Baba Ganoush

Baba Ganoush

Baba Ganoush is een Midden Oosterse dip van geroosterde aubergine. Tegenwoordig kan je het gewoon in de supermarkt kopen, het ligt vaak in het vak van de hummus. Maar zelf baba ganoush maken is ook heel leuk om te doen. En helemaal niet ingewikkeld. Het is een lekker en gezond hapje voor bij de borrel en je eet het met pide of platbrood.

Baba Ganoush
Baba Ganoush

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 1 aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el Tahin
  • Sap van een halve citroen
  • 1 tl komijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Was de aubergine en prik er gaatjes in met een vork. Bestrijk de aubergine met olijfolie en rooster de aubergine in ongeveer 3 kwartier gaar in de oven.

  3. Haal de aubergine uit de oven en laat deze iets afkoelen. Snij de groente doormidden en schraap het vruchtvlees er uit. Doe dit in de keukenmachine. Voeg de knoflook, tahin, de komijn en het sap van een halve citroen toe en mix kort tot een grove dip.

  4. Breng de baba ganoush op smaak met peper en zout en serveer het met flatbread.

Baba Ganoush
Baba Ganoush

Tags

Gezonde tussendoortjes Midden Oosterse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Slanke recepten Oven Vegan recepten Lente recepten Zomer recepten Borrelhapjes Saus, dressing, dips

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

13 april 2013


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in