Menu

Restaurant Specktakel Haarlem

Met de vakantie nog in het achterhoofd wilden M. en ik lekker uit eten. Haarlem is een bourgondische stad met heel veel restaurants en eetcafes. Er valt elke keer weer iets nieuws te ontdekken en dat vind ik juist zo leuk aan Haarlem.

We kozen voor Specktakel Haarlem vanwege de gevarieerde kaart. Specktakel neemt je letterlijk mee op wereldreis. Er staan gerechten van over de hele wereld op de kaart. Als voorgerecht nam ik een Marokkaanse kwartel salade met saffraanhummus en een kwartel eitje, M. at een zalmtartaar met gerookte biet. Ik was blij verrast door mijn keuze, de kwartel was perfect gebakken en die saffraanhummus was heerlijk zacht.

Banana Briorats met spicy koffie ijs

 

Als hoofdgerecht nam ik een South African Kingfish met een vrij pittige mosselcurry. Ik ben zelf niet zo van de pittige smaken dus deze was voor mij al aan de pittige kant. M. nam een Californian Surf en Turf en die haalde de vakantie herinneringen weer naar boven. Het vlees had een heerlijke bbq smaak en was perfect gegaard.

Het nagerecht nam mij wederom mee naar Marokko met een heerlijk koffieijs met bananen, dadel chocolade beignets. Ik ben dol op desserts en ik verheugde mij hier de hele tijd op. Wat een prachtige smaken.

Choco fondant met salted caramel en Peanutbutter ijs.

 

Ik heb een heerlijke avond gehad. De bediening is erg vriendelijk en heeft veel kennis over het eten en de wijnen. Er hangt een gemoedelijke en knusse sfeer bij Specktakel.

Ik kan je Specktakel van harte aanbevelen voor een leuke, gezellige maar bovenal lekkere avond.

www.specktakel.nl

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

2 reacties

 • Lisa
  27 oktober 2015 om 11:16

  Wij hebben er onlangs gegeten. Het is een gezellig restaurant en de bediening was erg attent. De borden waren heel mooi opgemaakt. Helaas viel de kwaliteit nogal tegen. De octopus was te lang gegaard en de zwaardvis was erg droog. Wel leuk was het om een keer een sprinkhaan te hebben gegeten!

 • Lianne
  28 maart 2013 om 13:17

  Wat leuk dat je bij Specktakel bent gaan eten!
  Ik heb daar zelf ook gegeten eind vorig jaar en vond de kaart zo verrassend anders. Had er toen krokodillenbitterballen met gefrituurde sprinkhaan en was vooraf natuurlijk benieuwd of dat wel zou smaken. Heerlijk! Echt een ontdekkingsreis!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.