Menu

Mijn eetdagboek

Een tijdje geleden kreeg ik via Instagram de vraag of ik een eetdagboek bij wilde houden. Ik snap dat er door het uitbrengen van mijn boek misschien wat verwarring is ontstaan over mijn levensstijl. Laat ik voorop stellen dat ik een genieter ben, ik hou van lekker eten. Eten moet gewoon goed zijn en dit betekent niet dat het luxe moet zijn, maar wel lekker. Sterker nog ik hou eigenlijk helemaal niet zo van dat über luxe gedoe.

Low Profile
Ik kan er wel van genieten hoor, van een luxe etentje met een snufje van dit en een druppeltje van dat, wat je proeft is vaak hemels. Maar de sfeer in zulke resto’s is soms ook een beetje stijf, je durft je amper te bewegen. Mijn voorkeur gaat uit naar low profile, lekker eten met vrienden en het liefst een tafel vol met lekkers dat we samen delen. Beetje Jamie Oliver achtig.

Voedselzandloper
Wat de Voedselzandloper betreft, ik eet niet 100% volgens de Voedselzandloper. Maar als je mijn blog volgt, weet je dat eigenlijk wel. Ik heb er dingen uit meegenomen en ik vind het heel belangrijk om bewust met eten om te gaan. Dus niet klakkeloos alles naar binnen proppen en meer nadenken over wat je eet. Voor een foodie is het lastig om op gewicht te blijven, want ik vind alles lekker! Ik ga er dan ook heel rationeel mee om, doordeweeks eet ik vrij gezond en matig ik met suiker en koolhydraten, in het weekend laat ik de teugels wat vieren. Want genieten vind ik ook belangrijk en het leven is daarvoor veel te lekker.

Maar hoe ziet mijn eetpatroon er nu uit op een gewone doordeweekse dag, wanneer ik thuis werk en geen afspraken heb.

9.30 Ontbijt
Tropische cruesli

Ik begin de dag altijd met een paar el magere kwark of Griekse yoghurt met een handje muesli. Meestal voeg ik daar nog een halve banaan toe. Daarbij drink ik zwarte koffie. Ik heb dat echt nodig om wakker te worden.

10.30 Koffie
Italiaanse koffie
Tussendoor drink ik vaak nog een kopje zwarte koffie. Ik eet tot de lunch niks meer.

13.00 Lunch
havermout ontbijt Om op gewicht te blijven eet ik nu vaak havermout als lunch. Ik eet mijn havermout altijd met vers fruit en extra zaden of noten. Ik gebruik daarvoor gewone halfvolle melk.  Ik heb zelf erg last van bloedsuikerschommelingen en ik merk dat ik dat door de havermout niet heb. Plus dat het mij lang een verzadigd gevoel geeft. Daarbij drink ik koffie en een glas spa rood.

Of…
eetdagboek

14.30 Tussendoortje
rijstewafelsOm 14.30 krijg ik vaak mijn eerste trek momentje, ik neem dan vaak 1 of 2 rijstwafels met hummus, kaas of pindakaas. Je verklaart me misschien voor gek, maar ik vind rijstwafels lekker. Meestal drink ik nog een kopje zwarte koffie.

17.00 Tussendoortje
de voedselzandloper
Rond 17.00 krijg ik vaak al trek en het liefst zou ik dan al eten. Om het honger gevoel wat te stillen neem ik vaak 2 handjes noten of studentenhaver. Als ik zin in hartig heb, neem ik een plakje kaas of een stukje gerookte kipfilet of wat cherry tomaatjes. Ik begin dan vaak met koken en stiekem gaat er dan al het een en ander in mijn mond.

18.00 Avondeten
Sinds de Voedselzandloper eet ik minder tarwe. Ik probeer mijn avondeten voor het grootste gedeelte uit groente te laten bestaan. Ik eet bijvoorbeeld wel pasta, maar neem dan een beetje (100gr) en vul dit aan met veel groente. Daarbij drink ik spa rood.

Een paar kiekjes van mijn avondeten van de afgelopen tijd.
eetdagboekeetdagboekgegrilde kip uit de oven

19.30 Koffie
Italiaanse koffie
Na het eten drink ik altijd zwarte koffie en meestal neem ik er een klein stukje pure chocola bij.

20.00 Tussendoortje
mandarijnenRond 20.00 krijg ik vaak zin in iets. Dit is mijn fruitmoment. Ik neem meestal wat druiven, 2 mandarijntjes of net wat er in het seizoen is.

Drinken
eetdagboek’s avonds drink ik vaak nog 1 kop thee en een glas spa rood.

In het weekend
In het weekend eet ik meestal brood als lunch of ik lunch buiten de deur. Ook neem ik bijna ieder weekend tortilla chips met guacamole en salsasaus (ik ben verslaafd).

Qua avondeten doe ik vaak makkelijk in het weekend, soep met brood, een hamburger, of we eten buiten de deur. En ook ik laat wel eens iets thuis bezorgen, of haal lekkere frietjes.

tomatensoep

Tussendoortjes
Ook de tussendoortjes zijn wat minder gezond in het weekend. Ik neem dan wel een koekje of chocola, en soms ga ik mij te buiten aan een zak pepernoten of eet ik ineens een hele reep op. Niet zo gezond, maar wel de werkelijkheid.

Conclusie
Dit is een beetje mijn eetpatroon. Ik weet wel dat ik te weinig drink, dat is echt een aandachtspunt voor mij. Ook moet je er rekening mee houden dat ik thuis werk en relatief weinig beweeg. Voor iemand die elke dag 10 km fietst zou dit veel te weinig zijn.

Ik ben wel benieuwd, hoe eten jullie?

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

15 reacties

 • Pauline
  27 maart 2014 om 15:50

  Ahhh wat leuk! Speltmuesli van De Halm of de Noten en Zaden muesli van Zonnatura

 • Fabienne
  26 maart 2014 om 21:13

  Ik ben echt verslaaaaafd aan je blog! :) Wel even een vraagje, wat voor muesli gebruik je?

 • Anoeska
  28 november 2013 om 23:09

  Wat leuk en handig om dit te lezen! Mooie foto's ook. :)

 • Laura
  28 november 2013 om 16:35

  Ik ontbijt altijd met havermout, in de variaties met gekookte appel, kaneel, wat vanille en sojamelk tot overnight oats. met wat fruit of pure chocola erdoor!
  Sochtends drink ik altijd een grote kop koffie met wat melk en stevia en wat glazen water..
  Tussen de middag een omelet, of een salade, of havermout, of rijstewafels met pindakaas/kaas/vleeswaren, of restje avondeten van de avond ervoor. tegenwoordig ook de eimuffins ontdekt van restjes groente/ham/kaas en ei als lunch!

  En dan tussendoor wat pure chocola, of stukje kaas, of wat nootjes en rozijnen. soms een koekje!

  Savonds meestal weinig koolhydraten en veel groente..
  In het weekend eet ik afbakbroodjes, havermout en toastjes met vis/filet etc. Dus dan laat ik het wat meer los!

 • Pauline
  24 november 2013 om 20:59

  Klinkt goed toch? Ik eet ook steeds vaker soep nu het buiten zo freezing koud is ;)

 • Pauline
  24 november 2013 om 20:56

  Wat een fijne reacties allemaal.

 • Daniëlle
  23 november 2013 om 21:33

  Ik vind het ook heel goed om in het weekend wat minder op m'n eten te letten. Sowieso omdat ik geen zin heb om in het weekend op de calorieën te letten en op suiker te letten, dus in het weekend gaat er wel een stukje chocolade in. Maar door de week eet ik bijna geen suiker en best wel gezond, om op gewicht te blijven!

 • Simone
  23 november 2013 om 16:24

  Vind het er heel goed uitzien, mooie balans!

 • OURTASTE.NL
  23 november 2013 om 15:10

  Leuk om te lezen! Sinds gisteren ben ik mijn eetpatroon ook gaan aanpassen! Wat je zegt, minder brood, meer groenten!

  Ik werk staand, maar daarover kan ik weinig vinden op internet, geen idee of ik daarmee extra calorieën verbrand!?

 • Anniek
  23 november 2013 om 13:38

  Klinkt goed en gevarieerd, en inderdaad ook prima voor iemand die vaak thuis is. Mag ook wel hoor, lekker snoepen, als het maar niet té vaak is :)

 • MySimplySpecial
  23 november 2013 om 10:32

  Interessant om te zien! Ik drink zelf de laatste tijd ook veel te weinig.

 • Maura - YLT
  23 november 2013 om 10:10

  Leuk om te lezen Pauline! Ik wist wel dat je niet alleen zandloper achtige recepten eet ;) daar is de rest veels te lekker voor!

  Mijn doordeweekse eetpatroon:
  Ontbijt: meestal havermout met amandelmelk en ik doe er vaak (diepvries)fruit in zoals blauwe bessen of frambozen, handje dadels en ahornsiroop. En natuurlijk espresso! Of ik eet magere kwark met een banaan en zelfgemaakte granola.

  Tussendoor: een stuk fruit zoals een peer, appel of grapefruit.

  Lunch: vaak maak ik een smoothie met magere yoghurt of kwark en een banaan. Hier nog een lepel lijnzaad door en soms een lepel granola.

  Tussendoor: cherry tomaatjes of een handje noten

  Avondeten: ik zit momenteel in een soepfase. Met brood en heel veel kaasjes erbij haha. Niet echt gezond, maar wel heel lekker. Of risotto. Of wraps met paddenstoelen. Lekker veel koolhydraten dus haha ;)

  Liefs, Maura

 • Farah
  23 november 2013 om 09:35

  Leuk om te weten wat je dagelijks eet.
  Ik probeer zelf ook veel gezond te eten, maar eten is veel te lekker om daar alleen maar mee bezig te zijn. Ik zorg dus altijd dat ik altijd mijn groentes eet en fruit enzovoorts en zo min mogelijk cola (maar god, ik ben verslaafd!) en chips (wederom, verslaafd). Maar je moet het jezelf ook niet te lastig maken vind ik.

 • Dita
  23 november 2013 om 08:38

  Leuk om te zien, ik vind rijstwafels ook erg lekker

 • Curly Creative
  23 november 2013 om 08:30

  is een beetje te vergelijken met jou, in de week let ik op en lunch ook met bijv salade.In 't weekend alles waar ik zin in heb ;)

  Liefs

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST