Menu

Review Het Dolce Vita Dieet

Even een berichtje voor mijn Facebook volgers. Facebook heeft onlangs de instellingen aangepast, omdat ze willen dat men gaat betalen om Facebook updates te verspreiden onder alle volgers van een pagina. De updates worden niet meer vanzelfsprekend getoond in je Timeline.

Wil je niet missen van Uit Paulines Keuken?
Ga dan met je muis over de “Vind-ik-leuk” knop rechtsboven op de Uit Paulines Keuken FB pagina. Hieronder verschijnt een “drop-down” menu, waar je “meldingen ontvangen” of “get notifications” aanvinkt.

…….

Hoe staat het met jullie goede voornemens? Lukt het om je eetpatroon weer een beetje op de rails te krijgen? Bij diëten, afvallen, gezonder eten vind ik het belangrijk dat je doet wat bij je past. De een kan goed mate houden, de ander moet op streng regime en weer een ander heeft een belangrijke theorie als stok achter de deur nodig.

dolce vita dieet

Het Dolce Vita Dieet is een samenwerking tussen chef, tv kok en kookboeken schrijver Gino D’acampo, diëtiste Juliette Kelow en Personal Trainer Nicki Waterman. Samen hebben ze een compleet boek gemaakt, waarbij Gino de recepten heeft bedacht, Juliette je helpt bij de planning van het menu en Nicki simpele oefening deelt die je thuis achter of op kantoor kunt doen. Het Dolce Vita Dieet is het lekkere dieet, waarbij ze uitgaan van makkelijke en smakelijk recepten uit de Italiaanse keuken. Uitgangspunt is gezonde en pure ingrediënten waarbij rekening wordt gehouden met een bepaalde calorie inname per dag. Het doet mij denken aan een Italiaanse versie van Sonja Bakker.

Genieten met mate is de basis van het boek. Dat kunstje kennen we inmiddels wel. Opvallend is wel, dat er geen producten gemeden worden. Pasta, brood en polenta zou een goede basis vormen voor een menu. Door de pasta al dente te koken, zal de glycemische index minder hoog zijn, dan wanneer je deze gaar kookt. En je moet doen zoals de Italianen doen, kleinere porties, simpele gerechten, tijd nemen voor het eten en de grootste maaltijd eet je tussen de middag.

dolce vita dieet

Menuplanning
Het boek begint met een weekplanning van het menu op basis van 1500 kcal, de calorie inname per dag waarbij je gewicht zult verliezen en een planning op basis van 2000 kcal, waarbij je op gewicht blijft. Alle recepten in de menu’s zijn opgenomen in het boek. De menu’s zien er prima en gevarieerd uit. De recepten zijn eenvoudig, maar lekker. Het begint met ontbijt recepten, daarna lunch, energiestoot, snelle maaltijden, etentjes voor 2, eenpans maaltijden, koken voor gasten en lekkers. Mij lijkt de romige chocolade risotto lekker, maar ook het gevulde brood, de geglaceerde citroenkip maar ook de asperges in pancetta.

Wat vind ik er van?
Ik heb wel een beetje mijn vraagtekens bij het dieet gehalte van dit boek. Ok er staan 1500 kcal menu’s in en achterin staan wat sportieve oefeningen. Maar om echt af te vallen, vind ik de informatie wat summier. De basis daarin is niet heel duidelijk gezet.

Maar aan de andere kant waren veel mensen ook enorm blij met de boeken van Sonja. En dit is echt de Italiaanse versie van Sonja Bakker, in plaats van aardappelen, groente vlees, krijg je nu pasta en risotto. Het is een vrij basic boek met eenvoudige recepten. Voor iemand die wel wat inspiratie in de dagelijkse keuken kan gebruiken is dit een fijn boek. Voor iemand zoals ik, is het weinig vernieuwend. Maar Gino, die mag blijven…

dolce vita dieet

Titel
Het Dolce Vita Dieet

Auteur
Gino D’Acampo

Uitgeverij
Fontaine uitgevers

Bestellen
Prijs € 16,95
bij Bol.com.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

8 reacties

 • Leonella
  14 januari 2014 om 16:46

  Hah, alleen om de cover al :P En het boek zelf lijkt me ook wel interessant, die ga ik onthouden!

 • Petra
  13 januari 2014 om 19:34

  Lijkt mij erg interessant! En Italiaans is altijd goed

 • Maaike
  13 januari 2014 om 19:14

  Klinkt wel leuk! Maar ik doe niet aan diëten, haha, ik val gewoon af op mijn eigen manier.

 • Pauline
  13 januari 2014 om 13:07

  Dat is het inderdaad, een lekker basic boek met goede basis recepten.

 • MySimplySpecial
  13 januari 2014 om 10:00

  Het klinkt niet als een dieet boek, maar italiaans eten klinkt altijd goed!

 • Renske
  13 januari 2014 om 09:51

  Haha, nou die Gino mag inderdaad blijven ;-) lol

 • Susanne
  13 januari 2014 om 09:22

  Ik ben wel enthousiast hoor! Die dieetrecepten, ach, vaak verander ik toch een paar ingrediënten zodat het wat slanker is. Maar wat me vooral aanspreekt is dat het een vrij basic boek is met eenvoudiger recepten. Dat wil ik!

 • Manon
  13 januari 2014 om 08:25

  Hmmm... Ik ben het eens met wat je zegt! Het is eigenlijk gewoon een receptenboek met "slanke" recepten ofzoiets, geen goed onderbouwd dieet.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.