maissoep

Maïssoep die het boek niet haalde

Dit recept voor maïssoep heeft het boek niet gehaald. Voor het Voedselzandloper kookboek maakte in totaal iets van 106 recepten, er zouden 100 recepten in het boek komen dus maakte ik voor de zekerheid iets extra. Omdat het een samenwerking betreft kunnen er natuurlijk altijd nog recepten afvallen en dan kan je maar wat beter wat recepten achter de hand hebben.

Deze maïssoep heeft het boek niet gehaald, maar deel ik natuurlijk wel met jullie op mijn blog. Deze soep is gewoon heel lekker, het heeft iets zoetigs van de maïs, maar de chili peper geeft het net even wat extra pit. Omdat het een recept voor het boek was, heb ik helaas geen stap voor stap foto’s, maar ach het recept is niet moeilijk en dat lukt je vast ook wel zonder.

PS Koriander vind ik stiekem ook niet zo lekker, maar past wel goed bij dit recept. Als je er ook niet zo van houdt, kan je het ook weglaten.

maissoep

Ingredienen voor 4-6 personen
800 gr maïs (uit een blikje)
1 ui
1 teen knoflook
1 ltr kippenbouillon
1 tl komijn
1 chili pepertje
Handvol Koriander
Peper en Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze aan in wat olijfolie.

Voeg de komijn toe en bak dit kort mee. Zo komen de smaken extra vrij.

Voeg de bouillon toe en de maïs en breng de soep aan de kook.

Laat de soep ongeveer 6 – 8 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep glad met een staafmixer.

Snij het topje van de chili peper en wrijf de chili tussen je handen. Alle zaadjes vallen er nu uit. Snij de chili peper in dunne ringetjes.

Hak de koriander fijn.

Breng de soep op smaak met wat peper en zout.

Garneer de soep met de chili ringetjes en de verse koriander.

maissoep

Tip: Liever vega? Gebruik dan groentebouillon in plaats van kippenbouillon.

Fajita's met kip
Review The Culy Way of Life
Bewaar
26 Comments
 • manon1

  14 februari 2017 at 17:40 Beantwoorden

  Heerlijke soep! Heb hem al een aantal keer gemaakt. Erg simpel om te maken. Vaak haal ik hem wel nog even door een zeef om de velletjes van de mais korrels eruit te halen.

 • Annemiek Brand

  16 december 2016 at 13:53 Beantwoorden

  Dit is echt mijn favoriete soep geworden! De eerste keer maakte ik m omdat ik zin had om wat te koken en toen dit recept tegen kwam. Een paar blikjes mais had ik nog wel! ik kon me niet voorstellen dat het echt lekker was.. nu dus een enorme favoriet. Bedankt voor het geweldige recept!

 • Stef @pompoensoep.com

  10 december 2016 at 08:41 Beantwoorden

  Klinkt heerlijk Pauline!\r\n\r\nIk dacht dat mais in De Voedselzandloper niet toegelaten was (onder de noemer minder graan), of zit ik daar fout?\r\n\r\nDank en warme groeten,\r\n\r\nStef

  • Pauline

   10 december 2016 at 16:32 Beantwoorden

   Het “mag” wel. Het is alleen wel groente die rijk is aan “natuurlijke” suikers en daarom had Kris liever niet dat het in het boek komt.

   • Stef

    10 december 2016 at 17:32 Beantwoorden

    Top Pauline! \r\n\r\nFijn om Kris’ “liever niet” antwoord te lezen. \r\n\r\nZijn redenering verbaast me wel, want bijvoorbeeld de bananen op zijn Voedselzandloper voorpagina afbeelding bevatten dubbel zoveel suiker dan eenzelfde hoeveelheid mais.\r\n\r\nDank voor je snelle reactie Pauline en smakelijk!\r\n\r\nWarme groeten,\r\n\r\nStef

 • Dorien Dekker

  25 april 2016 at 11:45 Beantwoorden

  De smaak was lekker, maar de structuur wat minder. Misschien kwam het door mijn staafmixer, maar ik heb lang gepureerd terwijl de structuur erg grof en vezelig bleef. De volgende keer zou ik hem nog door een zeefje halen voor een gladdere soep. Dan vind ik hem persoonlijk lekkerder.

 • Gaby

  17 juli 2015 at 17:07 Beantwoorden

  Super basis! Heb de komijn weggelaten, maar kokosmelk en noodles toegevoegd. Eet smakelijk 🙂

 • Kelly

  4 maart 2015 at 12:25 Beantwoorden

  Heb deze soep zojuist gemaakt en wat is ie lekker! Een snelle en lekkere maaltijd!

 • Sharon

  1 januari 2015 at 15:13 Beantwoorden

  Heb zelf ook al een paar keer maïssoep gemaakt, heerlijk! Als ik de soep in een kom doe verkruimel ik er aan het eind wat zoute popcorn overheen, lekkere toevoeging 🙂

 • chantal

  10 augustus 2014 at 12:11 Beantwoorden

  Hoi Pauline,\r\nIk heb de soep vorige week gemaakt.\r\nHij was echt super lekker.\r\nik heb ipv de peper op het laatste toevoegen het tegelijk gebakken met de ui en knoflook en daarna gewoon mee gepureerd.\r\nhet is echt een aanrader als je niet veel tijd hebt en toch lekker en gezond wil eten.

 • Liesbet

  24 november 2013 at 20:40 Beantwoorden

  Ik heb deze soep gisteren gemaakt, en het was een voltreffer!\r\nIk vind koriander wel lekker, maar had het niet in huis en heb het vervangen door verse peterselie. \r\nMijn versie maakte ik met groentebouillon, en op het eind heb ik er nog een blikje krab bij gedaan. Het was echt heerlijk, zeker voor herhaling vatbaar!

 • E.

  24 november 2013 at 19:59 Beantwoorden

  Hallo, allereerst mijn complimenten: ik heb al veel lekkere recepten gezien! Ik ben van plan om deze soep te gaan maken maar vraag me af of kokosmelk er lekker in zou smaken. Wat denk jij? Groetjes, E.

 • Sam

  22 oktober 2013 at 23:12 Beantwoorden

  Ontzettend leuk om al je posts te lezen en je bent enorm creatief!\r\nIk hou persoonlijk ook niet zo van koriander omdat het nogal naar zeep kan gaan smaken. Misschien een idee om 3 blaadjes koriander erbij te pureren. Dan valt de smaak wat meer weg bij de soep.\r\nIk ben beginnend blogger en wil ook graag mijn recepten gaan delen met iedereen.\r\nIk zou het leuk vinden als je eens een kijkje kwam nemen op mijn blog en misschien kan je me wat feedback geven. :)\r\nLiefs, Sam

 • Jennifer

  22 oktober 2013 at 18:08 Beantwoorden

  Zo juist het boek gekocht! Ik vind het fantastisch, en het eerste gerecht staat al op het vuur! Dit recept krabbel ik mooi achterin mijn boek!

 • Ella

  22 oktober 2013 at 16:08 Beantwoorden

  Ik heb hier (ik woon tijdelijk in het buitenland) geen mixer/blender oid, denk je dat de soep zo ook lekker kan zijn? Ik hou namelijk heel erg van maïs en ik mis soep hier wel. 🙂

  • Pauline

   22 oktober 2013 at 17:01 Beantwoorden

   Ik denk dat het zonder mixer heel anders smaakt. Dan is het meer een bouillon met mais. Je kunt het proberen maar zonder mixer krijg je niet die mooie textuur.

 • Con leche

  22 oktober 2013 at 14:20 Beantwoorden

  Ook ik ben geen groot fan van koriander, maar goed. Dit klinkt wel als een heerlijk makkelijk soepje, goed om te onthouden! Waarom heeft het recept het boek net niet gehaald als ik vragen mag?

 • Anoeska

  22 oktober 2013 at 12:54 Beantwoorden

  Ziet er heerlijk uit!

 • Hazel

  22 oktober 2013 at 12:31 Beantwoorden

  Hmmmm…. Koriander! Lekker juist. \r\nMaar, ik moet zeggen dat ik koriander pas ben gaan waaarderen na een workshop Marokkaans koken. Daarvoor vond ik het ook vies. Maar als je het eenmaal op de juiste manier hebt geproefd, yummy!

 • Joyce

  22 oktober 2013 at 09:34 Beantwoorden

  Koriander is in dit geval denk ik ook heel goed te vervangen door peterselie? Ik vind koriander echt heel vies.

  • Pauline

   22 oktober 2013 at 10:52 Beantwoorden

   Jaa you love it or you hate it and I hate it! 😉

 • MySimplySpecial

  22 oktober 2013 at 08:52 Beantwoorden

  Lijkt me lekker, al zou ik de koriander inderdaad ook weglaten!

 • Maaike

  22 oktober 2013 at 08:48 Beantwoorden

  Hahaha! Ik vind koriander stiekem ook niet zo lekker… ;)\r\nMaar verder lijkt het mij een heerlijk soepje!

Plaats een reactie