Video: Sushi workshop met Kikkoman

Een tijdje geleden schreef ik op mijn blog dat sushi maken helemaal niet moeilijk is. Na mijn sushi workshop in Hotel Okura weet ik wel beter. Goede sushi maken is een precies klusje.

Ik was uitgenodigd door Kikkoman om een workshop sushi maken te volgen in Hotel Okura’s restaurant Yamazato. En daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. De workshop begon met een uitleg over soja saus. Kikkoman is de grootste sojasaus producent ter wereld en wordt in meer dan 100 landen verkocht. Sojasaus bestaat uit soja, graan, water en zout, deze natuurlijke ingrediënten worden gedurende 6 maanden gefermenteerd tot een donkere krachtige sojasaus. Door het brouwproces ontstaan er verschillende soorten sojasaus.

Kikkoman-Okura-0065

Na deze uitleg begon de sushi workshop. De chef liet zien hoe je nigiri’s en maki’s maakt. Nigiri’s zijn rijstblokjes met een stukje verse rauwe vis er op, maki’s zijn de opgerolde sushi. Hij gebruikte daarvoor verschillende soorten vis, krab, garnalen, avocado, komkommer, sushi rijst en wasabi. Wist je dat Wasabi gemaakt wordt van een exlusieve groene wortel? De wortel op de foto kost € 15,00  en de smaak is veel minder pittig dan de wasabi pasta die wij gewend zijn.

Kikkoman-Okura-0094Kikkoman-Okura-0095

Kikkoman-Okura-0097

Ook heb ik het geheim van de Californian Rol ontdekt. Ik vroeg mij altijd al af hoe deze inside out sushi gemaakt werd en het is gewoon een kwestie van omdraaien. Je verdeelt de sushi rijst over de nori, daarbij maak je een overlapping van 1 cm en dan draai je zo het hele velletje om. Klinkt heel simpel en dat is het eigenlijk ook.

Sushi workshop met Kikkoman

Daarna gingen wij zelf aan de slag en ik vond het ontzettend leuk om te doen. Ik maakte eerst de nigiri’s en daarna ging ik aan de slag met de maki’s. Officieel moeten deze een vierkante vorm hebben, wij Nederlanders maken ze vaak rond, maar dat is voor amateurs, begreep ik.  Stiekem was ik best trots op mijn eindresultaat, todat Yazamato’s Executive Chef Masanori Tomikawa mij vertelde dat mijn sushi op Albert Heijn sushi leek. Au! Maar ik kreeg wel een snelle privé masterclass van hem en daarna ging het stukken beter.

Sushi workshop met Kikkoman

Na het maken van de sushi’s, genoten wij van een heerlijke lunch met onze eigen gemaakte sushi. Als dessert kregen wij groene thee ijs, met kiwi en dragonfruit. En groene thee na. Ik vond het echt een geweldige ervaring en ging met een grote glimlach en een goed gevulde doggybag naar huis.

Ik heb een aantal How To video’s gemaakt van de sushi workshop. In de video’s laat de chef duidelijk zien hoe je goede sushi maakt.

Kikkoman heeft onlangs haar nieuwe Nederlandse website gelanceerd. Wil je meer weten over sojasaus, neem dan snel een kijkje.

Fotografie Rutger Geerling

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in