fbpx
Menu

Maïssoep die het boek niet haalde

Dit recept voor maïssoep heeft het boek niet gehaald. Voor het Voedselzandloper kookboek maakte in totaal iets van 106 recepten, er zouden 100 recepten in het boek komen dus maakte ik voor de zekerheid iets extra. Omdat het een samenwerking betreft kunnen er natuurlijk altijd nog recepten afvallen en dan kan je maar wat beter wat recepten achter de hand hebben.

Deze maïssoep heeft het boek niet gehaald, maar deel ik natuurlijk wel met jullie op mijn blog. Deze soep is gewoon heel lekker, het heeft iets zoetigs van de maïs, maar de chili peper geeft het net even wat extra pit. Omdat het een recept voor het boek was, heb ik helaas geen stap voor stap foto’s, maar ach het recept is niet moeilijk en dat lukt je vast ook wel zonder.

PS Koriander vind ik stiekem ook niet zo lekker, maar past wel goed bij dit recept. Als je er ook niet zo van houdt, kan je het ook weglaten.

maissoep

Ingredienen voor 4-6 personen
800 gr maïs (uit een blikje)
1 ui
1 teen knoflook
1 ltr kippenbouillon
1 tl komijn
1 chili pepertje
Handvol Koriander
Peper en Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze aan in wat olijfolie.

Voeg de komijn toe en bak dit kort mee. Zo komen de smaken extra vrij.

Voeg de bouillon toe en de maïs en breng de soep aan de kook.

Laat de soep ongeveer 6 – 8 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep glad met een staafmixer.

Snij het topje van de chili peper en wrijf de chili tussen je handen. Alle zaadjes vallen er nu uit. Snij de chili peper in dunne ringetjes.

Hak de koriander fijn.

Breng de soep op smaak met wat peper en zout.

Garneer de soep met de chili ringetjes en de verse koriander.

maissoep

Tip: Liever vega? Gebruik dan groentebouillon in plaats van kippenbouillon.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

28 reacties

  • Koen Poels
    5 maart 2019 om 12:03

    De soep zojuist gemaakt, echter is hij totaal niet glad en is dit niet lekker. Door het vergiet halen helpt niet, de soep loopt er niet doorheen. Moet ik langer staafmixen, verkeerde mais, te klein vergiet? Iemand tips?

    Beantwoorden
  • Frieke
    12 december 2018 om 14:26

    Lekker, hij is net even anders dan een maissoep welke ik eerder maakte. Ik wil hem met kerst in een eierdopje serveren als onderdeel van een voorgerecht van vijf kleine hapjes. Maar ik moet hem wel van te voren een keer gemaakt en geproefd hebben. De overgebleven soep is trouwens goed in te vriezen.

    Beantwoorden
  • manon1
    14 februari 2017 om 17:40

    Heerlijke soep! Heb hem al een aantal keer gemaakt. Erg simpel om te maken. Vaak haal ik hem wel nog even door een zeef om de velletjes van de mais korrels eruit te halen.

    Beantwoorden
  • Annemiek Brand
    16 december 2016 om 13:53

    Dit is echt mijn favoriete soep geworden! De eerste keer maakte ik m omdat ik zin had om wat te koken en toen dit recept tegen kwam. Een paar blikjes mais had ik nog wel! ik kon me niet voorstellen dat het echt lekker was.. nu dus een enorme favoriet. Bedankt voor het geweldige recept!

    Beantwoorden
  • Stef @pompoensoep.com
    10 december 2016 om 08:41

    Klinkt heerlijk Pauline!

    Ik dacht dat mais in De Voedselzandloper niet toegelaten was (onder de noemer minder graan), of zit ik daar fout?

    Dank en warme groeten,

    Stef

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 december 2016 om 16:32

    Het "mag" wel. Het is alleen wel groente die rijk is aan "natuurlijke" suikers en daarom had Kris liever niet dat het in het boek komt.

    Beantwoorden
  • Stef
    10 december 2016 om 17:32

    Top Pauline!

    Fijn om Kris' "liever niet" antwoord te lezen.

    Zijn redenering verbaast me wel, want bijvoorbeeld de bananen op zijn Voedselzandloper voorpagina afbeelding bevatten dubbel zoveel suiker dan eenzelfde hoeveelheid mais.

    Dank voor je snelle reactie Pauline en smakelijk!

    Warme groeten,

    Stef

    Beantwoorden
  • Dorien Dekker
    25 april 2016 om 11:45

    De smaak was lekker, maar de structuur wat minder. Misschien kwam het door mijn staafmixer, maar ik heb lang gepureerd terwijl de structuur erg grof en vezelig bleef. De volgende keer zou ik hem nog door een zeefje halen voor een gladdere soep. Dan vind ik hem persoonlijk lekkerder.

    Beantwoorden
  • Gaby
    17 juli 2015 om 17:07

    Super basis! Heb de komijn weggelaten, maar kokosmelk en noodles toegevoegd. Eet smakelijk :-)

    Beantwoorden
  • Kelly
    4 maart 2015 om 12:25

    Heb deze soep zojuist gemaakt en wat is ie lekker! Een snelle en lekkere maaltijd!

    Beantwoorden
  • Sharon
    1 januari 2015 om 15:13

    Heb zelf ook al een paar keer maïssoep gemaakt, heerlijk! Als ik de soep in een kom doe verkruimel ik er aan het eind wat zoute popcorn overheen, lekkere toevoeging :)

    Beantwoorden
  • chantal
    10 augustus 2014 om 12:11

    Hoi Pauline,
    Ik heb de soep vorige week gemaakt.
    Hij was echt super lekker.
    ik heb ipv de peper op het laatste toevoegen het tegelijk gebakken met de ui en knoflook en daarna gewoon mee gepureerd.
    het is echt een aanrader als je niet veel tijd hebt en toch lekker en gezond wil eten.

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 augustus 2014 om 13:55

    Wat leuk om te horen!

    Beantwoorden
  • Liesbet
    24 november 2013 om 20:40

    Ik heb deze soep gisteren gemaakt, en het was een voltreffer!
    Ik vind koriander wel lekker, maar had het niet in huis en heb het vervangen door verse peterselie.
    Mijn versie maakte ik met groentebouillon, en op het eind heb ik er nog een blikje krab bij gedaan. Het was echt heerlijk, zeker voor herhaling vatbaar!

    Beantwoorden
  • E.
    24 november 2013 om 19:59

    Hallo, allereerst mijn complimenten: ik heb al veel lekkere recepten gezien! Ik ben van plan om deze soep te gaan maken maar vraag me af of kokosmelk er lekker in zou smaken. Wat denk jij? Groetjes, E.

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 november 2013 om 20:50

    Ik denk zeker dat dat lekker is ;)

    Beantwoorden
  • Sam
    22 oktober 2013 om 23:12

    Ontzettend leuk om al je posts te lezen en je bent enorm creatief!
    Ik hou persoonlijk ook niet zo van koriander omdat het nogal naar zeep kan gaan smaken. Misschien een idee om 3 blaadjes koriander erbij te pureren. Dan valt de smaak wat meer weg bij de soep.
    Ik ben beginnend blogger en wil ook graag mijn recepten gaan delen met iedereen.
    Ik zou het leuk vinden als je eens een kijkje kwam nemen op mijn blog en misschien kan je me wat feedback geven. :)
    Liefs, Sam

    Beantwoorden
  • Jennifer
    22 oktober 2013 om 18:08

    Zo juist het boek gekocht! Ik vind het fantastisch, en het eerste gerecht staat al op het vuur! Dit recept krabbel ik mooi achterin mijn boek!

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 oktober 2013 om 19:46

    Haha wat leuk!

    Beantwoorden
  • Ella
    22 oktober 2013 om 16:08

    Ik heb hier (ik woon tijdelijk in het buitenland) geen mixer/blender oid, denk je dat de soep zo ook lekker kan zijn? Ik hou namelijk heel erg van maïs en ik mis soep hier wel. :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 oktober 2013 om 17:01

    Ik denk dat het zonder mixer heel anders smaakt. Dan is het meer een bouillon met mais. Je kunt het proberen maar zonder mixer krijg je niet die mooie textuur.

    Beantwoorden
  • Con leche
    22 oktober 2013 om 14:20

    Ook ik ben geen groot fan van koriander, maar goed. Dit klinkt wel als een heerlijk makkelijk soepje, goed om te onthouden! Waarom heeft het recept het boek net niet gehaald als ik vragen mag?

    Beantwoorden
  • Anoeska
    22 oktober 2013 om 12:54

    Ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  • Hazel
    22 oktober 2013 om 12:31

    Hmmmm.... Koriander! Lekker juist.
    Maar, ik moet zeggen dat ik koriander pas ben gaan waaarderen na een workshop Marokkaans koken. Daarvoor vond ik het ook vies. Maar als je het eenmaal op de juiste manier hebt geproefd, yummy!

    Beantwoorden
  • Joyce
    22 oktober 2013 om 09:34

    Koriander is in dit geval denk ik ook heel goed te vervangen door peterselie? Ik vind koriander echt heel vies.

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 oktober 2013 om 10:52

    Jaa you love it or you hate it and I hate it! ;)

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    22 oktober 2013 om 08:52

    Lijkt me lekker, al zou ik de koriander inderdaad ook weglaten!

    Beantwoorden
  • Maaike
    22 oktober 2013 om 08:48

    Hahaha! Ik vind koriander stiekem ook niet zo lekker... ;)
    Maar verder lijkt het mij een heerlijk soepje!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen