Geroosterde pompoen
De herfst is het seizoen van de pompoen, en wat is er nu lekkerder dan een gerecht dat de warme, rijke smaken van geroosterde pompoen combineert met de frisse kick van knoflooksaus? Dit recept is een heerlijke manier om van deze groente te genieten.
Pompoen uit de oven
We roosteren de pompoen samen met courgette en kikkererwten (allemaal lekker op smaak gebracht met het Indiase specerijenmengsel garam masala) en serveren met het samen met knapperig naanbrood en knoflooksaus. Garneer de geroosterde pompoen met verse korianderblaadjes voor een finishing touch. Een eenvoudig en verrukkelijk recept om de herfst te omarmen!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1/4 komkommer
- 4-5 el knoflooksaus
- 1 grote pompoen
- 2 courgettes
- 2 blikjes kikkererwten (à 310 gr per blikje)
- 3 el zonnebloemolie
- 2 el garam masala
- 2-4 naanbroden
- 2 takjes verse koriander
- peper en zout (naar smaak)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht).
Snijd de komkommer in kleine blokjes. Doe ze samen met de knoflooksaus in een kommetje en meng door elkaar.
Schil de pompoen. Haal de pompoenpitten en draden uit de pompoen en snijd in parten van ongeveer 3 centimeter. Snijd de courgette in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Giet de kikkererwten af, spoel ze goed om en doe ze daarna met de pompoen en courgette blokjes in een grote mengkom.
Meng in een kommetje de zonnebloemolie en garam masala en wat zout. Schenk in de mengkom en hussel de olie met je handen door de groenten zodat ze rondom bedekt zijn met de olie.
Stort de groenten op een bakplaat en zet 30 minuten in de oven.
Verwarm het naanbrood zoals aangegeven op de verpakking.
Serveer de geroosterde pompoen, courgette en kikkererwten met het naanbrood en de knoflooksaus. Garneer met de blaadjes koriander.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in