macarons maken

Review: Silikomart Macaronmat

Sinds ik de workshop macarons maken bij Poptasi gevolgd heb, ben ik helemaal in de ban van deze luchtige amandelkoekjes. Het maken van macarons blijft een precies klusje. Een beetje teveel eiwit of teveel kleurstof kan je hele beslag doen mislukken Het maken van het beslag is al een hele uitdaging, maar het spuiten van mooie gelijkmatige rondjes ook. Maar hier is nu een handige oplossing voor: de macaronmat. Tuurlijk kan je ook 48 rondjes tekenen op je bakpapier maar dit is natuurlijk veel makkelijker.

Silikomart macaronmat
De Silikomart macaronmat is gemaakt van siliconen. De mat is 30 x 40 cm en past precies op een bakplaat. Met deze mat maak je in één keer 48 macaron helften van 3,5 cm.

Bij de mat wordt een rol stevige spuitzakken geleverd. Dus met deze set kan je meteen aan de slag.

Met de spuitzak spuit je het beslag in de rondjes. Door het opstaande randje loopt het beslag niet uit. Ik vrees dat mijn beslag nog iets te dik was, want het zijn niet echt egale rondjes geworden.

Na het bakken in de oven, laat je de macarons afkoelen op de mat. Als ze volledig (heb geduld) afgekoeld zijn, kan je ze vrij gemakkelijk los halen van de mat. Als het wel iets blijft kleven, kan je een spatel gebruiken om de koekjes los te maken.

Silikomart macaronmat schoonmaken
De mat kan je vervolgens afwassen of met een doekje afnemen.

Ik vind het een ideaal hulpmiddel voor het maken van macarons. Je hebt precies evengrote koekjes en het werkt gewoon heel prettig. Binnenkort komt er een lekker recept voor macarons op mijn blog.

De mat is o.a. te koop bij Oldenhof voor € 17,95

macarons maken

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in