Menu

Review Green delicious: Puur koken met je eigen oogst

Moestuinieren is hot! Of je nu een klein balkon, een grote moestuin of een paar potten in je vensterbank hebt staan, het kweken van  je eigen groente en kruiden is hardstikke hip. Er wordt zoals Jonathan Karpathios, chef van Vork en Mes, zelfs gesproken over een moestuinvirus. Een zeer besmettelijk virus waar ook Natascha Boudewijn, de schrijver van dit boek, last van heeft.

Green Delicious gaat met de seizoenen mee, het boek is verdeeld in 4 hoofdstukken met elk haar eigen seizoensgroenten. In de lente zaai en oogst je sla en spinazie, in de zomer groeien de courgettes en aubergines op zijn best. De herfst staat bekend om haar fel oranje pompoenen en oerbieten en in de winter eten we pastinaak en zwarte kool.

In het boek komen 26 verschillende groentes aan bod en één hoofdstuk is gewijd aan eieren van eigen kipjes. Want dat hoort er stiekem ook bij. Over elke groente is een kleine inleiding geschreven, de do’s and don’ts bij het zaaien en oogsten en wat extra informatie over de verschillende rassen. Super handig voor de beginnende moestuinier.

Daarnaast staat het boek boordevol recept inspiratie, voorzien van mooie foto’s. Van elke groente soort vind je minimaal 2 recepten in het boek. Van salades, tot hartige taarten en van lekker winterse soepen tot zomerse pasta’s. Ik vind het een super leuk boek omdat het echt seizoensgericht is. En stiekem droom ik ook van een grote moestuin, met groente en fruitbomen en kipjes die hun eigen eieren leggen….

Kijk voor meer groene info eens op www.greendelicious.nl

Titel: Green Delicious Puur koken met je eigen oogst
Auteur: Natascha Boudewijn
Uitgeverij: Becht lifestyle
Prijs: € 18,95

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.