kikkererwtensalade

Komkommer/Feta/Kikkererwtensalade

Met avocado en dille, maar dat paste er niet meer bij. Dit is een lekker “hatseflats” receptje. Je hatseflatst het zo inelkaar. Nu moet ik wel toegeven dat ik kikkererwten uit blik heb gebruikt. Persoonlijk vind ik daar niets mis mee. En we moeten het onszelf ook niet moeilijker maken dan nodig. Ik wil tussen de middag vaker salades eten, maar ik heb niet altijd zin in heel veel snij en hakwerk. Dan is deze supersnelle kikkererwtensalade een uitkomst.

De combinatie van kikkererwten met komkommer, feta en avocado is heerlijk. Het is lekker fris door de komkommer, iets zoutig door de feta en het vult goed door de kikkererwten. Ik maakte deze op een zomerse dag in juni, je weet wel, toen ik 20 komkommers kreeg. Maar Piet heeft een nazomer beloofd en daarom vind ik dat ik dit receptje nog wel mag delen. Toch?

kikkererwtensalade

Ingrediënten voor 4 p.
400 gr kikkererwten
2 avocado’s
1 komkommer
60 gr feta
Handje dille
Sap van een 1/2 citroen
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Spoel de kikkererwten af onder de kraan en laat ze uitlekken. Tenminste ik spoel ze altijd even, want ik vind het vocht nooit zo fris.

Stop de kikkererwten in een kom.

Snij de komkommer en de avocado’s in blokjes en voeg ze bij de kikkererwten.

Hak de dille fijn en pers de halve citroen uit.

Meng dit met een scheutje olijfolie tot een dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Giet de dressing over de kikkererwtensalade en verkruimel tenslotte de feta over de salade.

Deze salade kun je het beste direct eten. Avocado kleur snel bruin en dat ziet er niet zo fris uit.

kikkererwtensalade

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Fresh & Easy: Viscuisine van Karin
25 food vragen aan Makkie Mulder – Delicious.
Bewaar
15 Comments
  • evelien willaert

    13 oktober 2015 at 19:04 Beantwoorden

    Heerlijke maaltijdsalade, maar heb het recept aangepast naar mijn smaak! I.p.v. 2 avocado’s heb ik er 1 gebruikt en een bakje cherrytomaten erbij gedaan. De kikkererwten heb ik 30 minuten geroosterd in de oven in een mengsel van olijfolie, chiliflakes, komijn, koriander, kurkuma en gember. Dan zijn ze lekker krokant en goed op smaak. In de dressing heb ik nog een knoflookteentje geperst en ook wat komijn, koriander en chiliflakes. Het was heerlijk!

  • manon

    27 mei 2015 at 08:08 Beantwoorden

    Zojuist gemaakt. Lekkere simpele salade die ideaal voor de lunch is of licht avond maal is.

  • Lobke

    14 maart 2015 at 18:29 Beantwoorden

    Oh wat heerlijk weer Pauline!

  • Saskia

    14 maart 2015 at 17:22 Beantwoorden

    @Cynthia: er staat letterlijk dat ze kikkererwten uit blik heeft gebruikt 😉 \r\n\r\nIk heb nu de spullen in huis om je heerlijke linzensalade te maken voor morgen na het hardlopen maar voor volgend weekend zet ik deze op de lijst!

  • Cynthia

    11 maart 2015 at 14:54 Beantwoorden

    Wanneer er bonen gebruikt worden in de recepten zoals, kikkererwten, witte bonen, kidneybonen enz. kunnen hiervoor bonen uit een pot of blik gebruikt worden (vermoed zelf van niet ivm de suiker) of zijn dat gewoon de gedroogde bonen die je eerst nog moet laten wellen?

  • Margreet

    11 februari 2015 at 14:48 Beantwoorden

    Wat een heerlijke salades zijn hier te vinden!\r\nIk heb nog wat mosterd-dille dressing staan, zou dat passen bij deze salade?

  • Elke

    4 september 2014 at 12:29 Beantwoorden

    Heerlijk!\r\nWe hebben hem aangepast naar wat we in huis hadden: ipv dille wat munt en ipv advocado een beetje ijsbergsla.

  • Marloes

    3 september 2014 at 22:27 Beantwoorden

    Dit klinkt fantastisch. Volgende week ga ik het maken, dat móet gewoon 😉

  • Elsbet | La Vie Pure

    2 september 2014 at 20:22 Beantwoorden

    Heerlijk!

  • Eline

    2 september 2014 at 18:10 Beantwoorden

    Ik heb alles in huis, misschien morgen maar maken!

  • MySimplySpecial

    2 september 2014 at 18:04 Beantwoorden

    Het lijkt me een lekkere combinatie!

  • Susanne

    2 september 2014 at 17:19 Beantwoorden

    Wat een lekker recept! 🙂 Ga ik zeker nog maken voordat het echt koud wordt…\r\n\r\nHet helpt trouwens tegen verkleuren om de pit van de avocado in de salade te laten liggen als je hem toch eventjes van te voren wil maken.

    • Pauline

      2 september 2014 at 18:56 Beantwoorden

      Oh goede tip! Dat ga ik eens proberen 🙂

      • Indian

        2 oktober 2014 at 21:36 Beantwoorden

        Hoeveel kcal bevat deze salade?\r\nIk wil deze salade ook eens voor de lunch maken ( mag max. 400 kcal zijn)

Plaats een reactie