kikkererwtensalade

Kikkererwtensalade met feta

Zin in een lekkere snelle salade? Deze kikkererwtensalade met avocado, komkommer en feta is supersnel klaar. Weinig snijd en hakwerk, maar wel heel lekker en gezond! De combinatie van kikkererwten met komkommer, feta en avocado is heerlijk. Het is lekker fris door de komkommer, iets zoutig door de feta en het vult goed door de kikkererwten. Ook lekker in een wrap trouwens! Ga jij hem proberen?

Ingredient avocado
kikkererwtensalade
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr kikkererwten
  • 1 komkommer
  • 2 avocado's
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr feta
  • 2 el citroensap
  • 4 takjes dille
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en laat ze uitlekken. Doe ze in een kom.

  2. Snij de komkommer en de avocado’s in blokjes en voeg ze bij de kikkererwten.

  3. Doe het citroensap met de knoflook, dille en 4 el olijfolie in het hakmolentje van je staafmixer. Mix tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de dressing over de salade.

  4. Verkruimel tenslotte de feta over de salade. Deze salade kun je het beste direct eten. Avocado kleurt snel bruin en dat ziet er niet zo fris uit.

kikkererwtensalade
kikkererwtensalade

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (23 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Camping Makkelijke recepten Snelle recepten Avocado Griekse recepten Midden Oosterse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Salades

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in