Beef terriyaki

Beef teriyaki met groenten

Eén van onze favoriete wereldgerechten uit het Oosten, is beef teriyakiKlinkt ingewikkeld, maar geen paniek: het is eigenlijk heel simpel. Denk aan malse biefstuk in een teriyakisaus van sojasaus, bruine suiker, knoflook, gember en sesamolie. Laat die smaken lekker mengen, en terwijl de biefstuk marineert maak je groenten klaar: knapperige peultjes, radijsjes, komkommer en paksoi. Als de biefstuk klaar is om te schitteren, bak je hem in de hete grillpan. Ondertussen kook je de groenten tot knapperig en beetgaar. Giet de extra teriyaki-saus over het vlees, strooi wat sesamzaadjes over het geheel en voilà! In slechts 30 minuten bereidingstijd (plus wat marinade-tijd) heb je een fantastisch gerecht op tafel staan.

Meer smaak, minder zout

Om deze Beef Teriyaki wat gezonder – maar even smaakvol – te maken, voeg je de KIKKOMAN sojasaus met minder zout toe. Herkenbaar aan zijn opvallende felgroene dop, biedt deze sojasaus dezelfde rijke smaak als de klassieke variant, maar met minder zout. Zo geniet je van de verfijnde umami-smaak, terwijl je bewust met je zoutinname omgaat.

Beef terriyaki
Beef terriyaki
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 biefstukken (ca 100 gram per biefstuk)
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • 4 Shanghai paksoi (of 1 grote paksoi )
  • 200 gr peultjes
  • 0,5 komkommer
  • 4 radijsjes
  • 3-4 takjes koriander
  • 5 tl bruine suiker
  • 2 tl maizena
  • 100 ml KIKKOMAN sojasaus (groene dop)
  • 2 tl sesamolie
  • 1 el sesamzaadjes
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de teriyakisaus. Hak daarvoor de knoflook en gember fijn. Schenk de sojasaus met 50 milliliter water, in een steelpannetje. Voeg suiker, knoflook en gember toe en verwarm op laag vuur. Laat al roerende de suiker oplossen.

    Roer in een kommetje maizena met een klein beetje water tot een papje en voeg toe aan de saus. Roer goed en kook 5 minuten op niet al te hoog vuur. Laat de saus 2 tot 3 minuten afkoelen en voeg de sesamolie toe.

  2. Besmeer de biefstukken royaal met de helft van de teriyakisaus (de andere helft gebruik je bij het opdienen), laat het vlees minimaal 30 minuten marineren. 

  3. Grill de biefstukken in een hete grillpan aan weerszijden goudbruin (ongeveer 2 minuten per kant, afhankelijk van de dikte). Haal de biefstukken uit de pan en leg ze op een bord. Dek dit af met aluminiumfolie. Laat de biefstukken 5 tot 10 minuten rusten.

  4. Snijd de paksoi in parten. Kook ondertussen de peultjes (5-6 minuten) in gezouten water beetgaar, voeg de laatste 2-3 minuten de paksoi toe. Snijd radijs en komkommer in plakjes. 

  5. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en serveer met de resterende teriyakisaus. Serveer de groenten bij het vlees. En bestrooi met sesamzaadjes en korianderblaadjes. 

    Tip: is je saus een beetje te dik geworden om over het vlees te schenken? Roer het dan los met een beetje water tot je de gewenste dikte hebt bereikt. 

Beef terriyaki
Beef terriyaki

Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees onze disclaimer hier.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (11 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

BBQ Makkelijke recepten Wereldgerechten Rundvlees Aziatische recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in