Instagram Tag

Ik ben dol op plaatjes kijken. Mijn favoriete social media kanalen zijn dan ook Pinterest en Instagram. Ik volg heel veel foodies op beide kanalen en dit is voor mij ook mijn grootste bron van inspiratie. Op dit moment vind ik Instagram het leukste en toen ik de Instagram Tag voorbij zag komen van Serena Verbon van Beautylab, leek het mij leuk om deze over te nemen.

Een tag is een lijst met vragen die op het web circuleert. Op deze manier leer je de personen achter de blogs wat beter kennen. Deze Tag is bijvoorbeeld al overgenomen door Hare Maristeit. Wil jij hem ook doen? Neem dan gerust de vragen over.

Instagram

Wat is je Instagram gebruikersnaam, en waarom?
Mijn gebruikersnaam is @uitpaulineskeuken omdat dat de naam van mijn blog is. Die naam heb ik trouwens ooit in een opwelling verzonnen. Omdat ik er nooit bij stil had gestaan wat dit in de toekomst zou betekenen deed ik er nogal luchtig over. En gelukkig ben ik nog steeds blij met mijn naam.

Hoeveel foto’s post je gemiddeld?
Ik post iedere dag minimaal 1 foto, maar meestal wel 2. Ik plaats ook al mijn blog recepten op Instagram, zodat je ook daar kunt zien, wat er die dag online staat. Verder maak ik overal foto’s maar wel van voornamelijk Food. Ik ben niet voor niets een foodie. Daarnaast zijn mijn foto’s altijd licht en fris, dat is een beetje mijn handelsmerk geworden.

Laat je favoriete Instagram foto zien.
InstagramDit is een typische Pauline foto. Er staat koffie op de foto, ik ben een Coffeelover en kan echt enorm genieten van een lekkere cappuccino. Daarnaast is de foto fris en licht en heeft het ook sfeer. Het is net alsof je er bij bent. De foto is gemaakt bij Vinnies Deli op de Haarlemmerstraat in Amsterdam.

Laat de Instagram foto zien met de meeste likes
voedselzandloper
Grappig dat de foto van mijn boek (Het Voedselzandloper Kookboek) de meeste likes heeft gekregen. Deze foto is 201 x geliked en heeft 37 reacties ontvangen. Zo leuk om te zien. En die cover past ook weer helemaal bij mij, helemaal mijn stijltje.

Welke apps gebruik je in combinatie met Instagram?
Voor het bewerken van mijn foto’s gebruik ik de A Beautifull Mess app. In deze app heb je mooie filters en kan je leuke teksten, doodles en kaders toevoegen. Verder gebruik ik GramPro om mijn statistieken te bekijken. En Instafollow om onder andere de meest favoriete foto’s te bekijken.

Welke celebrities volg je?
Ik volg bijna geen celebs, behalve Carice van Houten, omdat ik haar zo leuk vind. En natuurlijk volg ik Jamie Oliver. Voor de rest volg ik voornamelijk foodies, bekende en onbekende en heel veel bloggers. De foto’s moeten mij inspireren en ik zie het liefst eten. En ik hou er van als er één stijl wordt gebruikt, al hoeft dat natuurlijk niet.

Welk Instagramfilter gebruik je het meest?
Ik gebruik heel vaak geen filter. Een foto met natuurlijk licht gemaakt, vind ik het mooiste. Als mijn foto van zichzelf wat minder mooi is, bewerk ik de foto in de A Beautifull Mess app en dan kies ik het vaakst voor het filter Spotlight. Deze kun je vervolgens ook weer helderder maken of meer contrast in aanbrengen. In het begin gebruikte ik in Instagram zelf vaak het Amaro filter.

Welke hashtags gebruik je het meest?
Ik ben niet zo van de hashtags, misschien niet zo handig van mij. Ik zal er vaker op gaan letten. Als ik dan toch wat moet noemen is het denk ik #voedselzandloper en #wewv (wat eten we vandaag). Ik ben wel van het Taggen, ik Tag vaak personen in mijn foto’s.

Laat je laatste Instavideo zien.
instavideoIk heb nog niet zoveel Instavideo’s gemaakt, om precies te zijn 1 van mijn verticale tuin om het uit te proberen. Ik ben meer van stilstaand beeld. Mijn video upload ik op mijn YouTube kanaal en Instagram zie ik toch meer als foto medium.

Welke dierenaccounts volg je?
Hoewel ik helemaal geen katten fan ben, vind ik de katten van Serena echt te gek. Het enige dierenaccount dat ik volg is @goldenkittehs. Deze katten zijn prachtig om te zien en ook heel grappig.

Welke (grote) bedrijven volg je?
Alleen Hema! I love Hema en wil graag op de hoogte blijven van hun nieuwste producten. Daarnaast volg ik een aantal webshops zoals Chocstar, Accessorize your home, A day with Kate, Theebrouwerij etc. En ik volg heel veel bladen, de 101 woonideeën, Jamie Magazine, Flow Magazine en de Elle eten. Ik heb zelf Marketing gestudeerd en vind het leuk als bedrijven meegaan in de trends op Social Media. Ik begrijp dan ook niet dat sommige bedrijven en bladen hier niet te vinden zijn.

Heb je veel familieleden op Instagram?
Mijn zusje heeft ook Instagram @veryberrymint en die volg ik natuurlijk. De rest van mijn familie heeft geen Instagram. En Maurits doet echt helemaal niks met Social Media, dus ook hem kun je niet terugvinden op Instagram.

Ik ben benieuwd wat je van mijn tag vond. Volg je mij al op Instagram?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in