Mijn eetdagboek

Een tijdje geleden kreeg ik via Instagram de vraag of ik een eetdagboek bij wilde houden. Ik snap dat er door het uitbrengen van mijn boek misschien wat verwarring is ontstaan over mijn levensstijl. Laat ik voorop stellen dat ik een genieter ben, ik hou van lekker eten. Eten moet gewoon goed zijn en dit betekent niet dat het luxe moet zijn, maar wel lekker. Sterker nog ik hou eigenlijk helemaal niet zo van dat über luxe gedoe.

Low Profile
Ik kan er wel van genieten hoor, van een luxe etentje met een snufje van dit en een druppeltje van dat, wat je proeft is vaak hemels. Maar de sfeer in zulke resto’s is soms ook een beetje stijf, je durft je amper te bewegen. Mijn voorkeur gaat uit naar low profile, lekker eten met vrienden en het liefst een tafel vol met lekkers dat we samen delen. Beetje Jamie Oliver achtig.

Voedselzandloper
Wat de Voedselzandloper betreft, ik eet niet 100% volgens de Voedselzandloper. Maar als je mijn blog volgt, weet je dat eigenlijk wel. Ik heb er dingen uit meegenomen en ik vind het heel belangrijk om bewust met eten om te gaan. Dus niet klakkeloos alles naar binnen proppen en meer nadenken over wat je eet. Voor een foodie is het lastig om op gewicht te blijven, want ik vind alles lekker! Ik ga er dan ook heel rationeel mee om, doordeweeks eet ik vrij gezond en matig ik met suiker en koolhydraten, in het weekend laat ik de teugels wat vieren. Want genieten vind ik ook belangrijk en het leven is daarvoor veel te lekker.

Maar hoe ziet mijn eetpatroon er nu uit op een gewone doordeweekse dag, wanneer ik thuis werk en geen afspraken heb.

9.30 Ontbijt
Tropische cruesli

Ik begin de dag altijd met een paar el magere kwark of Griekse yoghurt met een handje muesli. Meestal voeg ik daar nog een halve banaan toe. Daarbij drink ik zwarte koffie. Ik heb dat echt nodig om wakker te worden.

10.30 Koffie
Italiaanse koffie
Tussendoor drink ik vaak nog een kopje zwarte koffie. Ik eet tot de lunch niks meer.

13.00 Lunch
havermout ontbijt Om op gewicht te blijven eet ik nu vaak havermout als lunch. Ik eet mijn havermout altijd met vers fruit en extra zaden of noten. Ik gebruik daarvoor gewone halfvolle melk.  Ik heb zelf erg last van bloedsuikerschommelingen en ik merk dat ik dat door de havermout niet heb. Plus dat het mij lang een verzadigd gevoel geeft. Daarbij drink ik koffie en een glas spa rood.

Of…
eetdagboek

14.30 Tussendoortje
rijstewafelsOm 14.30 krijg ik vaak mijn eerste trek momentje, ik neem dan vaak 1 of 2 rijstwafels met hummus, kaas of pindakaas. Je verklaart me misschien voor gek, maar ik vind rijstwafels lekker. Meestal drink ik nog een kopje zwarte koffie.

17.00 Tussendoortje
de voedselzandloper
Rond 17.00 krijg ik vaak al trek en het liefst zou ik dan al eten. Om het honger gevoel wat te stillen neem ik vaak 2 handjes noten of studentenhaver. Als ik zin in hartig heb, neem ik een plakje kaas of een stukje gerookte kipfilet of wat cherry tomaatjes. Ik begin dan vaak met koken en stiekem gaat er dan al het een en ander in mijn mond.

18.00 Avondeten
Sinds de Voedselzandloper eet ik minder tarwe. Ik probeer mijn avondeten voor het grootste gedeelte uit groente te laten bestaan. Ik eet bijvoorbeeld wel pasta, maar neem dan een beetje (100gr) en vul dit aan met veel groente. Daarbij drink ik spa rood.

Een paar kiekjes van mijn avondeten van de afgelopen tijd.
eetdagboekeetdagboekgegrilde kip uit de oven

19.30 Koffie
Italiaanse koffie
Na het eten drink ik altijd zwarte koffie en meestal neem ik er een klein stukje pure chocola bij.

20.00 Tussendoortje
mandarijnenRond 20.00 krijg ik vaak zin in iets. Dit is mijn fruitmoment. Ik neem meestal wat druiven, 2 mandarijntjes of net wat er in het seizoen is.

Drinken
eetdagboek’s avonds drink ik vaak nog 1 kop thee en een glas spa rood.

In het weekend
In het weekend eet ik meestal brood als lunch of ik lunch buiten de deur. Ook neem ik bijna ieder weekend tortilla chips met guacamole en salsasaus (ik ben verslaafd).

Qua avondeten doe ik vaak makkelijk in het weekend, soep met brood, een hamburger, of we eten buiten de deur. En ook ik laat wel eens iets thuis bezorgen, of haal lekkere frietjes.

tomatensoep

Tussendoortjes
Ook de tussendoortjes zijn wat minder gezond in het weekend. Ik neem dan wel een koekje of chocola, en soms ga ik mij te buiten aan een zak pepernoten of eet ik ineens een hele reep op. Niet zo gezond, maar wel de werkelijkheid.

Conclusie
Dit is een beetje mijn eetpatroon. Ik weet wel dat ik te weinig drink, dat is echt een aandachtspunt voor mij. Ook moet je er rekening mee houden dat ik thuis werk en relatief weinig beweeg. Voor iemand die elke dag 10 km fietst zou dit veel te weinig zijn.

Ik ben wel benieuwd, hoe eten jullie?

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in