Review Zonder pakjes en zakjes #2

Zonder pakjes en zakjes 2 is alweer het 7e boek van de Lady in red, Karin Luiten. Karin blogt op koken.blogo.nl en op kokenmetkarin.nl, daarnaast heeft zij een wekelijks anti pakjes rubriek in dagblad Trouw.

zonder pakjes en zakjes

Met Zonder pakjes en zakjes laat Karin zien dat je echt geen pakjes nodig hebt. Kip madras of gehaktballen met jus maak je net zo gemakkelijk zelf. Haar stijl is heel herkenbaar, veel rood, volgens mij is zelf haar hele garderobe rood en de recepten zijn voorzien van leuke illsutraties.

zonder pakjes en zakjes

Het boek is verdeeld in 12 hoofdstukken waaronder o.a. soepen, sauzen, salades, kip, toetjes en gebak. Het zijn basic recepten die je zonder al te veel moeite thuis kunt maken. Ik hou er van, koken moet leuk zijn, niet te ingewikkeld en vooral heel lekker.  Enkele recepten zijn voorzien van een 4-tal tips, kende jij het ABC- geheim al? Voor de beste frieten moet je A) Rauwe aardappelen, goed afdrogen, B) frieten altijd eerst voorbakken en C) helemaal laten afkoelen voordat je ze afbakt. Handig!

zonder pakjes en zakjes

Door de illustraties krijgt het een boek een speelse uitstraling, ik wou dat ik zo goed kon tekenen. Daarnaast staan er ook veel foto’s in het boek, soms van het eindresultaat soms van een ingrediënt. Ik vind het een leuke aanwinst voor mijn boekenkast en ik heb meteen zin om de keuken in te duiken. Ik denk dat ik de viscuisine als eerste ga maken, deze at ik vroeger uit een pakje en het wordt toch wel eens tijd dat ik hem zelf maak.

Titel
Zonder Pakjes & Zakjes 2

Auteur
Karin Luiten

Uitgeverij
Nieuw Amsterdam

Bestellen
Prijs € 17,95
bij Bol.com.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in