franse kust

Frankrijk Tips

Frankrijk is een heel bourgondisch land. Eten en drinken is hier net als in de andere Mediterrane landen heel belangrijk. Frankrijk is voor velen een geliefd vakantieland en het heeft ook veel te bieden. Veel Nederlanders kamperen in Frankrijk, iets wat ik zelf niet graag doe, maar gelukkig zijn er ook fijne hotels en appartementen. Frankrijk is heel groot en veelzijdig, het heeft vele kanten. Hierbij deel ik mijn Frankrijk tips met jullie.

Parijs

Parijs

Parijs is echt een super fijne stad met veel bezienswaardigheden die de moeite waar zijn. Je vindt hier het Louvre, de Nôtre Dame, De arc de triomph en natuurlijk De Eiffeltoren. In Parijs vind je veel restaurants en bistros. En natuurlijk laduree en pierre hermee bekend van hun macarons.

In de zomer kan het erg heet zijn in Parijs. De stad leent zich echter prima voor een stedentrip. In een paar dagen kan je de stad bekijken, lekker eten en ook nog shoppen.

 

 

 

Aix en Provence

aix en provence

 

Aix en Provence ligt in de Provence in Zuid Frankrijk. Het is een leuke en gezellige stad met talloze terrassen en eetgelegenheden. In de ochtend is er een grote markt met veel groente, vis en kazen. In Aix en Provence kan je goed winkelen en het is een ideale uitvalsbasis om de Provence te verkennen.

Kust rondom Marseille
franse kust

Marseille ligt aan de kust en is een prachtige plaats om te bezoeken. Lekker mondaine en met een prachtige haven. Wil je echt aan het strand liggen bezoek dan La Couronne, hier vind je fijne zandstranden met een mini boulevard met leuke eettentjes. Cassis is ook een leuke badplaats, met veel leuke restaurants. Een ideale vakantie plek in de Provence.

Eten en drinken

Frankrijk tips

Net als in de andere landen rondom de Middellandse Zee is eten en en drinken hier ook heel belangrijk. Frankrijk staat bekend om haar baquette en croissants en daar beginnen ze de dag vaak mee. Samen met een grote kop koffie. Lunchen doen ze uitgebreid, met de nodige wijn er bij en dit geldt ook voor het diner. Typisch Frans zijn crêpes, macarons, quiche lorraine, confit de canard en gegrilde kip van het spit. Maar ook de steak tartaar, rauw rund, komt hier vandaan.

Shoppen
Frankrijk tips

In Frankrijk kan je goed shoppen. In de grote steden vind je heel veel winkels en Parijs is echt de modestad bij uitstek. Ik ben vooral dol op lokale winkels en markten met verse vis, groentes en kazen. In de meeste steden heb je elke week wel een grote markt voor je dagelijke boodschappen.

Heb jij al een vakantie geboekt? Ik hoop dat je iets aan mijn Frankrijk tips hebt gehad.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in