Menu

Silikomart Macaronmat

Sinds ik de workshop macarons maken bij Poptasi gevolgd heb, ben ik helemaal in de ban van deze luchtige amandelkoekjes.

Het maken van macarons blijft een precies klusje. Een beetje teveel eiwit of teveel kleurstof kan je hele beslag doen mislukken.

Het maken van het beslag is al een hele uitdaging, maar het spuiten van mooie gelijkmatige rondjes ook. Maar hier is nu een handige oplossing voor: de macaronmat. Tuurlijk kan je ook 48 rondjes tekenen op je bakpapier maar dit is natuurlijk veel makkelijker.

De Silikomart macaronmat is gemaakt van siliconen. De mat is 30 x 40 cm en past precies op een bakplaat. Met deze mat maak je in één keer 48 macaron helften van 3,5 cm.

Bij de mat wordt een rol stevige spuitzakken geleverd. Dus met deze set kan je meteen aan de slag.

Met de spuitzak spuit je het beslag in de rondjes. Door het opstaande randje loopt het beslag niet uit. Ik vrees dat mijn beslag nog iets te dik was, want het zijn niet echt egale rondjes geworden.

Na het bakken in de oven, laat je de macarons afkoelen op de mat. Als ze volledig (heb geduld) afgekoeld zijn, kan je ze vrij gemakkelijk los halen van de mat. Als het wel iets blijft kleven, kan je een spatel gebruiken om de koekjes los te maken.

De mat kan je vervolgens afwassen of met een doekje afnemen.

Ik vind het een ideaal hulpmiddel voor het maken van macarons. Je hebt precies evengrote koekjes en het werkt gewoon heel prettig. Binnenkort komt er een lekker recept voor macarons op mijn blog.

De mat is o.a. te koop bij Oldenhof voor € 17,95

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

6 reacties

 • Pauline
  26 november 2012 om 12:55

  Ja de achterkant is glad inderdaad. Dit beslag was net iets te dik, ik heb alweer nieuwe gemaakt en die zijn wel mooi egaal geworden ;)

 • Gerry/Gewoon Lekker Gewoon
  25 november 2012 om 20:14

  Hoi, lijkt mij prima handig, mits je meerdere matten in huis wilt hebben. (is het omgedraaid misschien gewoon glad?). Ik ben natuurlijk geen expert en heb ook geen workshop gevolgd, maar ik heb altijd begrepen dat je de puntje met een natte vinger glad kunt strijken. Nu lijken het net schuimpjes (is ook familie natuurlijk). Gr, Gerry

 • Pauline
  25 november 2012 om 15:46

  Ja super handig, hoef je ook geen rondjes te tekenen ;)

 • Foodloveandhappiness
  25 november 2012 om 13:08

  Erg handige tip! Ik ga misschien vanmiddag macarons bakken :)

 • Sabine
  25 november 2012 om 09:51

  Oe dat ziet er heel handig uit! Ik moet nog altijd zelf een keer macarons proberen te maken. Ik moet ze dan wel bijna allemaal weggeven, vriendlief is allergisch voor noten.

 • Marlyssa
  25 november 2012 om 08:34

  Handig! Die mat kan ik denk ik ook wel gebruiken:)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.