turkse supermarkt

Shoptip Turkse Supermarkt

Ik vind boodschappen doen leuk en vooral bij de Turkse supermarkt! Het liefst doe ik dit ook alleen, zodat ik geen ongeduldige partner bij me heb, die zich lichtelijk ergert aan mijn getreuzel. Op mijn gemakje, bekijk ik alle producten van  top tot teen. In de tussentijd bedenk ik wat ik er mee kan maken, herkenbaar? Ik ga graag naar markten, speciale winkels, de groothandel en naar exclusievere winkels zoals Marqt.

In een doorsnee supermarkt zijn vaak niet alle producten verkrijgbaar. Hoewel hier steeds meer op ingespeeld wordt, ga ik het liefst naar Turkse winkels. Haarlem heeft er meerdere, waaronder Akgul op de Schoterweg en Mabrouk op de Botermarkt. Volgens mij zit er ook nog één in Schalkwijk, maar dat weet ik niet helemaal zeker.

Ik kom bij beide winkels even graag. Het assortiment is erg uitgebreid. Veel vers fruit, wat er doorgaans goed uitziet. Granaatappelen, passievruchten, aardbeien, sappige sinaasappelen en heerlijke grote perziken en abrikozen, ze verkopen het allemaal.

Het assortiment aan groente en verse kruiden is ook uitgebreid. Meiknolletjes en zeekraal kan je niet in elke supermarkt krijgen, hier verkopen ze het volop. Net als madame jeanette pepers, rode sla, lamsoren, bieten, salie, rozemarijn. En nog heel veel meer!

Beide winkels hebben ook een slagerij met Halal vlees. Je koopt hier het lekkerste lamsvlees of van die kruidige Merquez worstjes. Die moet je echt eens proberen, je weet niet wat je proeft.

Aan gedroogde kruiden is hier ook geen gebrek. Volgens mij staan er wel 100 soorten, allen voor slechts 1 euro per bakje. Het leuke is dat echt elk kruid verkrijgbaar is, ik heb nog niks kunnen bedenken wat ik mis.

Turkse pides en platbroden, baklava en andere zoetigheden, jams, noten en amandelen, couscous, rijst, yoghurts, kaasjes, olijven! Do I need to say more? Als je hier nog nooit bent geweest, zou ik zeker eens op internet kijken of er een Turkse winkel bij jou in de buurt zit! Het is echt de moeite waard.

En last but nog least, de prijzen zijn heel aantrekkelijk. Ik kocht net een pak filodeeg, een doosje aalbessen, rode pepers en perziken voor minder dan 5 euro. Geen geld toch?

turkse supermarkt

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in