fbpx
Menu

Italiaans brood | Stromboli

Een stromboli is een Italiaans brood gevuld met lekkere dingen. Ik zag een versie met rode paprika voorbij komen op de website van Kookgek Wilma. Zij is echt fan van de Italiaanse keuken en op haar blog kan je heel veel lekkere recepten vinden. Ik hou zelf ook heel erg van Italiaans eten, maar nog veel meer van brood. De stromboli wordt gemaakt van pizzadeeg, eigenlijk is het een opgerold pizza die je kan vullen met alles wat je lekker vindt.

Ik heb het Italiaans brood gevuld met pesto en mozzarella, een simpele maar lekkere combinatie. Je kan ervoor kiezen om 4 kleine broodjes te maken, zelf heb ik een groot gevuld brood gemaakt. Een lekker receptje voor in het weekend.

Ingrediënten voor 1 groot brood
1 x recept voor pizzadeeg
5 el pesto
1 bol buffelmozzarella
Handjevol zongedroogde tomaten

Zo maak je het
Maak het pizzadeeg volgens het recept.

Na het rijzen druk je het deeg uit tot een grote lap.

Italiaans brood

Bestrijk het deeg met de pesto.

Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over het deeg.

Snij de zongedroogde tomaatjes in stukken en verdeel deze over het deeg.

Rol het deeg op en druk de randen goed aan.

Laat het brood ongeveer 45 minuten rijzen op een warme plek onder een natte theedoek.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Leg het brood op een bakplaat of op een pizzasteen en bak het brood in ongeveer 30 minuten af.

Stromboli Italiaans Brood

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

27 reacties

  • Marcel
    12 december 2017 om 11:48

    Wij maken (naar oid Italiaans recept) altijd wat gaatjes bovenop, voor het brood gebakken wordt. Dan zie je na het bakken waarom het brood naar een vulkaan is genoemd: de vulling komt er (voor een klein deel) uit gestroomd. En als je het eet, heb je op het brood van die lekkere gesmolten kaasstroompjes.

    Beantwoorden
  • Marcel
    12 december 2017 om 11:50

    oid=oud

    Beantwoorden
  • Carina
    26 juli 2017 om 12:07

    Misschien een rare vraag, maar het deeg plakt heel erg aan het bakpapier. Ik krijg het niet opgerold dus nu maar een pizza gemaakt;) hoe doen jullie dat?

    Beantwoorden
  • Pauline
    31 juli 2017 om 14:03

    Ietsje extra bloem toevoegen, of uitrollen op bloem en dan oprollen kan wel eens helpen.

    Beantwoorden
  • Carina
    3 maart 2017 om 08:41

    Wauw, heerlijk! Die gaat straks de oven in!

    Beantwoorden
  • Annabel van der Ree
    6 oktober 2016 om 21:17

    Hij zit in de oven, bijna klaar! Ruikt heerlijk! Bedankt voor het recept :)
    Liefs, Annabel

    Beantwoorden
  • Sanne
    24 augustus 2015 om 09:55

    Jammie! klinkt goed :)
    Maar toch 'n vraagje over het pizzadeeg. In het recept staat 1x recept voor pizzadeeg.
    Vervolgens staat er in dat recept dat dat recept goed is voor 3 pizza's.

    Moet dat recept dus door 3 gedeeld worden om 1 stromboli te maken?

    Beantwoorden
  • Marjolein
    18 december 2014 om 15:46

    Is het 180 graden in een gewone oven, of een hete lucht oven?
    Ik wil het namelijk maken, maar heb een hete lucht oven...

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 december 2014 om 20:15

    Hetelucht :)

    Beantwoorden
  • Gertjan
    12 oktober 2014 om 22:20

    Is de rijstijd 45 minuten? Ik raak een beetje in de war omdat er 3/4 uur staat bij rijzen en 30 minuten bij afbakken namelijk.

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 oktober 2014 om 11:20

    Ja klopt, ik heb het even aangepast. Is inderdaad een stuk duidelijker zo.

    Beantwoorden
  • Ingrid
    12 oktober 2014 om 21:46

    Kun je dit ook maken met kant en klaar pizzadeeg of wordt daar direct erg ongezond of veel minder gezond vanvan?

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 oktober 2014 om 21:53

    Kan wel!

    Beantwoorden
  • Henriet
    21 januari 2014 om 20:13

    Lijkt mij echt heerlijk, alleen de link naar het pizza deeg lijkt niet te werken?

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 januari 2014 om 21:19

    Bij deze\n\nhttp://uitpaulineskeuken.nl/2013/05/how-to-pizzadeeg-maken-video.html\n\nIk heb ook een index waar alle recepten in staan.

    Beantwoorden
  • Conny
    21 december 2013 om 17:46

    Mmmmm heerlijk.Bakker Meelmuts in Eindhoven heeft ook heerlijke Stromboli met eigengemaakte pesto.Og gevuld met biologische olijven en fetakaas.

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 december 2013 om 18:39

    Oh olijven en feta lijkt me ook lekker! Goede tip ;)

    Beantwoorden
  • Judith
    18 november 2013 om 20:28

    Ik heb laatst dit brood gemaakt en was echt super lekker!
    Ik wil het nu weer maken, maar vroeg me af of je het ook van te voren kan maken een dag of 2 bijv. En hoever je het dan moet afmaken enz. Bedankt alvast!

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 november 2013 om 17:36

    Ja lekker he? Een dag van te voren kan wel. Ik zou hem luchtdicht bewaren in een koele ruimte. Voor het serveren even oppiepen in een warme oven en je brood is weer heerlijk vers. \n\nJe kunt ze ook invriezen. Vervolgens laten ontdooien en wederom oppiepen in de oven.

    Beantwoorden
  • Judith
    20 november 2013 om 16:59

    Super bedankt voor je antwoord! Kan ik er nu nog meer mensen blij mee maken bij de borrel!

    Beantwoorden
  • Marianne mjmb
    22 juni 2013 om 19:41

    Vanavond hebben wij heerlijk zitten genieten van de stromboli. Er is nog een stukje over voor morgen...ik heb er nu al zin in!
    Dank je wel voor het delen van het recept.

    Beantwoorden
  • San
    14 april 2013 om 20:38

    Wat, wat, wat? Wordt er gerold? :) Dit ga ik dus zeker proberen. Ik ben fan van alles wat je mag rollen. Ziet er heerlijk uit zeg!

    Beantwoorden
  • Laura's Bakery
    14 april 2013 om 20:06

    ohh dit ziet er echt lekker uit! Eens kijken wanneer ik die ga maken :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 april 2013 om 19:17

    Ja deze is echt heel lekker

    Beantwoorden
  • Stell
    14 april 2013 om 15:00

    Ohh jammie, het ziet er zo lekker uit! Deze sla ik ook eventjes op :)

    Beantwoorden
  • Sabien
    14 april 2013 om 14:04

    Lijkt me heerlijk! Ben gek op mozzarella! xoxo

    Beantwoorden
  • sonja
    14 april 2013 om 09:12

    Dat ziet er heerlijk uit! DIE ga ik maken binnenkort!!
    Dankjewel voor die mooie recepten! :-)
    groet,
    Sonja.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen