baba ganoush

Baba Ganoush

Baba Ganoush is een Midden Oosterse dip van geroosterde aubergine. Tegenwoordig kan je het gewoon in de supermarkt kopen, het ligt vaak in het vak van de hummus. Maar zelf baba ganoush maken is ook heel leuk om te doen. En helemaal niet ingewikkeld. Deze aubergine dip is een lekker en gezond hapje voor bij de borrel en je eet het met pide of platbrood.

Tomatenstoof
baba ganoush
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 1 aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el Tahin
  • Sap van een halve citroen
  • 1 tl komijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Was de aubergine en prik er gaatjes in met een vork. Bestrijk de aubergine met olijfolie en rooster de aubergine in ongeveer 3 kwartier gaar in de oven.

  3. Haal de aubergine uit de oven en laat deze iets afkoelen. Snij de groente doormidden en schraap het vruchtvlees er uit. Doe dit in de keukenmachine. Voeg de knoflook, tahin, de komijn en het sap van een halve citroen toe en mix kort tot een grove dip.

  4. Breng de baba ganoush op smaak met peper en zout en serveer het met flatbread.

aubergine dip
geroosterde aubergine dip

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in