Stromboli Italiaans Brood

Italiaans brood | Stromboli

Een stromboli is een Italiaans brood gevuld met lekkere dingen. Ik zag een versie met rode paprika voorbij komen op de website van Kookgek Wilma. Zij is echt fan van de Italiaanse keuken en op haar blog kan je heel veel lekkere recepten vinden. Ik hou zelf ook heel erg van Italiaans eten, maar nog veel meer van brood. De stromboli wordt gemaakt van pizzadeeg, eigenlijk is het een opgerold pizza die je kan vullen met alles wat je lekker vindt.

Ik heb het Italiaans brood gevuld met pesto en mozzarella, een simpele maar lekkere combinatie. Je kan ervoor kiezen om 4 kleine broodjes te maken, zelf heb ik een groot gevuld brood gemaakt. Een lekker receptje voor in het weekend.

Ingrediënten voor 1 groot brood
1 x recept voor pizzadeeg
5 el pesto
1 bol buffelmozzarella
Handjevol zongedroogde tomaten

Zo maak je het
Maak het pizzadeeg volgens het recept.

Na het rijzen druk je het deeg uit tot een grote lap.

Italiaans brood

Bestrijk het deeg met de pesto.

Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over het deeg.

Snij de zongedroogde tomaatjes in stukken en verdeel deze over het deeg.

Rol het deeg op en druk de randen goed aan.

Laat het brood ongeveer 45 minuten rijzen op een warme plek onder een natte theedoek.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Leg het brood op een bakplaat of op een pizzasteen en bak het brood in ongeveer 30 minuten af.

Stromboli Italiaans Brood

 

Review Nigellissima
Baba Ganoush
Bewaar
25 Comments
  • Carina

    26 juli 2017 at 12:07 Beantwoorden

    Misschien een rare vraag, maar het deeg plakt heel erg aan het bakpapier. Ik krijg het niet opgerold dus nu maar een pizza gemaakt;) hoe doen jullie dat?

    • Pauline

      31 juli 2017 at 14:03 Beantwoorden

      Ietsje extra bloem toevoegen, of uitrollen op bloem en dan oprollen kan wel eens helpen.

  • Carina

    3 maart 2017 at 08:41 Beantwoorden

    Wauw, heerlijk! Die gaat straks de oven in!

  • Annabel van der Ree

    6 oktober 2016 at 21:17 Beantwoorden

    Hij zit in de oven, bijna klaar! Ruikt heerlijk! Bedankt voor het recept 🙂 \r\nLiefs, Annabel

  • Sanne

    24 augustus 2015 at 09:55 Beantwoorden

    Jammie! klinkt goed 🙂 \r\nMaar toch ‘n vraagje over het pizzadeeg. In het recept staat 1x recept voor pizzadeeg.\r\nVervolgens staat er in dat recept dat dat recept goed is voor 3 pizza’s.\r\n\r\nMoet dat recept dus door 3 gedeeld worden om 1 stromboli te maken?

  • Marjolein

    18 december 2014 at 15:46 Beantwoorden

    Is het 180 graden in een gewone oven, of een hete lucht oven?\r\nIk wil het namelijk maken, maar heb een hete lucht oven…

  • Gertjan

    12 oktober 2014 at 22:20 Beantwoorden

    Is de rijstijd 45 minuten? Ik raak een beetje in de war omdat er 3/4 uur staat bij rijzen en 30 minuten bij afbakken namelijk.

    • Pauline

      14 oktober 2014 at 11:20 Beantwoorden

      Ja klopt, ik heb het even aangepast. Is inderdaad een stuk duidelijker zo.

  • Ingrid

    12 oktober 2014 at 21:46 Beantwoorden

    Kun je dit ook maken met kant en klaar pizzadeeg of wordt daar direct erg ongezond of veel minder gezond vanvan?

  • Henriet

    21 januari 2014 at 20:13 Beantwoorden

    Lijkt mij echt heerlijk, alleen de link naar het pizza deeg lijkt niet te werken?

    • Pauline

      21 januari 2014 at 21:19 Beantwoorden

      Bij deze\n\nhttps://uitpaulineskeuken.nl/2013/05/how-to-pizzadeeg-maken-video.html\n\nIk heb ook een index waar alle recepten in staan.

  • Conny

    21 december 2013 at 17:46 Beantwoorden

    Mmmmm heerlijk.Bakker Meelmuts in Eindhoven heeft ook heerlijke Stromboli met eigengemaakte pesto.Og gevuld met biologische olijven en fetakaas.

    • Pauline

      21 december 2013 at 18:39 Beantwoorden

      Oh olijven en feta lijkt me ook lekker! Goede tip 😉

  • Judith

    18 november 2013 at 20:28 Beantwoorden

    Ik heb laatst dit brood gemaakt en was echt super lekker! \r\nIk wil het nu weer maken, maar vroeg me af of je het ook van te voren kan maken een dag of 2 bijv. En hoever je het dan moet afmaken enz. Bedankt alvast!

    • Pauline

      19 november 2013 at 17:36 Beantwoorden

      Ja lekker he? Een dag van te voren kan wel. Ik zou hem luchtdicht bewaren in een koele ruimte. Voor het serveren even oppiepen in een warme oven en je brood is weer heerlijk vers. \n\nJe kunt ze ook invriezen. Vervolgens laten ontdooien en wederom oppiepen in de oven.

      • Judith

        20 november 2013 at 16:59 Beantwoorden

        Super bedankt voor je antwoord! Kan ik er nu nog meer mensen blij mee maken bij de borrel!

  • Marianne mjmb

    22 juni 2013 at 19:41 Beantwoorden

    Vanavond hebben wij heerlijk zitten genieten van de stromboli. Er is nog een stukje over voor morgen…ik heb er nu al zin in!\r\nDank je wel voor het delen van het recept.

  • San

    14 april 2013 at 20:38 Beantwoorden

    Wat, wat, wat? Wordt er gerold? 🙂 Dit ga ik dus zeker proberen. Ik ben fan van alles wat je mag rollen. Ziet er heerlijk uit zeg!

  • Laura's Bakery

    14 april 2013 at 20:06 Beantwoorden

    ohh dit ziet er echt lekker uit! Eens kijken wanneer ik die ga maken 🙂

  • Pauline

    14 april 2013 at 19:17 Beantwoorden

    Ja deze is echt heel lekker

  • Stell

    14 april 2013 at 15:00 Beantwoorden

    Ohh jammie, het ziet er zo lekker uit! Deze sla ik ook eventjes op 🙂

  • Sabien

    14 april 2013 at 14:04 Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk! Ben gek op mozzarella! xoxo

  • sonja

    14 april 2013 at 09:12 Beantwoorden

    Dat ziet er heerlijk uit! DIE ga ik maken binnenkort!!\r\nDankjewel voor die mooie recepten! :-)\r\ngroet,\r\nSonja.

Plaats een reactie