Menu

Review Zonder pakjes en zakjes #2

Zonder pakjes en zakjes 2 is alweer het 7e boek van de Lady in red, Karin Luiten. Karin blogt op koken.blogo.nl en op kokenmetkarin.nl, daarnaast heeft zij een wekelijks anti pakjes rubriek in dagblad Trouw.

zonder pakjes en zakjes

Met Zonder pakjes en zakjes laat Karin zien dat je echt geen pakjes nodig hebt. Kip madras of gehaktballen met jus maak je net zo gemakkelijk zelf. Haar stijl is heel herkenbaar, veel rood, volgens mij is zelf haar hele garderobe rood en de recepten zijn voorzien van leuke illsutraties.

zonder pakjes en zakjes

Het boek is verdeeld in 12 hoofdstukken waaronder o.a. soepen, sauzen, salades, kip, toetjes en gebak. Het zijn basic recepten die je zonder al te veel moeite thuis kunt maken. Ik hou er van, koken moet leuk zijn, niet te ingewikkeld en vooral heel lekker.  Enkele recepten zijn voorzien van een 4-tal tips, kende jij het ABC- geheim al? Voor de beste frieten moet je A) Rauwe aardappelen, goed afdrogen, B) frieten altijd eerst voorbakken en C) helemaal laten afkoelen voordat je ze afbakt. Handig!

zonder pakjes en zakjes

Door de illustraties krijgt het een boek een speelse uitstraling, ik wou dat ik zo goed kon tekenen. Daarnaast staan er ook veel foto’s in het boek, soms van het eindresultaat soms van een ingrediënt. Ik vind het een leuke aanwinst voor mijn boekenkast en ik heb meteen zin om de keuken in te duiken. Ik denk dat ik de viscuisine als eerste ga maken, deze at ik vroeger uit een pakje en het wordt toch wel eens tijd dat ik hem zelf maak.

Titel
Zonder Pakjes & Zakjes 2

Auteur
Karin Luiten

Uitgeverij
Nieuw Amsterdam

Bestellen
Prijs € 17,95
bij Bol.com.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

 • Anoeska
  11 oktober 2013 om 22:14

  Lijkt me een heel leuk boek! Zo leer je ook nog eens zelf koken zonder behulp van die zakjes e.d. ;)

 • Pauline
  10 oktober 2013 om 20:27

  Jaa daar hou ik ook van!

 • Danielle
  10 oktober 2013 om 20:06

  Ik heb alle kookboeken van Karin Luiten. Het fijne aan haar recepten is dat ze goed zijn te maken. Niet te veel ingrediënten en gegarandeerd een lekker resultaat.

 • Pauline
  10 oktober 2013 om 16:42

  Oh dat klinkt niet echt lekker nee.

 • Denise
  10 oktober 2013 om 15:10

  Lijkt me een heel leuk boek, ben er erg benieuwd naar!

 • nicolette
  10 oktober 2013 om 15:04

  was vandaag weer eens even in de nederlandse supermarkt aan de costa blanca/spanje. pfff wat een hoop pakjes en zakjes. terwijl het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn om je eten wat op te leuken. ik kreeg er eerlijk gezegd een beetje de slappe lach van. het ziet er echt raar uit hoor als je het niet gewend bent, die knorr/honig/remia maaltijden die je uit zo'n astronautenpakje tovert. maar ben blij dat ik dat lang achter mij heb. maar de kinderen gieren van het lachen en griezelen en vragen of ik nog eens kan vertellen over toenwe nog in nl woonden: toen de boerenkool in poedervorm in een pakketje naast aardappel in poedervorm de maaltijd vormde. jekkes, wie dat ooit bedacht heeft

 • Joyce
  10 oktober 2013 om 10:45

  Lijkt me een erg handig en fijn kookboek! Wij proberen hier thuis ook steeds minder zonder pakjes te eten, maar dit boek zou nog een handige aanvulling hiervoor zijn! Deze gaat op mijn wishlist.

 • Petra
  10 oktober 2013 om 10:40

  Ik zweer bij deel 1 en ben dan ook heel nieuwsgierig naar deel 2!

 • MySimplySpecial
  10 oktober 2013 om 08:33

  Wat leuk zo met die illustraties inderdaad!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.