Italiaans brood | Stromboli

Italiaans brood | Stromboli

Een stromboli is een Italiaans brood gevuld met lekkere dingen. Ik zag een versie met rode paprika voorbij komen op de website van Kookgek Wilma. Zij is echt fan van de Italiaanse keuken en op haar blog kan je heel veel lekkere recepten vinden. Ik hou zelf ook heel erg van Italiaans eten, maar nog veel meer van brood. De stromboli wordt gemaakt van pizzadeeg, eigenlijk is het een opgerold pizza die je kan vullen met alles wat je lekker vindt.

Ik heb het Italiaans brood gevuld met pesto en mozzarella, een simpele maar lekkere combinatie. Je kan ervoor kiezen om 4 kleine broodjes te maken, zelf heb ik een groot gevuld brood gemaakt. Een lekker receptje voor in het weekend.

Ingrediënten voor 1 groot brood
1 x recept voor pizzadeeg
5 el pesto
1 bol buffelmozzarella
Handjevol zongedroogde tomaten

Zo maak je het
Maak het pizzadeeg volgens het recept.

Na het rijzen druk je het deeg uit tot een grote lap.

Italiaans brood

Bestrijk het deeg met de pesto.

Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over het deeg.

Snij de zongedroogde tomaatjes in stukken en verdeel deze over het deeg.

Rol het deeg op en druk de randen goed aan.

Laat het brood ongeveer 45 minuten rijzen op een warme plek onder een natte theedoek.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Leg het brood op een bakplaat of op een pizzasteen en bak het brood in ongeveer 30 minuten af.

Stromboli Italiaans Brood

 

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Brood en deeg Italiaanse recepten

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (3 stemmen)

14 april 2013


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in