yoghurt test

Getest: Yoghurt

Ik kijk al jaren naar de Keuringsdienst van Waarde en deze keer ging het over yoghurt. De Griekse yoghurt komt niet uit Griekenland en bij de Turkse yoghurt komt geen Turk aan te pas. Daar worden wij als consumenten mooi genept. De basis voor deze yoghurts bestaat uit een yoghurt cultuur (dat zijn goede bacteriën) en een Griekse yoghurt cultuur verschilt van een Turkse yoghurt cultuur, zo zit het!

Ik vond het een reuze interressante uitzending en besloot zelf ook even op onderzoek uit te gaan. Ik heb 5 verschillende yoghurts gekocht en deze beoordeeld op smaak en ingrediënten. Tegenwoordig eet ik ’s ochtends altijd kwark met muesli, maar ik ben ook dol op Griekse yoghurt en Hangop. Kijk mee welke bij mij als beste uit de test komt.

Turkse Yoghurt

turkse yoghurt

De Turkse mevrouw bij de KvW vond deze yoghurt echt niet lekker. Ik vind hem zelf wel erg lekker. Hij is heel mild van smaak, hij neigt naar iets zoets. De structuur is heel romig en lobbig. Het is een vrij dikke yoghurt en die vind ik het aller lekkerste. Deze yoghurt bevat volle melk, room, magere melkpoeder en (Turkse) yoghurtcultuur. De yoghurt bevat 125 kcal per 100 gr en deze Turkse yoghurt krijgt van mij een 8,5.

De Turkse Yoghurt kost €1,29 en is verkrijgbaar bij Albert Heijn

Hangop

hangop ah

Ik ben dol op Hangop. Hangop is uitgelekte yoghurt, al het vocht verdwijnt waardoor er een hele dikke romige structuur over blijft. Deze hangop kocht ik kant en klaar. Ik vind hem lekker als is hij niet super dik. Ik vind hem qua dikte vergelijkbaar met Griekse Yoghurt. De smaak is weer heel mild en de structuur is romig. De hangop bestaat uit yoghurt met een vetpercentage van 6% en niets meer dan dat. De hangop bevat 90 kcal per 100 gr en krijgt van mij een 7,5.

De Hangop kost €1,29 en is verkrijgbaar bij Albert Heijn

Griekse yoghurt

griekse yoghurt
Griekse yoghurt is lekker romig en fris van smaak. Ik hou van de lobbige structuur van deze yoghurt. Hij is wederom mild. De Griekse yoghurt bevat gepasteuriseerde volle melk, room, melkeiwit en yoghurtcultuur. Het verpercentage is 5% en hij bevat 79 kcal per 100 gr. Deze Griekse Yoghurt krijgt van mij een 8.

De Griekse Yoghurt kost € 1,29 en is verkrijgbaar bij Albert Heijn

Bulgaarse yoghurt

bulgaarse yoghurtDeze Bulgaarse yoghurt lijkt meer op gewone old school yoghurt. Het is vrij dun en heeft een iets zuurdere smaak dan de yoghurts die ik hiervoor noemde. Ik vind hem wel lekker maar ik hou zelf toch meer van de dikke variant. En ik heb ze liever iets milder. Deze yoghurt bevat volle melk, melkeiwit en yoghurt cultuur. De yoghurt bevat 65 kcal per 100 gr. Ik geef deze yoghurt een 7,5.

De Bulgaarse Yoghurt kost €1,29 en is verkrijgbaar bij Albert Heijn

Biologische yoghurtbio yoghurt ah

Deze yoghurt van AH Puur en Eerlijk is biologisch. Dit betekent dat de yoghurt van biologische melk gemaakt is. Het is een dunne yoghurt, zoals je deze van vroeger kent. De smaak is mild tot zuur. Ik vind hem wel lekker maar ik heb toch liever de dikke romige varianten.  De yoghurt bevat volle melk, yoghurt cultuur en magere melkpoeder. De yoghurt bevat 76 kcal per 100 gr. Hij krijgt van mij een 7.

De Bio Yoghurt kost €1,39 en is verkrijgbaar bij Albert Heijn

Eindoordeel
Ik vond dit een lastige test omdat de yoghurts qua smaak heel erg op elkaar leken. Ze waren allemaal vrij mild en verschilden ook niet extreem veel in structuur. Het zou mij niks verbazen als die yoghurt cultuur van de verschillende landen toch niet zo verschillende blijkt te zijn. Een echte nummer 1 heb ik dus niet, maar als ik dan toch moet kiezen, doe mij dan maar een enkeltje Turkije.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in