Menu

Review Fresh en Light van Donna Hay

Donna Hay is mijn grootste inspiratiebron. Ik hou van haar recepten, haar stijl van koken en de fotografie vind ik ook prachtig. Modern Classics 2 is mijn favoriete bakboek van Donna en Fresh en Light kan ik nu al bestempelen als mijn favoriete kookboek van dit moment.

fresh en light

In Fresh en Light staan meer dan 180 heerlijke recepten voor de perfecte balans. In de inleiding schrijft Donna dat het geen dieetboek is, zij houdt niet van diëten maar weet wel dat een goede balans belangrijk is. Dat is precies hoe ik in het leven sta. Ik hou van lekkers en door mijn hobby moet ik ook opassen met wat ik eet. Ik kies vaker voor groente en eet bijna geen suiker.

fresh en light

In het boek staan lekker recepten gemaakt van verse ingrediënten. Donna gebruikt veel granen zoals quinoa in haar boek, aangevuld met verse groente en eiwitten. Eigenlijk sluit dit boek precies aan bij een groot project waar ik op dit moment mee bezig ben. Het boek is verdeeld in 7 hoofdstukken, ontbijt, lunch & salades, snelle avondmaaltijden, avond maaltijden, snacks en bijgerechten, desserts en tractaties en een basis hoofdstuk waarin diverse smaakmakers uitgelicht worden.

Fresh en Light

Ik ben echt dol op de frisse fotografie gemaakt door William Meppen, waarom heeft die man geen Instagram? De recepten spreken mij erg aan, pannenkoekjes met volkorenmeel, salades met bloemkool, frisse kip gerechten, lekkere frittatas, quinoa burgers, sorbets met agave siroop. Ik word er echt blij van.

De recepten zijn zoals we van Donna gewend zijn niet al te ingewikkeld. De meeste producten kan je tegenwoordig wel bij de supermarkt of anders bij de bio winkel krijgen.

Kortom ik ben fan van Fresh en Light en dit boek krijgt een mooi plekje in mijn boekenkast.

fresh en light donna hay

Titel
Fresh en Light

Auteur
Donna Hay

Uitgeverij
Unieboek Het Spectrum

Bestellen
Prijs € 29,99
bij Bol.com.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

6 reacties

 • Mandy
  8 augustus 2013 om 15:03

  Wat een prachtfoto's en mooie gerechten. Deze moet ook in mijn kast! :)

 • MySimplySpecial
  8 augustus 2013 om 12:55

  Klinkt goed en wat een mooie foto's inderdaad!

 • Farah
  8 augustus 2013 om 10:12

  Deze zou ik ook nog graag willen! :)

 • Uniflame
  8 augustus 2013 om 09:01

  Dit lijkt me wel een boek om eens uit de bieb te halen. Ik koop namelijk enkel nog vega kookboeken. Maar ik denk dat hier zeker wel iets voor mij in staat.

 • Simone
  8 augustus 2013 om 08:28

  Ik ben het helemaal met je eens, ik ben verliefd op de recepten en de foto's

 • Simone
  8 augustus 2013 om 08:22

  Geweldig is ie hè! Ik heb al haar boeken en dit is ook zeker een van mijn nieuwste favorieten...:) En William is geweldig!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST