Menu

Kip Kerrie met ananas

Als kind was kip kerrie met ananas mijn lievelings eten! En ik vind het nog steeds lekker. Rijst met kip kerrie is een lekker recept voor doordeweeks, het is makkelijk en snel klaar. Ik vind het zelf altijd erg lekker om iets van fruit toe te voegen zoals appel of ananas. Als je niet van warm fruit houdt, kan je dit achterwege laten. Of het vervangen voor wat rozijntje.

De kip kerrie die ik maak is ook heel skinny. Ik maak mijn saus op basis van een roux met bouillon en gebruik maar een klein beetje room. Toch is hij daardoor echt niet minder lekker. Probeer het zelf maar!

kipkerrie-met-ananas

Ingrediënten voor 4 personen
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook gehakt
1 rode paprika in blokjes
2 kipfilets
0,5 ltr kippenbouillon
1/2 verse ananas
1 el kerriepoeder
1 tl chili flakes
2 el bloem
Scheutje kookroom
Peper en zout

Zo maak je het
Pocheer de kip gaar in de bouillon. Dit doe je door de kip op een zacht vuur in de bouillon te laten garen. De bouillon mag niet te hard koken, anders wordt de kip droog. Leg de kipfilets apart en bewaar de bouillon.

Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie. Voeg de paprikablokjes toe en bak deze mee.

Voeg de kerriepoeder en de chili toe en bak de kruiden mee.

Voeg vervolgens de bloem toe en bak dit mee, totdat de bloem zanderig aanvoelt.

Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en roer net zo lang tot er een gladde saus ontstaat. Is de saus te dik voeg dan nog wat extra bouillon toe.

Snij de verse ananas in stukken.

Snij de kip in stukken en voeg dit samen met de ananas bij de saus.

Maak de saus romiger door een scheutje kookroom toe te voegen.

Breng de kip kerrie op smaak met peper en zout en serveer met rijst.

kipkerrie-met-ananas

 


a

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

24 reacties

  • tessa.stubbe
    11 februari 2018 om 17:48

    Zonet klaargemaakt! Super lekker! Ik heb enkel de rijst vervangen door chinese mie. MMMMMMM

  • Annika
    26 juli 2016 om 10:01

    Fijn, goed om te horen!

  • Jessica
    22 juli 2016 om 20:27

    Heerlijk gerecht! Erg goed gelukt en we hebben zitten smullen. Dank! :)

  • Juutje
    14 juni 2015 om 20:17

    Eindelijk een kip kerrie recept die ik ook makkelijk zelf kan maken! Heerlijk! Had alleen iets te veel chili flakes gebruikt geloof ik, hot hot hot! ;-) Top recepten!

  • Eveline
    5 mei 2015 om 18:20

    Verrukkelijk! Ik heb er ipv ananas stukjes appel en een handvol rozijnen doorheen gedaan. Geroosterde amandelschaafsel erover en verse koriander. Met saffraanrijst geserveerd. Smullen!

  • Jan van der veen
    19 februari 2015 om 18:43

    Ik heb er van genoten super lekker en bedankt ga het zeker nog een maken!
    :)

  • Naomi
    31 januari 2015 om 19:48

    Wat een heerlijk recept! Erg goed gelukt vandaag, met kids en man lekker ervan gesmuld. Haal veel inspiratie van je blogs en site! Top!

  • Estrella
    4 januari 2015 om 18:35

    Ook lekker; kokosmelk ipv kookroom. Wat een goeie recepten op deze site!

  • Amber
    14 oktober 2014 om 19:56

    Moet de kookroom er doorheen of is het zonder de room ook lekker?

  • Rixt
    30 juli 2014 om 20:07

    In het recept staat kookroom, maar ik kan het niet terug vinden in de beschrijving. Wanneer voeg je dit toe?:)

    Alvast bedankt!

  • Pauline
    30 maart 2014 om 13:45

    Altijd fijn om een eigen touch toe te voegen.

  • Ellis
    29 maart 2014 om 10:37

    Wat een GE-WEL-DIG lekker recept!!
    Het viel heeeeel goed in de smaak :)
    Wel heb ik de groene paprika achterwege gelaten en een hand (diepvries)-erwtjes erdoorheen geroerd.
    Dankjewel! Deze gaat nog veel vaker gemaakt worden!
    Groetjes Ellis

  • Kaatje
    17 februari 2014 om 09:11

    Garam massala mooi gekocht binnen kort eens op nieuw maken :)

  • Pauline
    21 januari 2014 om 17:22

    Ook daar en bij de Toko. Je vindt echt alles bij De Turk. Of online bij gekruid.nl

  • Kaatje
    21 januari 2014 om 13:00

    Bedankt ga ik eens kijken of er hier Turkse winkel in buurt zit. Waar is garam massala te koop?

  • Pauline
    21 januari 2014 om 12:28

    Ik koop mijn kruiden meestal bij de Turk! Wat ik ook wel eens gebruik is Garam Masala, is een mengeling van kruiden.

  • Kaatje
    21 januari 2014 om 11:01

    Hallo Pauline
    Per toeval kom ik op jou site uit.
    Ik heb gisteren kip kerrie gemaakt niet van jou recept mijn recept.
    Jammer genoeg had ik geen goede kerrie in huis.
    Mijn kerrie smaak was vertezoeken.
    Welke kerrie gebruik jij?

  • Margreet Paap
    6 december 2013 om 10:58

    Ik gebruik altijd de "Kaapse Kerrie saus" pakjes van de Wereldwinkel.
    Dat is een pittige saus en daar doe ik dan : kip, paprika, ananas en ui bij. Heerlijk!

  • Pauline
    4 oktober 2013 om 13:33

    Ongeveer 8 tot 10 minuutjes. Hangt een beetje van de grootte van je filets af. Het is gaar als het helemaal wit is.

  • Ellen
    4 oktober 2013 om 08:20

    Hoi Pauline,

    Ik wil dit gaan maken...even een vraagje. Hoe lang pocheer je de kip dan?

    Al vast bedankt!

    Groetjes Ellen

  • Elseline
    6 maart 2013 om 17:14

    Het is ook heerlijk om een handje rozijnen toe te voegen!

  • hansje
    6 maart 2013 om 16:49

    Ik maak al jaren zelf kerriepoeder http://www.zelfmaakrecepten.nl/kerriepoeder en wel die van Madhur Jaffra. Zo veel lekkerder en zuiverder. Dit is een lekker recept waar ik mee opgegroeid ben. Gauw weer eens maken.

  • Pauline
    6 maart 2013 om 14:27

    Misschien iets meer peper toevoegen dan :)

  • PaulO
    6 maart 2013 om 11:30

    Ik vond het ook lekker. Maar de supermarkt-kerries zijn zo zoet geworden.
    Nog steeds zoekende naar de ietwat zure, hete kerrie ... er zijn zoveel soorten en merken. Allemaal verschillend.

Reactie plaatsen