99,00 koop je een heel pakket vlees voor 29 maaltijden, van worst, tot gehakt en van biefstuk tot tournedos.

Kijk voor meer info op koopeenkoe.nl

Tahini’s voor op brood
lima tahini

We kennen Tahini als smaakmaker voor in de homemade Hummus. Lima heeft iets nieuws Sweet Tahini’s voor op je boterham. Een heerlijke zoete pasta van gepelde, gemalen sesamzaadjes met een verrassende crunch. Er zijn 3 verschillende smaken verkrijgbaar. Zo is er Crunchy Sweet Tahini met dadels, een variant met rozijnen en de Crunchy Tahini Natuur. Ze zijn 100% biologisch en verkrijgbaar in de natuur voedingswinkel.

Lima Sweet Tahini €4,99 verkrijgbaar in de Natuurvoedingswinkel

FairChain koffie van Moyee
moyee koffie

Moyee is een nieuw Fairchain koffiemerk in Nederland. De koffie wordt met de hand geplukt, langzaam geroosterd en de smaak is “freaking awesome”. Ik heb de koffie geproefd en hij is echt super lekker. Het is verkrijgbaar in 2 smaken, Limu en Limu Jimma, ik vond ze allebei even goed. Niet alleen krijgen de boeren een eerlijke prijs voor hun bonen, maar Moyee gaat ook hun bonen branden in Ehtiopië. Zo blijft er daar veel meer geld achter en wordt de wereld weer een stukje beter.

Moyee coffee, 750 gr, €17,90, moyeecoffee.com (gratis thuisbezorgd)

Hotspot Pomm’s
pomms

Pomm’s ken je misschien wel van festivals en evenementen. Zij maken 100% biologische frieten en kroketten. Rotterdammers kunnen binnenkort hun hart ophalen, want vanaf 30 januari opent Pomm’s een vestiging op de Coolsingel in Rotterdam.  De lekkerste friet en kroketten maken, elke dag weer, dat is Pomms’ missie. Maar hoe doe je dat? Volgens de heren van Pomms’ draait het om één ding; alles in eigen hand houden. De kroketten worden bereid volgens eigen receptuur en tot aan de boer is bekend waar de ingrediënten vandaan komen. Het vlees komt van biologische koeien uit de wei en de kaas voor de geitenkaaskroketten is gemaakt van Hollandse boerengeitenmelk. Bij Pomms weten ze dus waar hun ingrediënten vandaan komen komen. In de zaak kun je  ter plekke zien hoe de frieten gesneden worden.

Kijk voor meer info op pomms.nl

 

Gezonde choco
chocola zonder suiker

Health coach Vivian Reijs, lanceerde onlangs een eigen lijn gezonde chocola zonder suiker. De Viva Vitality chocola bestaat uit 74% pure chocola is gezoet met stevia. Verkrijgbaar in 4 verschillende smaken; 100% puur, puur met vijgen, puur met aardbeien en puur met bosbessen.

Suikervrije chocola, 85 gr, €4,95, Viva Vitality, vivonline.nl

Healthy Bananabread Recept
Chocolademelk zonder melk
Bewaar
16 Comments
 • Marlies

  22 januari 2014 at 14:00 Beantwoorden

  Moyee koffie is lekker en het verhaal is gewoon goed!

 • Nienke

  22 januari 2014 at 13:46 Beantwoorden

  Pas ook een lekker kopje Moyee koffie gedronken!

 • Nienke

  22 januari 2014 at 11:12 Beantwoorden

  Moyee koffie is echt heerlijk! <3

 • Juliette

  21 januari 2014 at 15:08 Beantwoorden

  Die Tahini ga ik meteen halen, ik wil hem nu proberen! haha, hoop dat ie lekker is, ik heb vast het potje in een dag op.

 • simone

  21 januari 2014 at 08:58 Beantwoorden

  Nou koop een koe wordt een hit.\r\nGisteravond thuis ook eens haarfijn uitgelegd en na onze vakantie gaan we het eerste pakket bestellen.\r\nVind het een super initiatief!

 • Anouk

  20 januari 2014 at 20:39 Beantwoorden

  Koop een koe vind ik echt een heel goed idee!

 • Kookwinkelhuis

  20 januari 2014 at 20:04 Beantwoorden

  Goed initiatief: koop een koe! Dat zouden heel veel mensen moeten doen. Hoewel ik € 13,30 per kg best veel vind. Aan deze kant van het land koop je ook al zo’n pakket voor minder dan € 10,00 per kg.\r\nHet grootste gedeelte van de Nederlandse vleesveehouders gebruikt trouwens geen antibiotica.

 • Kirsten

  20 januari 2014 at 19:38 Beantwoorden

  Wat een geweldig iniatief om een koe te kopen!!! Dan weet je tenminste zeker dat ze een goed leven heeft gehad en dat het goed en lekker vlees is. Heb het meteen aan meerdere mensen verteld.

 • Tiff - The CineFiles

  20 januari 2014 at 19:06 Beantwoorden

  Ooeehhh die Hummus en die Viva Vitality Choco wil ik wel proberen.\r\nDat Koop een Koe vind ik trouwens een erg goed initiatief!

 • Maaike

  20 januari 2014 at 12:56 Beantwoorden

  Oeh, die gezonde chocolade! <3

 • Manon

  20 januari 2014 at 09:50 Beantwoorden

  Leuke nieuwtjes! Mij lijkt die tahini wel interessant:)

 • Susanne

  20 januari 2014 at 09:10 Beantwoorden

  Leuk om de nieuwtjes weer te lezen. Als chocoladeverslaafde ben ik heel blij met de chocola gezoet met stevia 🙂

 • MySimplySpecial

  20 januari 2014 at 09:04 Beantwoorden

  Wat een goed initiatief dat koop een koe!

 • Michelle

  20 januari 2014 at 08:44 Beantwoorden

  Vooral van die gezonde chocolade word ik heel erg blij! \r\nXx

 • Reny

  20 januari 2014 at 08:31 Beantwoorden

  Leuk Pauline, dank je wel! Vooral naar de tahini’s van Lima ben ik erg nieuwsgierig 😀 Lijkt me erg lekker! \r\n\r\nEn koopeenkoe.nl had ik voorbij zien komen op Twitter, prachtig initiatief!

Plaats een reactie