Italië Tips

Het is zomer en gezien de weersomstandigheden in Nederland gaan Nederlanders massaal naar het buitenland. Om alvast in de vakantiestemming te komen deel ik de komende weken vakantie tips met jullie. Deze week staat geheel in het teken van Italië, waar moet je zijn, typische Italiaanse recepten en nog meer Italië tips. Na de Italiaanse week volgt er nog een Spaanse en een Franse week.

Ik ben nu 3 keer in Italië geweest en ik ben echt verliefd op het land. Ik hou van de cultuur waarin de liefde voor eten drinken voorop staat. Italianen zijn levensgenieters en stress komt hier niet voor. Italië is een divers land, maar een ding weet je zeker : het eten is overal lekker. Ik deel graag mijn Italië tips met jullie.

Rome
rome

Bron Foto

Eigenlijk behoeft Rome geen uitleg en als je er bent geweest, snap je wel wat ik bedoel. Rome is een groot openlucht museum. Het is een compacte stad en alle bezienswaardigheden zijn op loofastand.  De Trevi fontein, het Vaticaan, het Pantheon en het Collosseum zijn allemaal even mooi. In Rome vind je heel veel terrassen, restaurants en trattoria’s. Rome is wel prijzig, voor een goede cappuccino betaal je al snel €5,00, het eten daarentegen valt dan weer mee. Bezoek ook de leuke pleinen zoals Piazza Navona met vele straatartiesten en een echte Italiaanse sfeer.

Lucca – Pisa – Viareggio
lucca

Bron foto 

Toscane is één van mijn favoriete regio’s in Italië. Lucca, Pisa en Viareggio liggen in het noorden van Toscane en zijn allen leuk om te bezoeken. Viaregggio is een kustplaats met een flamboyante boulevard met tal van restaurants, het bruist hier. Het huren van een strandbed kost je echter wel €20. Pisa is klein en schattig en veel meer dan de toren van Pisa is het niet, maar die moet je eigenlijk wel zien als je in de buurt bent. Lucca is mijn favoriete plaatsje met prachtige pleinen, lekkere gelateria’s en leuke restaurants.

Porto Santa Stefano
Tips Italië

Porto Santo Sefano is een vissersdorp op een schiereiland in het zuiden van Toscane. Het hele schiereiland is leuk om te bezoeken, met Porto Ercole, waar de royals vroeger kwamen. In Porto Santo Stefano heb je een grote haven waar ’s ochtends vroeg de verse vangst wordt binnen gebracht. Het is een beetje een jet set plaats met enorme jachten en je vindt hier niet veel Nederlanders. Er zijn tal van restaurants met heerlijk eten en levendige terrassen en altijd wat om te bekijken.

Florence
Florence

Florence is een prachtige oude stad in het binnenland van Toscane. Het is een geweldige stad om te bezoeken en is per trein ook goed bereikbaar. In Florence kan je goed shoppen, je vindt hier veel kleine deli’s met lokale producten maar ook de grote kleding merken zijn hier gevestigd. Restaurants, terrassen en mooie pleinen vind je hier op iedere hoek van de straat.

Sicilië
Tips Italië

Sicilië is de ultieme vakantie als je op zoek bent naar rust, natuur en het echte Italiaanse leven. Je vindt hier geen massa toerisme maar vele kleine schattige plaatsjes met een paar lokale cafes. In de grotere steden zoals Catania, Taormina en Palermo is het toeristischer. In Catania heb je iedere ochtend een grote vismarkt met heel veel verse producten waar iedere foodie blij van wordt. In de grote plaatsen zitten wel veel restaurants, met lekker eten voor lage prijzen.

Eten en drinken

Tips Italië

Italianen weten wat lekker is. Eten is in Italië heel erg belangrijk en Italianen nemen er uitgebreid de tijd voor. In Italië begin je de dag met een cappuccino en een zoete croissant. Lunches gaan van 4 gangen tot simpele bruschettas. Het diner is uitgebreid. De meeste Italianen eten na 8 uur, de meeste restaurants gaan pas open na 19.30.

Je kan kiezen voor een trattoria, vergelijkbaar met een eetcafé in Nederland of voor een ristorante. Verkijk je niet op de aankleding, bij een trattoria met plastic stoelen eet je vaak net zo lekker als in een luxe restaurant. Een diner begint vaak met anti pasti, kleine hapjes om de eetlust op te wekken. Het voorgerecht (il primo) bestaat vaak uit een pasta of risotto of een salade. Het hoofdgerecht (il secondo) bestaat uit vlees of vis met een salade er bij. Na nemen ze vaak iets zoets (dolce) zoals panna cotta of semifreddo.

Shoppen
In de grote steden kan je goed winkelen, je vindt hier de grote ketens en ook vaak de dure merken zoals gucci, valentino en max mara. In de kleinere plaatsjes zijn vaak wat lokale winkeltjes te vinden met de broodnodige dingen. Hou er rekening mee dat de Italianen een siësta houden tussen 13.30 en 16.30, in de kleine plaatsjes zijn de winkels dan gesloten, daarna gaan ze weer open tot een uurtje of 20.00 – 21.00

Ik hoop dat jullie iets aan mijn Italië tips hebben gehad en wens je een fijne vakantie.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in